EnterCard är ny titelsponsor för Scandinavian Masters

Fem år efter Volvo har Scandinavian Masters klart med en ny sponsor på allra högsta nivå – EnterCard är ny titelsponsor för tävlingen – EnterCard Scandinavian Masters.

EnterCard är ny titelsponsor för tävlingen Scandinavian Masters. Tävlingen får därmed ett nytt namn – EnterCard Scandinavian Masters.

- Vi är oerhört glada att vi nu etablerar ett partnerskap med EnterCard på den allra högsta sponsornivån. EnterCard är marknadens mest kreativa och expansiva företag i sitt slag och passar därför profilmässigt och verksamhetsmässigt mycket väl som partner till Scandinavian Masters - Europatourens mest expansiva golftävling. Vi ser fram emot att framgångsrikt samarbete med EnterCard och hälsar dem välkomna i Masters-familjen, säger Staffan Östlund, vd Scandinavian Masters AB.

- EnterCards engagemang som titelsponsor är en naturlig utveckling av vårt goda samarbete med Svenska Golfförbundet för att erbjuda tjänster till landets golfare. Den svenska golfen är en viktig samarbetspartner för oss och genom kreditkortet Medlemskort MasterCard hjälper vi Svenska Golfförbundet att erbjuda mervärden till sina medlemmar. Genom rollen som titelsponsor för EnterCard Scandinavian Masters vill vi markera vikten av detta samarbete, säger Markus Edström, vd EnterCard Sverige.

- Samarbetet med SGF med dess offensiva planer för att utveckla och stärka Mastersturneringens position som ledande golfturnering i Europa är också naturligt i vår gemensamma syn på tillväxt. Det ligger väl i linje med våra egna ambitioner att etablera EnterCard som den ledande utgivaren av kreditkort i Norden och Östersjöområdet, fortsätter Markus Edström.

Förutom avtalet med EnterCard lanserade Scandinavian Masters nyligen en ny logotyp som med kraft visar på Scandinavian Masters stolta historia och nuvarande position som det största årligen återkommande idrottsevenemanget i Norden. I år spelas tävlingen på Barsebäck Golf & Country Club den 3-6 augusti.
Dessutom har prissumman höjts rejält till två miljoner Euro. Den högsta prissumman någonsin i tävlingens historia.

- I och med ökningen av prissumman med nästan 20 procent tar Scandinavian Masters nu ytterligare steg på den fastlagda planen att nå, respektive befästa evenemangets världsklass för alla viktiga parametrar - publik, spelare och affärspartners, säger Staffan Östlund.

För frågor vänligen kontakta:

Staffan Östlund vd Scandinavian Masters 08-622 15 94, 0705-55 33 75

Markus Edström vd EnterCard Sverige 08-737 14 75, 0706-96 02 82

EnterCard was established in July 2005 as a joint venture between Barclays Bank PLC and FöreningsSparbanken AB. It brings together the Norwegian and Swedish credit-card operations of FöreningsSparbanken, Sweden’s leading retail bank, and the credit-card capabilities of Barclaycard, a global powerhouse in consumer finance. The business manages over 600 000 card accounts and employs circa 150 staff across Stockholm, Oslo and Trondheim. Already a significant player in Norway and Sweden, the goal is to grow EnterCard into the leading credit-card issuer in the Nordic and Baltic Region.