Filippa Möörk finns med i startfältet på Hinton GC.

Säsongsstart för damerna på Hinton GC

Totalsegraren från Swedish Golf Tour 2018 Filippa Möörk, Karlstad Golfklubb, som numer håller till på Europatouren spelar Hinton Golf Open by Dygnet Runt Städ. Titelförsvarare Anna Magnusson, Moa Folke som i år även spelar på Symetra Tour i USA samt Hinton Golf Clubs 17-åriga Emmie Eriksson gör alla intressanta starter i årets tourpremiär.

-Det känns roligt att säsongen startar och det är tillfredställande att vi lyckats ta ytterligare ett par steg i vår ambition att utveckla touren. Att spelare som tagit steg ut internationellt via Swedish Golf Tour kommer tillbaka och spelar när de har möjlighet visar att de trivs och att de även känner en utmaning att pegga på hemmatouren. Det är glädjande, säger Sofia Pettersson, ansvarig för Swedish Golf Tour damer.

Swedish Golf Tour är Sveriges största individuella tävlingsserie för professionella idrottare. Årets tour består av tolv tävlingar, elva i Sverige och en i Norge där det totalt spelas om drygt 2 miljoner kronor i prispengar.

Segraren av Swedish Golf Tours ranking vid slutet av säsongen får en plats i Europatourens finalkval medan tvåa och trean får spelrättigheter till undertouren LET Access Series.

Tre av tävlingarna på Swedish Golf Tour 2019 ingår även i LET Access Series vilket är en mer än i fjol och ett steg i att ytterligare öka möjligheten för spelare att ta steget ut internationellt. Dessa tävlingar är de som avgörs på Skaftö Golfklubb i juni, Västerås Golfklubb och Allerum Golfklubb i augusti.

Premiärtävlingen spelas på Sofiedal i Malmö som är en av Hinton Golf Clubs tre anläggningar i Skåne.

Deltagarlista.

Fler nyheter

 1. Upplagt för spänning på Tegelberga
 2. Swedish Golf Tour

  Upplagt för spänning på Tegelberga

  Två dagar av Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun är nu avklarade. Moa Folke från Landeryds Golfklubb leder fältet efter rundor på 67 och 72 slag, totalt tre under par.

  Under den första dagen bjöds spelarna på relativt gynnsamma väderförhållanden, vilket också speglade resultattavlan där vi kunde se sju spelare under par. Allra bäst lyckades trion Linn Grant från Rya Golfklubb, Moa Folke från Landeryds Golfklubb och Emma Svensson från Ringenäs Golfklubb, som alla tog sig runt på 67 slag- vilket är tangerat banrekord tillsammans med förra årets vinnare Filippa Möörk.

  Spelarna laddade upp inför andra varvet med en händelserik Vikingafest på Trelleborgen tillsammans med huvudsponsorerna för tävlingen. Vi tackar Trelleborgs kommun, Trelleborgs Energiförsäljning, Trelleborgshem, Visit Trelleborg samt Trelleborgs hamn för en trevlig kväll tillsammans!  

  Under andra dagen av tävlingen försvårades förutsättningarna, i form av starkare vind och knepigare flaggplaceringar, vilket resulterade i att endast tre spelare lyckades ta sig in på under par för dagen. Ledartrion från första dagen fick kämpa för att upprätthålla sina topplaceringar, men efter två rundor stod det klart att de går i sista bollen även under finalvarvet. Moa Folke från Landeryds GK, som ännu inte har vunnit på Swedish Golf Tour, leder på totalt 139 slag (-3). Men Folkes ledning är inte stor, för tätt därefter skuggar just Linn Grant och Emma Svensson, ett respektive två slag ifrån.

  En extra applåd ger vi banpersonalen på Tegelberga Golfklubb som sannerligen gjort ett enastående arbete- banan är i absolut toppskick.

  Imorgon vet vi vem som tar hem Tegelberga Open by Trelleborgs kommun- följ spelarna här ute på plats eller vi vår resultatservice.

  Bilder från tävlingen går att se här.

   

  Skribent: Magnus Myhr

 3. Golffest på Tegelberga Golfklubb
 4. Swedish Golf Tour

  Golffest på Tegelberga Golfklubb

  Årets andra tävling av Swedish Golf Tour avgörs på Tegelberga Golfklubb när Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun spelas.

  Årets andra tävling av Swedish Golf Tour avgörs på Tegelberga Golfklubb när Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun spelas.  

