• Huvudpartners: Huvudpartners:

Nyheter

Här kan du läsa senaste nytt om Nordic Golf Tour och Swedish Golf Tour.

 1. Lindblad avgjorde i särspel igen
 2. Nordic Golf Tour

  Lindblad avgjorde i särspel igen

  En sänk birdieputt från två meter på det första särspelshålet gav Ingrid Lindblad segern i Didriksons Skaftö Open. Detta var Ingrids andra seger på Nordic Golf Tour även den första vid Golfhäftet Masters @ Varberg Västra kom efter särspel.

  -Det var lite nervöst. Hade ungefär lika lång birdieputt på 18:e som nu på särspelet. Det var skönt att jag fick i den. Det känns jättebra. Jag spelade bra idag tycker jag, bogeyfritt och fyra birdies så det kändes bra, sa Ingrid Lindblad direkt efter segern i Klubb-TV.

  Landslagskompisarna Beatrice Wallin och Linn Grant var de som gjorde Lindblad sällskap i ledarbollen den tredje ronden av Didriksons Skaftö Open. Med två hål kvar att spela av den tredje ronden var hela ledarbollen samlad på nio under par, ingen lyckades göra någon birdie under avslutningen av ordinarie rond vilket ledde fram till särspel.

  Ladies European Tour till Skaftö 2021
  Tidigare i veckan annonserade tävlingschef Reine Patriksson att Didriksons Skaftö Open skrivit ett treårigt avtal med Ladies European Tour vilket medför att 2021, 2022 och 2023 kommer det spelas Europatourgolf på Skaftö.

  I en intervju med Klubb-TV meddelade tävlingschefen att segraren i årets tävling har en inbjudan att vänta till nästa år. Detta medför att vi får se Ingrid Lindblad pegga på Europatouren på Skaftö den 26–29 augusti nästa år.


  Ranking – Road to Creekhouse Ladies Open
  Ingrid Lindblad har två segrar på årets Nordic Golf Tour, Beatrice Wallin har tre andraplatser och Linn Grant har en seger tidigare vid premiären på GolfUppsala Söderby. Dessa tre är de tre som ligger i topp av tourens ranking med en tävling kvar att spela.

  De tre i topp när säsongen är färdigspelad får en inbjudan till Europatourtävlingen 

  Banrekord igen
  För femte tävlingen i rad blev det banrekord när Nordic Golf Tour var på besök. Skaftös nya banrekord på 62 slag (-7) sattes av Linn Grant vid den inledande ronden.                     

  Resultat Didriksons Skaftö Open
  1. Ingrid Lindblad, Ringenäs   -9 - första särspelshålet
  t2. Beatrice Wallin, Hills          -9
  t2. Linn Grant, Rya                 -9

  Intervjuer på Klubb-TV
  På Klubb-TV ligger intervjuer med bland andra segraren Ingrid Lindblad och tävlingschefen Reine Patriksson.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 3. Världsetta till Didriksons Skaftö Open
 4. Nordic Golf Tour

  Världsetta till Didriksons Skaftö Open

  Franska Pauline Roussin-Bouchard toppar World Amateur Golf Ranking. Vid Didriksons Skaftö Open 27–29 augusti på Nordic Golf Tour kommer hon och några svenska toppamatörer till start för att utmana proffsen.

  -Vi är väldigt glada att världsettan Pauline Roussin-Bouchard från Frankrike kommer att pegga upp i Didriksons Skaftö Open. Pauline som till vardags studerar på University of South Carolina har precis som många andra collegespelare befunnit sig på hemmaplan större delen av våren och är nu sugen på att få spela tävling, säger Reine Patriksson tävlingsansvarig.

  Det är andra året i rad som amatörernas världsetta spelar på Skaftö. I fjol var det klubbens egna Frida Kinhult som när första slaget slogs var världsetta. Frida är nu professionell och spelar Symetra Tour i USA.

  Elin Arvidsson, förra veckans segrarinna, hade en normal säsong spelat sin golf i USA. Elins seger var hennes första som professionell och även den första segern av ett proffs på årets Nordic Golf Tour.

  Elin och Linda Lundqvist är två spelare som de senaste tävlingarna visat att spelet och låga scorer finns där och det behövs när startfältet är så strakt som det är vid Didriksons Skaftö Open.

