Här kan du läsa senaste nytt om Nordic Golf Tour och Swedish Golf Tour.

(News articles in Swedish only – don't hesitate to contact us if you need a translation.)

Nyheter

 1. Särspelsseger för Ingrid Lindblad
 2. Nordic Golf Tour

  Särspelsseger för Ingrid Lindblad

  Golfhäftet Masters @ Varberg Västra på Nordic Golf Tour avgjordes efter särspel mellan landslagsspelarna Ingrid Lindblad och Beatrice Wallin. Ingrid avgjorde med eagle på första särspelshålet.

  -Det känns jättebra, det känns bra att det man tränar på lönar sig. Nu senast har jag tränat på tryck framåt och mer draw i bollen, så väldigt skönt att mina järnslag sitter helt ok. Jag missade två greener, fick chippa vid en ena och puttade vid den andra och då satte jag den putten, säger Ingrid Lindblad efter prisutdelningen.

  Hon fortsätter att berätta vilka nycklar i sitt spel hon ser som viktiga för segern:

  -Det är mycket wedgar in på den här banan och jag gillar att slå wedgar. Jag är väldigt bekväm med att slå wedgar och jag försöker att spela mig till avstånd som jag tycker om och det satt väldigt fint idag.   

  Drive följt av en järn-nia från 129 meter till en dryg meter från hål och sänkt putt var segerreceptet i särspelet.

  Offensiv golf sågs från båda spelarna som tog sig till särspel, annars gör du inte sju birdies som Ingrid eller nio som Beatrice gjorde vid dagens rond.

  Både Ingrid och Beatrice finns med i samma landslag som Linn Grant som segrade vid premiären av Nordic Golf Tour. Ett landslag som samlat på pokaler både som lag och som individuella spelare de senaste åren, senaste gången de inte stod överst på prispallen vid lag-EM var 2016 då det blev silver.

  Fredrik Wetterstrand, coach för damlandslaget, blev intervjuad i Klubb-TV innan särspelet och han nämnde just förmågan att våga spela offensivt från tee och på green som en nyckel till låga scorer och segrar.  

  -Fantastiskt spel av många, både Ingrid och Bea spelar sjukt bra golf. Båda slår många drives där andra spelare slår spoon eller hybrid. De slår många puttar hela vägen fram till hål. De ger sig chansen att göra väldigt många birdies, har de en bra dag blir det många puttar som går i. Lägger man hälften av puttarna kort är det svårt att göra sju eller åtta birdies som båda gjorde idag, säger Fredrik Wetterstrand.

  Fler amatörer som spelade bra
  Det var fler amatörer som spelade bra. Ett slag från särspel på 15 under par slutade Delsjös Elin Esborn som igår slog banrekord med 63 slag. Även utanför topptrion var det amatörer som visade att det kan spela bra golf. Meja Örtengren från Landeyrd är född 2005 och blev fyra medan segrarinnan från förra tävlingen Linn Grant Rya slutade femma.            

  Resultat
  1. Ingrid Lindblad, Ringenäs Golfklubb            -16. 1:a särspelshålet
  2. Beatrice Wallin, Hills Golfklubb                    -16
  3. Elin Esborn, Delsjö Golfklubb                       -15

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 3. Lär känna Elin Arvidsson
 4. Nordic Golf Tour

  Lär känna Elin Arvidsson

  Elin är 28 år, från Falkenbergs Golfklubb, har spelat collegegolf för Texas Tech, gör sitt femte år som professionell och berättade en hel del om sitt tourliv i en intervju i senaste numret av LIFESTYLEGOLF MAGAZINE.

  Här är ingressen till intervju.

  ”Efter examen vid Texas Tech University packade Elin Arvidsson sin Mazda 3 full med det hon skaffat sig under sina fyra år på college, skänkte det som inte fick plats till välgörenhet och gav sig ut på en resa som fortfarande pågår.

  Häng med när Elin berättar om möten med golflegendarer, hur det är att spela världens största tävling, bli varnad för långsamt spel på grund av USA:s president och varför hon tycker att Frida Kinhult har en smart plan för sitt första år på touren.”

  Nedan finns länk för den som blir intresserad av att läsa mer om Elins resa som denna vecka tagit henne till Varberg för Nordic Golf Tour och Golfhäftet Masters @ Varberg Västra.

