ANNIKA Cup 2022

Många av Annikas roligaste och starkaste minnen från golfkarriären är när hon har spelat lagtävlingar i svenska landslaget, University of Arizona och Solheim Cup. 

Annika minns hur det ofta skapades en härlig stämning och god gemenskap vid dessa lagtävlingar. Hon fick med sig många goda erfarenheter, som ledde till ökad inspiration och gjorde det extra kul att träna och spela golf.

Annika Sörenstam tittar på något bortom kameran och ler svagt. Hon har på sig en vit Callaway-keps och svart långärmad tröja. I bakgrunden står det några tjejer i suddig skärpa klädda i blåa och orangea T-shirts med Annika Cup loggor på.

Annika vill ge fler chansen till liknande upplevelser genom att via lagspel lära känna nya kamrater, skaffa erfarenhet och därigenom utveckla sitt golfspel.

ANNIKA Cup är en lagtävling för de mest lovande golftjejerna i Sverige.

ANNIKA Cup arrangeras årligen i samband att Annika är i Sverige på sommaren och är ett kombinerat träningsläger och lagtävling för Sveriges 12 mest lovande 13-15-åringar.

Under tre dagar får spelarna lära sig hur Annika lade upp sin egen träning och hon delar med sig av sina bästa råd och tips för att entusiasmera de unga spelarna att verkligen våga satsa fullt ut på golfen.

När?

ANNIKA Cup arrangeras 2022, 12-14 juni på Vasatorps GK

Vem?

Tävlingen riktar sig till unga elitsatsande flickor i åldern 13-15 år

Hur?

De12 främst rankade flickorna i aktuell åldersklass blir inbjudna till ANNIKA Cup. Uttagningen sker enligt SGF Ranking Flickor per den 18 maj 2022. ANNIKA Cup spelas som lagspel/matchspel. Spelarna lottas in i två lag med sex spelare i varje lag, som tilldelas varsin coach.

4 st spelare födda 2007
4 st spelare födda 2008
2 st spelare födda 2009
2 st spelare får WC