  Tävlingen avgörs 24–26 maj över 54 hål där en rond spelas var dag. Lördag 25 maj är Tegelberga Golfklubb även en av 170 i Sverige som genomför  Golfens Dag. Mellan klockan 12.00-15.00 erbjuder klubbens instruktörer gratis prova på-golf. Under lördagen håller även  Skåneidrotten en utbildning för ungdomsledare på klubben

  - Jag tror våra ungdomsledare blir inspirerade av att se de här tjejerna som brinner för sin idrott. De flesta har golfen som yrke och detta kan vara deras väg ut på Europatouren. Just nu känns det som att vi laddar för en riktig golffest i Trelleborg, säger Martin Wedin Hansson från Trelleborgs kommuns kultur- och fritidsförvaltning.

  Detta är andra året som Swedish Golf Tour besöker Tegelberga Golfklubb, i fjol var Filippa Möörk från Karlstad Golfklubb den som fick lyfta segerpokalen. Filippa kommer inte till start i år, det gör däremot några andra intressanta spelare.

  Till start kommer Mimmi Bergman, Lannalodge Golf Resort, som inlett året strakt med ett par segrar på mindre tävlingar och som slutade tvåa efter särspel vid förra veckans tourpremiär på Hinton Golf -Sofiedal.

  En spelare med majorerfarenhet är Linn Grant från Rya Golfklubb som i fjol spelade både U.S. Women´s Open och British Women´s Open. Hon gör årsdebut i Sverige vid veckans tävling på Swedish Golf Tour.

  I övrigt går det att i startfältet hitta några spelare som tidigare i maj månad tog examen från college i USA och som nu kommer till start på Swedish Golf Tour som ett första steg mot en professionell karriär.

  Tävlingen har i år fått en namnsponsor då Trelleborgs kommun och fyra kommunala bolag gått in som huvudsponsorer. Tegelberga Open by Trelleborgs kommun presenteras av Trelleborgs Energiförsäljning, Trelleborgs Hamn, Trelleborgshem och Visit Trelleborg. Tillsammans satsar de 100 000 kronor och sitt engagemang i detta samarbete med Tegelberga Golfklubb och Swedish Golf Tour.

  - Att en klubb i Trelleborg kan arrangera en tävling på Swedish Golf Tour är stort. Vi vill slå ett slag för sporten så att det blir en återkommande tävling, säger Johan Sigvardsson, VD för Trelleborgs Energiförsäljning.

  Tävlingens namn: Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun
  Kvalgräns: 30 professionella samt de som delar 30:e plats, exklusive amatörer.
  Spelplats: Tegelberga Golfklubb
  Datum: 24–26 maj
  Total prissumma: 100 000 kr

  Deltagarlista

  Swedish Golf Tour Ranking

 5. Internationellt startfält vid Elisefram Open
 6. Swedish Golf Tour

  Internationellt startfält vid Elisefram Open

  Swedish Golf Tour attraherar inte bara svenskar och spelare från nordiska grannländerna Finland, Danmark och Norge utan även spelare från Colombia, Tyskland och England kommer att pegga vid Elisefarm Open.

  – Det är roligt att vi kan presentera ett internationellt startfält på Swedish Golf Tour som är öppen för alla bara du är tillräckligt bra och lyckas kvala in. Glädjande är också att det är så många som över 35 spelare från skånska klubbar som kommer till start nu när vi genomför årets första av fyra tävlingar i Sveriges sydligast golfdistrikt, säger Frida Bräster, ansvarig för Swedish Golf Tour herrar.

  Ranking
  Internationell prägel är det även på Golfbox Nordic Golf League Ranking där svenske Fredrik Niléhn, Delsjö Golfklubb, fortfarande leder efter bra spel i de fyra inledande tävlingarna. Tittar vi på topp-10 så hittar vi spelare från Danmark, Island, Spanien, Frankrike och Norge.

  Fredrik Niléhn kommer inte till start vid Elisefarm Open då han istället spelar European Challengetour i Tjeckien denna veckan. Det gör även förra veckans segrare, Oliver Gillberg, och hans klubbkompis från Kårsta Golfklubb Martin Eriksson.

  Tre svenskar som visat gryende form och som kommer till start är Niclas Johansson, Robert S Karlsson och Åke Nilsson. Dessa tre ligger på 13, 14 och 15 plats på Golfbox Nordic Golf League Ranking där en topp fem-placering efter säsongens slut ger spelrättighet på European Challenge Tour 2020

  Elisefarm Open avgörs över tre ronder med kvalgräns efter två där 45 professionella spelare samt de som delar 45:e plats går vidare till finalronden.

  Tävlingens namn: Elisefarm Open
  Kvalgräns: 45 professionella samt de som delar 45:e plats, exklusive amatörer.
  Spelplats: Eliseframs Golf Club
  Datum: 22–24 maj
  Total prissumma: 350 000 kr

  Deltagarlista

  Golfbox Nordic Golf League Ranking