Svenska Golfförbundet söker ny förbundsläkare

Är du en allmänläkare som dessutom tycker om golf? Då kan du vara den vi söker! Golfförbundet letar nu efter en ny förbundsläkare som kan bistå med medicinsk rådgivning och stöd vid behov. Uppdraget är delvis ideellt.

Om tjänsten

Tjänsten som förbundsläkare är varierande, rådgivande och till mesta del platsoberoende. I första hand fungerar du som tävlingsavdelningens och landslagens bollplank och förlängda arm när det gäller medicinska frågor, men är även tillgänglig för att ge rådgivning till golfförbundet i stort. Såväl nationellt som internationellt.

Du kommer ha en viktig roll i frågor som att exempelvis:

  • Besluta om tillstånd för att använda fordon vid golfspel.

  • Ge medicinsk bedömning kring klassificeringar i paragolf.

  • Tolka och ge råd kring antidopingfrågor och regelverk som kan behöva förtydligas.

  • Ge medicinsk vägledning, tolkning och bedömning i situationer som uppstår. (Tidigare exempel: coronapandemin och utredning kring könsdysfori.)

Arbetstiden är oreglerad, men du bör kunna vara på plats på Svenska Golfförbundets kansli i Stockholm i samband med möten: två dagar på våren och två på hösten. Därutöver sker kontakten främst via mejl och telefon.

Tjänsten är ett förtroendeuppdrag där du erbjuds viss kompensation, varför vi söker någon som primärt ser uppdraget som en givande möjlighet att få göra något annorlunda. Att hitta rätt person för uppdraget är dock viktigt, och vi vill så långt det är möjligt hitta ett upplägg som fungerar för båda parter.

Om dig

Vi tror att du är en allmänläkare som hunnit samla på dig ett antal år av erfarenhet och besitter ett gott omdöme. Det är en stor fördel om du spelar golf eller är intresserad av spelet. Har du dessutom en idrottsmedicinsk vidareutbildning, eller har haft uppdrag inom idrotten som exempelvis lagläkare, är det meriterande.

Kanske är du inte mitt i familje- och arbetslivet, utan har lagt de mest hektiska åren bakom dig. Du kan oftast vara tillgänglig via telefon och mejl, och har tid att lägga när situation uppstår.

Ansökan och mer information

Skicka din ansökan till Marcus Norman per mejl: marcus.norman@golf.se, senast den 29 februari 2024. Urval sker löpande.

Har du frågor om tjänsten? Då är du välkommen att kontakta SGF:s nuvarande förbundsläkare Sten Forsberg på 070-767 64 44.
Sten kommer att arbeta under hela 2024 och ser till att övergången sker på ett bra sätt.


Information om organisationen

Golf är en av Sveriges största idrotter, med cirka 450 golfklubbar och över 500 000 golfspelare. Svensk golf är också stor internationellt, där vi ligger topp-10 både avseende utövare som rankade elitspelare. Svenska Golfförbundet arbetar direkt i samverkan med våra medlemmar Sveriges golfklubbar, men också direkt emot golfspelarna. Verksamheten bedrivs i moderföreningen Svenska Golfförbundet, samt i tre affärsbolag. Koncernen omsätter cirka 185 mkr och har cirka 60 anställda, varav ett 40-tal arbetar från kansliet lokaliserat vid Skanstull i Stockholm.