  Startfältet
  Alla spelare topp-5 på rankingen Road to Creekhouse Ladies Open kommer till start, ledda av rankingledande Linn Grant. Efter avslutad säsong kommer de tre främsta på rankingen att få en inbjudan att spela Creekhouse Ladies Open på Ladies European Tour i juni 2021.

  Linn Grant på sjunde plats på amatörernas världsranking är också en av fyra svenskor som skuggar Roussin-Bouchard på World Amateur Golf Ranking. De övriga är Ingrid Lindblad (5), Maja Stark (8) och Beatrice Wallin (19). Dessa fem amatörer kommer om de lyckas behålla sina plaster att bjudas in att spela majorn U.S. Women´s Open i december.

  -Vi är väldigt stolta över att kunna genomföra Didriksons Skaftö Open ett år som skapat utmaningar för alla inte minst för de spelare som är i början av sina karriärer. Att tävlingen på Skaftö Golfklubb även 2020 finns med i tävlingskalendern kändes viktigt och startfältet visar också att vår tävling uppskattas av spelarna. Vi ser väldigt mycket fram emot den kommande veckan, säger Reine Patriksson.   

  Till start kommer utöver de som nämnts ovan även Linda Wessberg, en spelare som trivs i Bohuslän och årets svenska juniormästarinnan i slagspel Andrea Grimberg-Lignell.  

  Hela startfältet

  Skaftö Golfklubb
  Klubben är en rutinerad arrangör av tävlingar på denna nivå, både 2018 och 2019 arrangerades tourtävling för damer på Skaftö Golfklubb. Publikfester båda åren, så blir det inte i år då all tävlingsgolf i Sverige genomförs utan publik.   

  Banan
  Banan kommer under Nordic Golf Tours besök att spelas 4716 meter och par 69. Banrekordet är satt i år av Skaftös Frida Kinhult och lyder 62 slag.  

  Klubb-TV sänder
  Nyetablerade Klubb-TV, hela Golfsveriges streamingplattform finns på plats. Det blir både intervjuer och livesändningar.

  Sista 9 lördag 29 augusti är bästa sättet att följa upplösningen av Didriksons Skaftö Open.

  Publikfritt på touren
  Publikförbudet gäller på tills vidare på Nordic Golf Tour och även för all annan tävlingsgolf i Sverige.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 5. Arvidsson avgjorde med birdie
 6. Nordic Golf Tour

  Arvidsson avgjorde med birdie

  När PGA Championship by Trelleborgs Kommun avgjordes på Tegelberga Golfklubb var det Falkenbergs Elin Arvidsson som segrade genom att avsluta med birdie på sista hålet.

  -Jag såg på prognosen att det skulle bli rätt blåsigt, men jag var rätt många slag efter. Så det var bara att gå ut och köra som de andra dagarna. Skitkul att jag spelade så bra idag, säger Elin Arvidsson direkt i Klubb-TV efter segern.

  Elin hade inte koll på ställningen i tävlingen förrän om skulle signera sitt scorekort för 66 slag.

  -Jag hade ingen aning om hur de bakom spelade, man ser att de är att de ligger på fairway men man vet inte vad som händer.

  Hon blir ombedd att beskriva sina känslor efter sin första seger som professionell spelare.

  -Jättekul! Jag har tränat väldigt hårt och undrat när skall scorerana lossna. Så att det blev såhär idag i dessa tuffa förhållanden är jätteroligt.   

  Banrekord och andraplats
  För fjärde tävlingen i rad på Nordic Golf Tour sattes det banrekord. Denna gång var det ledarinnan inför avslutningen, Linda Lundqvist AIK som vid den inledande ronden noterades för 64 slag sju under par.

  Trots ledning med sju slag inför den avslutande ronden lyckades Lundqvist inte hålla undan för Arvidsson. Det slutade med en andraplats för andra tävlingen i rad.

  Trea och bästa amatör vid PGA Championship by Trelleborgs Kommun slutade Meja Örtengren från Landeryds Golfklubb.

  Kommunen står bakom 
  Tegelberga Golfklubb genomför årets PGA-mästerskap med Trelleborgs Kommun som titelsponsorn och i samarbete med Trelleborgs Energiförsäljning, Visit Trelleborg och Trelleborgs Hamn. Även Gardenfix är med och möjligör tävlingen.     

