Telia Tour Sälen - Golf på Snö!

Sveriges professionella golfspelare tävlar på snö! Telia Tour 2006 drar igång i Sälen i Tandådalen och Hundfjället den 23-25 mars med Telia Tour Sälen.

Skistar började redan i februari att förbereda och bygga en golfbana på minst 9 hål på snö mellan Tandådalen och Hundfjället med uppbyggda tee-områden, pistade fairways och greener. Två hål byggs uppe på fjället och dessa hål kan enbart nås med hjälp av transport via sittlift.

Telia har tillsammans med Skistar Sälen och Svenska Golftourerna bjudit in 10 manliga och 10 kvinnliga svenska proffs till detta unika arrangemang med golf på snö!

- Vi hoppas detta skall bli både spännande och spektakulärt, för "Golf på snö" tillhör ju inte vanligheterna. Eftersom vi redan finns i svenska fjällen för att möta våra kunder, såg vi en möjlighet att på ett annorlunda och kul sätt starta Telia Tour. Det är faktiskt första gången en proffstävling genomförs på snö i Sverige. säger Helén Sellberg, Telia.

- Vi är mest stolta över vår produkt som är golftävlingar på gräs, men eftersom Telia ville prova på detta samarbete mellan golf och fjällen så ville vi gärna hjälpa till med våra spelare från Telia Tour, säger Louise Permelin, projektledare SGT AB.

- Det är ett annorlunda och kul evenemang som arrangeras i vårat skidområde. Våra gäster får möjlighet att se några av Sveriges bästa golfspelare göra upp på snö, säger Fredrik Rydén, Skistar.

Telia Tour Sälen är en associerad tävling på Telia Tour. Det är alltså ingen officiell golftävling på Telia Tour. Det kommer inte att betalas ut prispengar och tävlingen ger heller inte poäng på Telia Ranking. Mer information om tävlingen och en film finns på www.golf.se/tournytt .

Den 23 mars inleds golftävlingen med en traditionell ProAm. Det finns även möjlighet för press att anmäla sig till denna ProAm och då sker detta snarast till Helén Sellberg på Telia (helen.sellberg@teliasonera.com). Eventuella resor och övernattningar ingår ej. Önskar du förslag på boende kontaktar du även här Helén Sellberg.

För frågor vänligen kontakta

Louise Permelin Svenska Golftourerna 08-622 15 81 070-522 15 24

Hélen Sellberg Telia 040-661 88 92 070-542 45 00

Fredrik Rydén Skistar Sälen 0280-841 28 070-311 82 83