Ledig tjänst: Kravanalytiker för Golfens IT-system

Du behöver inte vara golfare för att jobba som kravanalytiker hos oss. Men du är en fena på kravmetodik, förstudier och kravanalys i syfte att fånga, sortera, definiera, dokumentera och prioritera krav.

Om du dessutom har god förmåga att översätta verksamhetens behov till systemkrav. Då kanske du är vår nästa lagkamrat!

Om tjänsten

Är du en analytisk person som är van att driva projekt från start till mål? Då kan det här vara tjänsten för dig. Svenska Golfförbundet söker nu en kravanalytiker som ska arbeta med Golfens IT-system.

Det är en varierande roll som innefattar kravarbete, projektarbete, utredningar samt förstudier för att tillgodose effektiva digitala lösningar för de svenska golfklubbarna och dess medlemmar. Sök tjänsten redan idag, urval sker löpande.

Svenska Golfförbundet arbetar idag med Golfens IT system (GIT), ett verktyg som används av Sveriges alla golfklubbar för medlemsregistrering, bokning och hantering av handicap med mera. Systemet används av drygt 450 golfklubbar och håller över 500 000 medlemmar, med över 11 miljoner bokade golfronder år 2020.

Vår nya kravanalytiker behöver ta reda på vad som behöver göras, inte hur det ska göras. Du ansvarar för att hitta och förvandla verksamhetsbehov till utvecklingsbara krav och behöver kunna analysera informationsflöden, arbetsflöden (processer), dokumentation och användarundersökningar.

Och du – om du trots allt dessutom är golfare så gör det inget!

Arbetsuppgifter

Med din förmåga att samla olika kompetenser vid samma bord, leder du och samordnar arbetet med kravfångstaktiviteter (fånga, förädla, detaljera, strukturera prioritera, hantera kravförändringar).

Rollen ställer krav på att kunna kommunicera tvärfunktionellt, det vill säga med flera olika delar av verksamheten, för att på så sätt säkerställa att alla intressenter och slutanvändare får ut önskad nytta.

Kravanalytikern ansvarar för att de behov av IT-stöd som identifierats under verksamhetsanalysen omvandlas till systemkrav. I rollen ingår också att leda arbetet med att prioritera krav utifrån olika aspekter, till exempel verksamhetsnytta, komplexitet och genomslagskraft.

Vi söker dig som har

  • Erfarenhet av att arbeta som kravanalytiker i IT-projekt

  • Kompetens för att samordna framtagning av krav på IT-system – såväl tekniska som funktionella och icke-funktionella krav

  • Erfarenhet inom krav i regelverk som verksamheten har att följa, till exempel GDPR, är ett plus

  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt

Du erbjuds

  • En anställning i ett drivet, nyfiket och härligt team bestående av fyra medarbetare

  • En arbetsplats med högt verksamhetsvärde, med en halv miljon aktiva golfspelare

Övrig information

  • Sista ansökningsdag: vi gör löpande urval, ansök snarast

  • Start: enligt överenskommelse

  • Omfattning: heltid

  • Placering: SGF:s kontor i Stockholm, alternativt på distans

Frågor om tjänsten

Rekryteringsprocessen och ansökningar hanteras av Academic Work. Eventuella frågor kan mejlas till recruitmentstockholmsouth@academicwork.se. Ange annons-ID 15056840

Vid fackliga frågor, kontakta Anneli Engardt på på Svenska Golfförbundet: anneli.engardt@golf.se eller 08-622 15 02

Om Svenska Golfförbundet

Svenska Golfförbundet (SGF) är ett av Sveriges äldsta idrottsförbund och golf är en av Sveriges största idrotter med cirka 450 golfklubbar och över 500 000 golfspelare.

SGF är en arbetsplats där människor är i fokus, och där idrotten och golfen som idé är grunden för det som görs. Förbundets verksamhetsidé är att skapa förutsättningar för golfklubbar med ekonomi i balans, samt utveckla idrotten golf.

SGF arbetar för och i samverkan med sina medlemmar – Sveriges golfklubbar – men också direkt mot golfspelarna. SGF omsätter cirka 185 mkr och har cirka 65 anställda, varav ett 40-tal arbetar från kansliet vid Skanstull i Stockholm.