  Grant fortsatt i topp av rankingen
  Linn Grant från Rya Golfklubb som inte spelade veckans tävling behåller ledningen rankingen Road to Creekhouse Ladies Open. Linda Lundqvist tar sig upp på andra plats medan dagens segrare Elin Arvidsson bara hamnar några poäng bakom på tredje plats.

  De tre främsta när säsongen är avslutad får en plats i startfältet vid LET-tävlingen Creekhouse Ladies Open i juni 2021. Två tävlingar återstår.

  Resultat
  1. Elin Arvidsson, Falkenberg                              - 8
  2. Linda Lundqvist, AIK                                       -7
  3. Meja Örtengren, Landeryd                              -5

  Resultat PGA Championship by Trelleborgs Kommun

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 7. Tegelberga för PGA Championship by Trelleborgs Kommun
 8. Nordic Golf Tour

  Tegelberga för PGA Championship by Trelleborgs Kommun

  PGA Championship by Trelleborgs Kommun fjärde tävlingen av Nordic Golf Tour 2020 avgörs 20–22 augusti på Tegelberga Golfklubb. Klubben välkomnar för tredje året i rad proffsen till sin anläggning för tävling och i år välkomnar de även PGA of Sweden.

  -Vi är mycket glada och stolta över att i år spela PGA-mästerskapet på fina Tegelberga Golfklubb, som genom sin personal, ideella och medlemmar har förberett anläggningen på bästa sätt. Vi ser fram emot ännu ett mästerskap i form av PGA Championship by Trelleborgs Kommun, säger Johan Hampf VD PGA of Sweden.

  PGA-mästerskap för damer har spelats sedan 1997. Tävlingen är tourproffsens egna mästerskap och en mycket prestigefull tävling. Genom åren har många mästarinnor korats, där ibland Linda Wessberg, Caroline Hedwall, Catrin Nilsmark och Isabella Ramsay.

  -Vi på Tegelberga ser fram emot att för tredje året välkomna såväl damproffsen som våra duktiga amatörspelare till PGA Championship by Trelleborgs Kommun. Vi har haft tourtävling för damer 2018 och 2019 och spelarna har gett banan och arrangemanget mycket beröm vilket vi är glad över, säger Bo Rolf projektledare Tegelberga Golfklubb.

  Bakom tävlingen står tre kommunala bolag - Visit Trelleborg, Trelleborgs Hamn och Trelleborgs Energiförsäljning.

  Startfältet
  En trio som normalt skulle vara i USA och spela tourgolf återfinns i startfältet på Tegelberga denna vecka: Elin Arvidsson - Falkenberg Golfklubb, Lisa Pettersson – Täby Golfklubb och Moa Folke – Landeryds Golfklubb.

  Av amatörerna så sticker Maja Stark från grannklubben Abbekås ut. Hon är rankad på åttonde plats på världsrankingen för amatörer. Maja har en handfull andra- och tredjeplatser på touren, bland annat slutade hon trea 2018 när Tegelberga gjorde arrangörsdebut. Segern har ännu inte infunnit sig, kan det vara dags denna vecka?
  Intressant start gör även unga Meja Örtengren från Landeryd som tävlat flitigt sedan golftävlingarna kom igång i början av juli. Fem individuella starter har Meja gjort, en silvermedalj i Junior SM och framskjutna placeringar även på Nordic Golf Tour har det blivit med en fjärde- och en femteplats.     

  Banrekord
  Banrekordet för Damer är från när touren besökte Tegelberga för första gången. Karlstads Filippa Möörk satte banrekord med 67 slag på sin väg mot segern.

  Hela startfältet

  Banan
  Banan kommer under PGA Championship by Trelleborgs Kommun att spelas på par 72 över 5268 meter.

  Tegelbergas tävlingssida

  Ranking - Road to Creekhouse Ladies Open

  Klubb-TV sänder
  Nyetablerade Klubb-TV, hela Golfsveriges streamingplattform finns på plats. Det blir både intervjuer och livesändningar.

  Sista 9 på lördag 22 augusti ca. 11:30 är bästa sättet att följa upplösningen, preliminär start

  Publikfritt på touren
  Publikförbudet gäller på tills vidare på Nordic Golf Tour och även för all annan tävlingsgolf i Sverige.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 9. Kjellker i topp på Allerum
 10. Nordic Golf Tour

  Kjellker i topp på Allerum

  Med ett par på det 54:e och sista hålet säkrade Ljunghusens Sara Kjellker segern i Allerum Open presented by Ahlsell, ett slag före Louise Rydqvist Värnamo och Linda Lundqvist AIK.

