Framtiden är här

Future Team Sweden ska ge nästa generation svenska stjärnor chansen att bli lika bra som Annika Sörenstam! Future Team Sweden – är en framtidssatsning mellan Svenska Golfförbundet och Hello Sweden på fyra lovande spelare.

- Tillsammans med Hello Sweden arbetar vi efter modellen att ett plus ett blir tre och genom att stärka spelarna på en rad områden räknar vi med att stödet ska hjälpa dem att utvecklas i en positiv riktning. Vi hoppas också att andra spelare ser det positiva med satsningen på Future Team Sweden och kämpar för att komma med i nästa uttagning, säger Per Adler, chef Svenska Golfförbundets affärsverksamhet.

Future Team Sweden 2006 består av;

Louise Stahle, 20 år, Barsebäck G&CC.
Louise Stahle har en rad meriter som amatör, inte minst världsmästartiteln i lag 2004 samt seger i Brittiska Amatörmästerskapet. Spelar nu på LPGA-touren efter att ha blivit sexa i tourkvalet.

Karin Sjödin, 22 år, Delsjö GK.
Karin Sjödin har som meriter bland annat individuell världsmästare 2004 samt världsmästare i lag samma år och tog i LPGA-kvalet i december sitt tourkort för i år.

Kalle Edberg, 23 år, Ågesta GK.
Kalle Edberg var bäste svensk på EM 2004 med en nionde plats och under fjolåret slutade han på andra plats i Västerås Open på Telia Tour. Spelar i år på Telia Tour och Nordiska ligan.

David Jonsson, 21 år, Karlstad GK.
David Jonsson har som bästa facit två segrar, en i P4 Tour i Nordiska Ligan samt en på ECCO Tour. Spelar i år på Challenge Tour.

- Med idrotten som förgrund vill vi hjälpa dessa fyra spelare att utvecklas både som människor och som golfspelare. Allt med målsättningen att hjälpa dem att ta steget från amatör till proffs. Och att utveckla vårt tidigare Hello Sweden Future Team till dagens Future Team Sweden tillsammans med Svenska Golfförbundet känns som en verkligt naturlig koppling, säger Tomas Kaiser, Vd Hello Sweden.

De fyra spelarna får: 1) Penningstöd. 2) Lägerverksamhet. 3) Support och personlig coachning. 4) Rådgivning. 5) Närhet till svenskt näringsliv.

Ledare för teamet är välkända Lars Evertsson och före detta tourproffset Mats Lanner.

- Vår idrottsliga målsättning med Future Team Sweden under den här tvåårsperioden är bland annat att Karin och Louise ska bli etablerade på LPGA-touren och att Kalle och David ska kunna ta steget ut i Europa på Europatouren, säger Lars Evertsson.

För frågor vänligen kontakta:

Per Adler Svenska Golfförbundet 08-622 15 31 070-578 79 35

Tomas Kaiser Hello Sweden 0280-200 44 070-535 34 00