Säsongstjänst på Svenska Golfförbundets support

Brinner du för golf, bra service och problemlösning? Sök jobbet på vår klubb- och spelarsupport säsongen 2023.

Under golfens högsäsong behöver Svenska Golfförbundets (SGF) supportavdelning förstärkning för att svara på frågor från klubbar och spelare om GIT, GIT Tävling, Grönt Kort, Min Golf med mera.

Vi söker därför dig som vill få nya erfarenheter inom golfen och ha ett längre sommarjobb från 1 maj till 31 augusti 2023.

Vem är du?

För att trivas i rollen ska du ha initiativförmåga och gilla att ta dig an nya utmaningar. Du har mycket god kommunikativ förmåga och gillar att svara på frågor och ge service via olika digitala kanaler.

Vi vill att du ska vara nyfiken, prestigelös och gilla att arbeta i ett team. Du kan hantera en varierad arbetsbelastning utan att det påverkar kvaliteten i det du gör. Du är också ansvarstagande, noggrann och strukturerad.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare på klubb- och spelarsupporten är du en viktig pusselbit i att erbjuda bästa möjliga service till golfklubbar och golfspelare.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att svara på supportfrågor rörande GIT, Min Golf, GIT Tävling och förbundets övriga verksamhetssystem och tjänster. Huvuddelen kommer att handla om spelarsupport och GIT Tävling.

Vi söker dig som har

 • erfarenhet av golftävlingar – som spelare, tävlingsledare, domare eller liknande

 • god datorvana och förmåga att snabbt lära dig nya verktyg

 • mycket goda kunskaper i svenska i skrift och tal, där du kan skriva kort och pedagogiskt på mottagarens villkor

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av att arbeta i GIT och GIT Tävling

 • har erfarenhet av att arbeta i kundtjänst eller support

 • tidigare har arbetat inom golfbranschen

Du erbjuds

 • ...en säsongsanställning i ett engagerat team som arbetar med GIT, varav fem-sex i supportteamet och fem i utvecklingsteamet

 • ...en arbetsplats med högt verksamhetsvärde, med över en halv miljon aktiva medlemmar i golfen

Om GIT och Min Golf

SGF utvecklar och förvaltar GIT, ett affärs- och verksamhetsstöd som används av Sveriges alla drygt 450 golfklubbar.

Inom ramen för GIT ingår också bland annat Min Golf, där Sveriges drygt 520 000 golfspelare kan hantera sitt golfande, samt GIT Tävling där Golfsveriges alla tävlingar administreras.

Användningsområdena för GIT och Min Golf är många, exempelvis medlemsregister, bokning, ekonomi, statistik, handicap med mera.

Om klubb- och spelarsupporten

Supportteamet består under högsäsong av 5-6 personer med ansvar för support i GIT, Min Golf, Min Golf Bokningsapp, GIT Tävling, GIT e-post, TV-visning, Analys & statistik, kopplingar till ekonomisystem med mera. 

Supporten använder ImBox som ärendehanteringssystem. Det finns också en onlinehjälp med information, utbildningsmaterial, videoinstruktioner, tips och råd inom GIT och övriga tjänster.

Övrig information

 • Start: 1 maj 2023

 • Omfattning: Heltid, säsongsanställning, 1 maj–31 augusti 2023. Kontorstid vardagar samt vissa helger under högsäsong.

 • Placering: På SGF:s kansli, Skansbrogatan 7, Stockholm

Ansökan

Låter detta intressant, mejla din ansökan till lena.candinger@golf.se. Skicka gärna in så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Vid frågor om tjänsten, kontakta:

Lena Candinger
lena.candinger@golf.se

Vid fackliga frågor, kontakta:

Anneli Engardt
08-622 15 02
anneli.engardt@golf.se

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om organisationen

Svenska Golfförbundet (SGF) är ett av Sveriges äldsta idrottsförbund och golf är en av Sveriges största idrotter med cirka 450 golfklubbar och över 520 000 golfspelare. SGF är en arbetsplats där människor är i fokus, och där idrotten och golfen som idé är grunden för det som görs. Förbundets verksamhetsidé är att skapa förutsättningar för golfklubbar med ekonomi i balans, samt utveckla idrotten golf.

SGF arbetar för, och i samverkan med, sina medlemmar, Sveriges golfklubbar – men också direkt mot golfspelarna. SGF omsätter cirka 185 mkr och har cirka 65 anställda, varav ett 40-tal arbetar från kansliet vid Skanstull i Stockholm. Läs mer på golf.se.

Kontakt:

Foto på Lena Candinger.