  -Superkul, det har varit jätteroliga dagar och jag är jätteglad. Jag visste att jag ledde med två slag över Louise inför sista hålet men jag hade ingen aning om resten av startfältet så jag var lite nervös, säger Sara Kjellker efter prisutdelningen i Klubb-TV.

  Sara fortsätter om vad hon upplever som nycklar för dagens seger.

  -Jag har varit stabil från tee och slagit bra wedgar vilket givit många birdiechanser. Sedan har min tränare varit här vilket betytt mycket då jag varit lugn och trygg, kul att han varit här och hållit mig sansad på lite avstånd.  

  För tredje tävlingen i rad var det en landslagsamatör som segrade på Nordic Golf Tour. Alla tre som segrat på Nordic Golf Tour var med i det svenska landslag som 2019 tog guld vid lag-EM. De tidigare segrarna är Linn Grant i Uppsala och Ingrid Lindblad i Varberg.

  Det är inte bara spelarna från damlandslaget som gör det bra bland amatörerna utan även en del yngre spelare som Landeryds Meja Örtengren som även vid idag vid Allerum Open presented by Ahlsell är med i toppen med en delad femteplats.

  Två AIK:are var de bland proffsen som var med i toppen. Linda Lundqvist hade 65 slag vid avslutningsronden och slutade totalt elva under par vilket förde henne upp till delad andra plats tillsammans med Louise Rydqvist. Josefine Nyqvist var den andra AIK-spelaren med i toppen, hon slutade delad femma.

  Grant i topp av rankingen
  Linn Grant, Rya, slutade fyra idag och leder rankingen – Road to Creekhouse Ladies Open. De tre främsta när säsongen är avslutad får en plats i startfältet vid LET-tävlingen Creekhouse Ladies Open i juni 2021.

  Resultat
  1. Sara Kjellker, Ljunghusen   -12
  2. Linda Lundqvist, AIK          -11
  2.  Louise Rydqvist, Värnamo -11

  Resultat Allerum Open presented by Ahlsell.

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 11. Nästa tourstopp Allerum
 12. Nordic Golf Tour

  Nästa tourstopp Allerum

  Allerum Open presented by Ahlsell 13-14 augusti blir den tredje tävlingen för säsongen på Nordic Golf Tour.

  Allerum Golfklubb är en klubb med lång historia av att stå som arrangör för proffstävlingar. Detta är tredje året i rad som damerna välkomnas till Helsingborgsklubben och innan dessa har herrar varit där flertalet gånger.

  -Det ska bli jätteroligt att återigen välkomna damproffsen till Allerum. Tävlingen som p.g.a. Covid-19 tvingats modifieras skulle varit en LETAS-tävling för tredje året i rad, men istället skjuter vi på det stora eventet tills 2021, säger Annelie Weimenhög tävlingsansvarig på Allerum Golfklubb och fortsätter. 

  -Trots omständigheterna känns det roligt att kunna erbjuda alla svenska damproffs en tourtävling eftersom det varit tomt i tävlingskalendern hela våren. Dessutom är det något vi härifrån Allerum gläds åt eftersom våra greenkeepers trimmar banan extra och därmed kan erbjuda våra egna medlemmar och gäster i tourskick.

  Startfältet
  Segrarinnorna från de båda inledande tävlingar av årets tour, Linn Grant från Rya Golfklubb och Ingrid Lindblad från Ringesnäs Golfklubb, kommer båda två till start i Allerum Open presented by Ahlsell. 

  Tävlingen blir internationell även i år med spelare från Danmark och Tyskland samt några svenskor med meriter från både Europatour och spel i USA.

  Hela startfältet

  Banan
  Tävlingsbanan är 5471 meter par 72. Banrekord innehas av amerikanskan Hayley Davis med 66 slag satt vi LETAS-tävlingen 2018. I fjol tangerade norska Tonje Daffinrud banrekordet på väg mot seger.

  Ranking - Road to Creekhouse Ladies Open

  Klubb-TV sänder
  Nyetablerade Klubb-TV, hela Golfsveriges streamingplattform finns på plats. Det blir både intervjuer och livesändningar.

  Sista 9 på fredag 14 augusti är bästa sättet att följa upplösningen av i Allerum Open presented by Ahlsell.


