Frv. Emma Svensson - Ringenäs Golfklubb, Michaela Finn - Vasatorps Golfklubb & Emelie Borggren - Kristianstads Golfklubb i Åhus.

Tre spelare, tre frågor.

Det närmar sig start av Nordic Golf Tour. Nyfikna på hur några av förra säsongen segrare haft det under uppehållet och hur förbereder sig för att börja tävla igen.

Här är tre spelare, tre frågor!  

Emma Svensson segrare av SM Match 2019.

Vad ser du mest fram emot med tourstart?
-Jag ser mest fram emot tävlingsmomentet, att komma ut på banan och få spela mot alla fantastiska spelare där ute. Är grymt taggad!! Ser också väldigt mycket fram emot att se min utveckling och hoppas på att allt jag jobbat på under uppehållet har gett resultat.

Vad har du gjort under uppehållet?
-Under uppehållet har jag fokuserat väldigt mycket mer på min fysik än vad jag gjort innan. Mitt och min personliga tränares mål var att när säsongen väl sätter igång ska jag känna mig starkare än någonsin, och det har vi lyckats med tycker jag. Jag är väldigt lyckligt lottad att jag har haft otroligt bra träningsmöjligheter på Ringenäs Golfklubb och Halmstad Golfarena under uppehållet och har kunnat träna regelbundet med min tränare Thomas Lindström. Har även varit med på en del landslagsträffar vilket har varit väldigt givande.

Vilka är dina mål med säsongen?
-Mitt mål med säsongen är att ge mitt allt, ta med det jag jobbat på under denna off season ut på banan och köra mitt race. Vill njuta varje tävling och verkligen vara i nuet.


Michaela Finn segrare av Åhus Open 2019.

Vad ser du mest fram emot med tourstart?
-Jag är i USA och väntar på att Symetra Tour skall starta. Jag tycker det ska bli jätteroligt att få börja tävla igen och träffa nytt folk and spela nya banor. Jag älskar att resa runt och lära mig något nytt! Jag tycker det också ska bli väldigt roligt att få lite pirr i magen och få den rushen som jag får jag när tävlar igen.

Vad har du gjort under uppehållet?
-Jag har hållit träningen uppe via att jobba mycket på min sving och har jobbat mycket på att spela i vind. Generellt jobbat extra på olika delar i mitt spel som jag fick extra tid till nu. Jag har också lagt mycket tid på fysen för att vara i bra skick när säsongen väl börjar igen.

-Något jag normalt inte gör eller tar mig tid till är att jag har designat lite kläder på min datorn för skojs skull och tidsfördriv. Jag brukade designa kläder i min utbildning så det var roligt att få tid att göra det igen.

Vilka är dina mål med säsongen?
-Mina mål är att vinna en tävling på Symetra tour och skapa självförtroende inför nästa år. Ett annat mål är också att spela tillräckligt bra att jag är ekonomiskt förberedd inför nästa år.


Emelie Borggren segrare av Erlandsson Hagge Ladies Open 2019.

Vad ser du mest fram emot med tourstart?
-Det jag mest ser fram emot är ju såklart att få börja tävla igen och att träffa alla tjejerna igen.

Vad har du gjort under uppehållet?
-Under uppehållet har jag jobbat väldigt mycket så det har tyvärr inte blivit jättemycket träning, men jag har tränat på min hemmaklubb Kristianstad Golfklubb i Åhus.

Vilka är dina mål med säsongen?
-Jag har inte satt några direkta mål med säsongen ännu, jag tycker mest det ska bli kul att få komma igång och tävla igen.

 

 

Skribent

Porträttbild på Göran.

Fler nyheter

 1. Lindblad avgjorde i särspel igen
 2. Nordic Golf Tour

  Lindblad avgjorde i särspel igen

  En sänk birdieputt från två meter på det första särspelshålet gav Ingrid Lindblad segern i Didriksons Skaftö Open. Detta var Ingrids andra seger på Nordic Golf Tour även den första vid Golfhäftet Masters @ Varberg Västra kom efter särspel.

  -Det var lite nervöst. Hade ungefär lika lång birdieputt på 18:e som nu på särspelet. Det var skönt att jag fick i den. Det känns jättebra. Jag spelade bra idag tycker jag, bogeyfritt och fyra birdies så det kändes bra, sa Ingrid Lindblad direkt efter segern i Klubb-TV.

