Sänkt åldersgräns från 30 till 25 år

European Golf Association (EGA) har fattat beslutet att sänka åldersgränsen för att få delta i Europamästerskapet för Mid-AM från 30 år till 25 år.

Eftersom en viktig del av verksamheten inom ramen för Svensk Golf Senior Tour är deltagande i just Europamästerskap, har SGF i sin tur fattat beslutet att sänka åldersgränsen för deltagande i D30 och H30 till 25 år. Detta gäller samtliga deltävlingar inklusive Golfens SM-vecka.

Klasserna kommer därför att byta namn till D25 och H25 inför 2021.

Innehållet på hemsidan för Svensk Golf Senior Tour kommer att uppdateras för att spegla denna förändring och namnbyte.

Fler nyheter

 1. Slutställning Order of Merit
 2. Senior Tour

  Slutställning Order of Merit

  Årets order of merit segrare i respektive åldersklass bestäms normalt sett av den som ligger högst upp på OoM-listan i Min Golf (rankingen) efter det att årets sista tävling har spelats. I de flesta åldersklasser innebär det den spelare som har flest inspelade poäng i de fem bästa av de sju senaste eller fyra bästa av de sex senaste tävlingarna.

  Eftersom halva säsongen ställdes in på grund av Coronapandemin och den spelare som toppar OoM efter årets sista tävling även har tävlingar från 2019 inräknade, har SGF beslutat att årets OoM-segrare i respektive åldersklass bestäms av flest inspelade poäng i samtliga årets tävlingar (tre tävlingar i D30, D50, D60, H50 och H60 samt två tävlingar i H30 och H40).

  Samtliga åldersklasser har nu spelat klart alla tävlingar 2020 och ni kan se den slutliga Order of Merit-ställningen på nedan länkar. Grattis till segrarna!

  D30

  D50

  D60

  H30

  H40

  H50

  H60

 3. H60: Ny spelplats 4–5 september
 4. Senior Tour

  H60: Ny spelplats 4–5 september

  Österlens GK blir ny spelplats för H60-tävlingen den 4–5 september.

  Mer information och länk till anmälan finns i tävlingsschemat för H60. Läs mer här

 5. Information från damkaptenerna