  Publikfritt på touren
  Publikförbudet gäller på tills vidare på Nordic Golf Tour och även för all annan tävlingsgolf i Sverige.

   

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 13. Särspelsseger för Ingrid Lindblad
 14. Nordic Golf Tour

  Särspelsseger för Ingrid Lindblad

  Golfhäftet Masters @ Varberg Västra på Nordic Golf Tour avgjordes efter särspel mellan landslagsspelarna Ingrid Lindblad och Beatrice Wallin. Ingrid avgjorde med eagle på första särspelshålet.

  -Det känns jättebra, det känns bra att det man tränar på lönar sig. Nu senast har jag tränat på tryck framåt och mer draw i bollen, så väldigt skönt att mina järnslag sitter helt ok. Jag missade två greener, fick chippa vid en ena och puttade vid den andra och då satte jag den putten, säger Ingrid Lindblad efter prisutdelningen.

  Hon fortsätter att berätta vilka nycklar i sitt spel hon ser som viktiga för segern:

  -Det är mycket wedgar in på den här banan och jag gillar att slå wedgar. Jag är väldigt bekväm med att slå wedgar och jag försöker att spela mig till avstånd som jag tycker om och det satt väldigt fint idag.   

  Drive följt av en järn-nia från 129 meter till en dryg meter från hål och sänkt putt var segerreceptet i särspelet.

  Offensiv golf sågs från båda spelarna som tog sig till särspel, annars gör du inte sju birdies som Ingrid eller nio som Beatrice gjorde vid dagens rond.

  Både Ingrid och Beatrice finns med i samma landslag som Linn Grant som segrade vid premiären av Nordic Golf Tour. Ett landslag som samlat på pokaler både som lag och som individuella spelare de senaste åren, senaste gången de inte stod överst på prispallen vid lag-EM var 2016 då det blev silver.

  Fredrik Wetterstrand, coach för damlandslaget, blev intervjuad i Klubb-TV innan särspelet och han nämnde just förmågan att våga spela offensivt från tee och på green som en nyckel till låga scorer och segrar.  

  -Fantastiskt spel av många, både Ingrid och Bea spelar sjukt bra golf. Båda slår många drives där andra spelare slår spoon eller hybrid. De slår många puttar hela vägen fram till hål. De ger sig chansen att göra väldigt många birdies, har de en bra dag blir det många puttar som går i. Lägger man hälften av puttarna kort är det svårt att göra sju eller åtta birdies som båda gjorde idag, säger Fredrik Wetterstrand.

  Fler amatörer som spelade bra
  Det var fler amatörer som spelade bra. Ett slag från särspel på 15 under par slutade Delsjös Elin Esborn som igår slog banrekord med 63 slag. Även utanför topptrion var det amatörer som visade att det kan spela bra golf. Meja Örtengren från Landeyrd är född 2005 och blev fyra medan segrarinnan från förra tävlingen Linn Grant Rya slutade femma.            

  Resultat
  1. Ingrid Lindblad, Ringenäs Golfklubb            -16. 1:a särspelshålet
  2. Beatrice Wallin, Hills Golfklubb                    -16
  3. Elin Esborn, Delsjö Golfklubb                       -15

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 15. Lär känna Elin Arvidsson
 16. Nordic Golf Tour

  Lär känna Elin Arvidsson

  Elin är 28 år, från Falkenbergs Golfklubb, har spelat collegegolf för Texas Tech, gör sitt femte år som professionell och berättade en hel del om sitt tourliv i en intervju i senaste numret av LIFESTYLEGOLF MAGAZINE.

  Här är ingressen till intervju.

  ”Efter examen vid Texas Tech University packade Elin Arvidsson sin Mazda 3 full med det hon skaffat sig under sina fyra år på college, skänkte det som inte fick plats till välgörenhet och gav sig ut på en resa som fortfarande pågår.

  Häng med när Elin berättar om möten med golflegendarer, hur det är att spela världens största tävling, bli varnad för långsamt spel på grund av USA:s president och varför hon tycker att Frida Kinhult har en smart plan för sitt första år på touren.”

  Nedan finns länk för den som blir intresserad av att läsa mer om Elins resa som denna vecka tagit henne till Varberg för Nordic Golf Tour och Golfhäftet Masters @ Varberg Västra.

  Till intervju med Elin Arvidsson i LIFESTYLE GOLF.

För frågor kontakta:

Sofia Pettersson