Expertteamet

Internationella framgångar på högsta tournivå är Swedish Golf Teams mål. En pusselbit för att nå detta högt uppsatta mål är Swedish Golf Teams expertteam. De är experter som tillhandahålls svenska spelare som tävlar på internationella tourer.

Det finns ett stort intresse från de svenska proffsen att använda sig av den service och expertis som Swedish Golf Team tillhandahåller både ute på touren men också under träningsdagar och läger. Detta är också idén med teamet, att tillhandahålla expertkunskap till toppspelare så att de får bästa möjliga förutsättningar att prestera.

En följdeffekt av detta, att SwGT finns ute på de internationella proffstourerna, är att alltid har färsk information om vad som händer där och vad som behövs för att prestera på absoluta toppnivå. Denna information kanaliseras sedan i olika kanaler till spelare, tränare, coacher, ledare, föräldrar med flera, som finns i utvecklingsmiljöer såsom klubb, distrikt, golfgymnasium, pojk-, flick, herr- och damlandslag.

Spelstatistik och biomekanik

John Hellström

John har varit golftränare i över 20 år och varit utsedd av PGA som årets tränare. Han ansvarar för SGFs forskning och utveckling, samt stödjer spelare och tränare med 3D och TrackMan analyser. TrackMan certifierade John som första TrackMan Master i världen. Han har högskoleexamen i träningslära, idrottspsykologi och är även utbildad idrottslärare. John har doktorerat vid Örebro Universitet i ämnet Idrottsvetenskap med avhandlingen Expert Performance in Golf. Han är ofta anlitad som internationell föreläsare.

Fystränare och sjukgymnast

En man i 60-års åldern med kort grått hår och en flaggblå tröja med huva på sig.

KG Nissén

KG är verksam som sjukgymnast sedan 1983. Han har även mångårig erfaren som fystränare för golfare och utbildad därtill genom SwGT och har genomgått TPI medical level 3. Med start 2010 är han verksam på Europatouren för herrar. En egen elitkarriärer som medeldistanslöpare har han bakom sig.

Puttning

Man i 40-års åldern med kort blont hår och ljusblå tröja.

Jon Karlsen

Jon är doktor i puttning, han försvarade sin avhandling "Performance in golf putting" 1 oktober 2010 i Oslo på Norges Idrottshögskola. Han har även en masterexamen i biomekanik. När han inte jobbar med svenska toppspelare är han verksam som Golf Director på WANG Toppidrett i Norge. Jon har gjort många vetenskapliga artiklar som inkluderar såväl teknik, som utrustning och greenläsning.

Högsta tournivå damer

En man i 40-års åldern med kort mellanbrunt hår och en mörkblå tröja med gula ränder på höger axel.

Patrik Jonsson

Patrik är tränare och coach och är övergripande ansvarig för hela flick-och damsidan inom landslaget. Patrik är landslagets coach på högsta tournivå där han på plats stödjer spelare och spelarnas nätverk. Spelarna får kontinuerligt stöd genom teknisk feedback, feedback från tävlingsspel samt stöd med upplägg och genomförande av träningspass. Vi samarbetar och har kontinuerlig kontakt med spelarnas nätverk för att kunna ge dem bästa möjliga stöd att prestera på högsta tournivå.

Högsta tournivå herrar

Man i 40-års ålderna med kort mörkt hår och blå pike.

Rickard Lindberg

Rickard är tränare och coach med övergripande ansvar för hela pojk- och herrsidan inom landslaget. Rickard är landslagets coach på högsta tournivå där han på plats stödjer spelare och spelarnas nätverk. Spelarna får kontinuerligt stöd genom teknisk feedback, feedback från tävlingsspel samt stöd med upplägg och genomförande av träningspass. Vi samarbetar och har kontinuerlig kontakt med spelarnas nätverk för att kunna ge spelare bästa möjliga stöd att prestera på högsta tournivå.

Mental träning

Man i 60-års åldern med en vit keps och en vit pike med gula ränder över axlarna på sig.

Torsten Hansson

Torsten har varit verksam inom många idrotter sedan 1980-talet. Han har bl a varit tränare i fotboll, handboll, tennis och orientering. Torsten har en militär utbildning som röj, tung och djupdykare och var huvudlärare i idrott på Marinens officershögskola under åren1984-1994. Han är utbildad idrottslärare och idrottspsykologisk konsult. Han har arbetet med många av våra landslag såsom orienteringslandslaget inför VM, Basketlandslaget inför EM, friidrottslandlaget inför VM och med golflandslaget under tiden 1993 -1997. Han har jobbat med många av våra framstående golfare på Europatouren och PGA bla Henrik Stenson och Peter Hansson.

Marcus Börjesson

Text kommer inom kort.


 

Man i 40-års åldern med en svart keps och en svart tröja på sig.

Robert Karlsson

Robert är Sveriges meste europatourspelare med över 500 starter och elva segrar. Han blev proffs 1990 och har över 25 års erfarenhet av spel på högsta nivå innefattande både Europatouren och PGA-touren, majors och Ryder Cup. Roberts roll i Performance Team är som mentor och utmanare främst på damsidan.

 

För mer information, kontakta

Porträttbild på Katarina.