  Landslagskompisarna Beatrice Wallin och Linn Grant var de som gjorde Lindblad sällskap i ledarbollen den tredje ronden av Didriksons Skaftö Open. Med två hål kvar att spela av den tredje ronden var hela ledarbollen samlad på nio under par, ingen lyckades göra någon birdie under avslutningen av ordinarie rond vilket ledde fram till särspel.

  Ladies European Tour till Skaftö 2021
  Tidigare i veckan annonserade tävlingschef Reine Patriksson att Didriksons Skaftö Open skrivit ett treårigt avtal med Ladies European Tour vilket medför att 2021, 2022 och 2023 kommer det spelas Europatourgolf på Skaftö.

  I en intervju med Klubb-TV meddelade tävlingschefen att segraren i årets tävling har en inbjudan att vänta till nästa år. Detta medför att vi får se Ingrid Lindblad pegga på Europatouren på Skaftö den 26–29 augusti nästa år.


  Ranking – Road to Creekhouse Ladies Open
  Ingrid Lindblad har två segrar på årets Nordic Golf Tour, Beatrice Wallin har tre andraplatser och Linn Grant har en seger tidigare vid premiären på GolfUppsala Söderby. Dessa tre är de tre som ligger i topp av tourens ranking med en tävling kvar att spela.

  De tre i topp när säsongen är färdigspelad får en inbjudan till Europatourtävlingen 

  Banrekord igen
  För femte tävlingen i rad blev det banrekord när Nordic Golf Tour var på besök. Skaftös nya banrekord på 62 slag (-7) sattes av Linn Grant vid den inledande ronden.                     

  Resultat Didriksons Skaftö Open
  1. Ingrid Lindblad, Ringenäs   -9 - första särspelshålet
  t2. Beatrice Wallin, Hills          -9
  t2. Linn Grant, Rya                 -9

  Intervjuer på Klubb-TV
  På Klubb-TV ligger intervjuer med bland andra segraren Ingrid Lindblad och tävlingschefen Reine Patriksson.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 3. Världsetta till Didriksons Skaftö Open
 4. Nordic Golf Tour

  Världsetta till Didriksons Skaftö Open

  Franska Pauline Roussin-Bouchard toppar World Amateur Golf Ranking. Vid Didriksons Skaftö Open 27–29 augusti på Nordic Golf Tour kommer hon och några svenska toppamatörer till start för att utmana proffsen.

  -Vi är väldigt glada att världsettan Pauline Roussin-Bouchard från Frankrike kommer att pegga upp i Didriksons Skaftö Open. Pauline som till vardags studerar på University of South Carolina har precis som många andra collegespelare befunnit sig på hemmaplan större delen av våren och är nu sugen på att få spela tävling, säger Reine Patriksson tävlingsansvarig.

  Det är andra året i rad som amatörernas världsetta spelar på Skaftö. I fjol var det klubbens egna Frida Kinhult som när första slaget slogs var världsetta. Frida är nu professionell och spelar Symetra Tour i USA.

  Elin Arvidsson, förra veckans segrarinna, hade en normal säsong spelat sin golf i USA. Elins seger var hennes första som professionell och även den första segern av ett proffs på årets Nordic Golf Tour.

  Elin och Linda Lundqvist är två spelare som de senaste tävlingarna visat att spelet och låga scorer finns där och det behövs när startfältet är så strakt som det är vid Didriksons Skaftö Open.

  Startfältet
  Alla spelare topp-5 på rankingen Road to Creekhouse Ladies Open kommer till start, ledda av rankingledande Linn Grant. Efter avslutad säsong kommer de tre främsta på rankingen att få en inbjudan att spela Creekhouse Ladies Open på Ladies European Tour i juni 2021.

  Linn Grant på sjunde plats på amatörernas världsranking är också en av fyra svenskor som skuggar Roussin-Bouchard på World Amateur Golf Ranking. De övriga är Ingrid Lindblad (5), Maja Stark (8) och Beatrice Wallin (19). Dessa fem amatörer kommer om de lyckas behålla sina plaster att bjudas in att spela majorn U.S. Women´s Open i december.

  -Vi är väldigt stolta över att kunna genomföra Didriksons Skaftö Open ett år som skapat utmaningar för alla inte minst för de spelare som är i början av sina karriärer. Att tävlingen på Skaftö Golfklubb även 2020 finns med i tävlingskalendern kändes viktigt och startfältet visar också att vår tävling uppskattas av spelarna. Vi ser väldigt mycket fram emot den kommande veckan, säger Reine Patriksson.   

  Till start kommer utöver de som nämnts ovan även Linda Wessberg, en spelare som trivs i Bohuslän och årets svenska juniormästarinnan i slagspel Andrea Grimberg-Lignell.  

  Hela startfältet

  Skaftö Golfklubb
  Klubben är en rutinerad arrangör av tävlingar på denna nivå, både 2018 och 2019 arrangerades tourtävling för damer på Skaftö Golfklubb. Publikfester båda åren, så blir det inte i år då all tävlingsgolf i Sverige genomförs utan publik.   

  Banan
  Banan kommer under Nordic Golf Tours besök att spelas 4716 meter och par 69. Banrekordet är satt i år av Skaftös Frida Kinhult och lyder 62 slag.  

  Klubb-TV sänder
  Nyetablerade Klubb-TV, hela Golfsveriges streamingplattform finns på plats. Det blir både intervjuer och livesändningar.

  Sista 9 lördag 29 augusti är bästa sättet att följa upplösningen av Didriksons Skaftö Open.

  Publikfritt på touren
  Publikförbudet gäller på tills vidare på Nordic Golf Tour och även för all annan tävlingsgolf i Sverige.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 5. Arvidsson avgjorde med birdie
 6. Nordic Golf Tour

  Arvidsson avgjorde med birdie

  När PGA Championship by Trelleborgs Kommun avgjordes på Tegelberga Golfklubb var det Falkenbergs Elin Arvidsson som segrade genom att avsluta med birdie på sista hålet.

  -Jag såg på prognosen att det skulle bli rätt blåsigt, men jag var rätt många slag efter. Så det var bara att gå ut och köra som de andra dagarna. Skitkul att jag spelade så bra idag, säger Elin Arvidsson direkt i Klubb-TV efter segern.

  Elin hade inte koll på ställningen i tävlingen förrän om skulle signera sitt scorekort för 66 slag.

  -Jag hade ingen aning om hur de bakom spelade, man ser att de är att de ligger på fairway men man vet inte vad som händer.

  Hon blir ombedd att beskriva sina känslor efter sin första seger som professionell spelare.

  -Jättekul! Jag har tränat väldigt hårt och undrat när skall scorerana lossna. Så att det blev såhär idag i dessa tuffa förhållanden är jätteroligt.   

  Banrekord och andraplats
  För fjärde tävlingen i rad på Nordic Golf Tour sattes det banrekord. Denna gång var det ledarinnan inför avslutningen, Linda Lundqvist AIK som vid den inledande ronden noterades för 64 slag sju under par.

  Trots ledning med sju slag inför den avslutande ronden lyckades Lundqvist inte hålla undan för Arvidsson. Det slutade med en andraplats för andra tävlingen i rad.

  Trea och bästa amatör vid PGA Championship by Trelleborgs Kommun slutade Meja Örtengren från Landeryds Golfklubb.

  Kommunen står bakom 
  Tegelberga Golfklubb genomför årets PGA-mästerskap med Trelleborgs Kommun som titelsponsorn och i samarbete med Trelleborgs Energiförsäljning, Visit Trelleborg och Trelleborgs Hamn. Även Gardenfix är med och möjligör tävlingen.     

  Grant fortsatt i topp av rankingen
  Linn Grant från Rya Golfklubb som inte spelade veckans tävling behåller ledningen rankingen Road to Creekhouse Ladies Open. Linda Lundqvist tar sig upp på andra plats medan dagens segrare Elin Arvidsson bara hamnar några poäng bakom på tredje plats.

  De tre främsta när säsongen är avslutad får en plats i startfältet vid LET-tävlingen Creekhouse Ladies Open i juni 2021. Två tävlingar återstår.

  Resultat
  1. Elin Arvidsson, Falkenberg                              - 8
  2. Linda Lundqvist, AIK                                       -7
  3. Meja Örtengren, Landeryd                              -5

  Resultat PGA Championship by Trelleborgs Kommun

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.