  Till intervju med Elin Arvidsson i LIFESTYLE GOLF.

 5. Touren till Varberg Västra
 6. Nordic Golf Tour

  Touren till Varberg Västra

  Varbergs Golfklubb är spelplats för andra tävlingen av årets Nordic Golf Tour. Likt premiären är det ett starkt och intressant startfält som kommer att pegga på den Västra banan.

  Linn Grant från Rya Golfklubb som segrade i premiären kommer till start även i Golfhäftet Masters @ Varberg Västra 6-7 augusti. Det gör även de fyra andra amatörerna som i Uppsala slutade topp-10; Beatrice Wallin – Hills, Maja Stark – Abbekås, Ingrid Lindblad – Ringenäs och Matilda Jonsson – Kumla.

  Några av spelarna ovan skulle ett normalt år varit i USA och just nu spelat U.S. Women´s Amateur för att därefter åka vidare till sina respektive skolor för fortsatta studier och collegegolf.

  Elin Arvidsson – Falkenberg, Moa Folke – Landeryd och Lisa Pettersson – Täby skulle även de varit i USA för att spela på Symetra Tour. Den touren är igång men dessa tre har ändå valt att vara kvar i Sverige för spel på Nordic Golf Tour.

  Hills Golfklubb är den klubb med flest deltagare, de har åtta spelare på plats. Bland dessa Andrea Grimberg Lignell som i helgen som gick segrade i Junior SM-slag.

  Startfältet är på maximala 66 spelare, det finns en reservlista. Anledningen till att inte fler kan startat är att tävlingen spelas över 36 hål den första speldagen. Det är ingen kvalgräns utan alla spelar även tredje ronden fredag 7 augusti.

  Varberg Västra
  Banan, Varberg Västra, en kreation av Tommy Nordström när den invigdes 1992. Som alla banor så utvecklas och uppdateras de så har även skett här. Spelarna kommer att möta en bana av hedkaraktär med stora ondulerade greener, som vid Golfhäftet Masters @ Varberg Västra spelas par 72 och 5455 meter.

  Klubb-TV sänder
  Nyetablerade Klubb-TV, hela Golfsveriges streamingplattform finns på plats. Det blir både intervjuer och livesändningar.

  Sista 9 på fredag 7 augusti är bästa sättet att följa upplösningen av i Golfhäftet Masters @ Varberg Västra.

  Hela startfältet

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 7. Linn Grant i topp vid GolfUppsala Open
 8. Nordic Golf Tour

  Linn Grant i topp vid GolfUppsala Open

  Med birdie på det avslutande hålet säkrade Linn Grant från Rya Golfklubb segern när premiären för Nordic Golf Tour avgjordes på Golf Uppsala Söderby under lördagen.

  -Jag tog tillvara på de chanser jag skapade och spelade bra utifrån styrkorna i mitt spel. Jag lyckades hålla mig på rätt sida både om fairways och när jag missade någon green, så även missarna har varit bra, säger Linn Grant direkt efter segern.

  Linn berättade vidare om vad segern betyder för henne.

  -Det är ett bevis på att det jag tränat på nu under den här tiden med Corona, att det har fungerat och givit resultat, lite lättnad och en även en klapp på axeln.  

  Fyra birdies i rad
  Linn som var i ledning med ett slag inför avslutande 18 hålen inledde dagens rond med fyra birdies på de fyra första hålen. Då var ett tag ledningen uppe i fyra slag. Men när 17 hål av dagens rond var spelade hade Beatrice Wallin från Hills Golfklubb spelat sig ikapp. Birdien för Linn på det sista hålet blev avgörande.

  Både Linn och Beatrice är amatörer och med i det svenska landslag som de senaste åren haft stora framgångar. Som Linn säger ovan så verkar det som om den träning som bedrivits både individuellt men troligen inom landslaget under tävlingsuppehållet verkligen givit resultat.

  På delad tredjeplats återfinns Maja Stark, Abbekås Golfklubb och på delad femte plats finner vi Ingrid Lindblad, Ringenäs Golfklubb, även de med i samma landslag som Linn och Beatrice.

  Landslagscoach fanns på plats
  Coachen för damlagslaget, Fredrik Wetterstrand, fanns på plats under hela tävlingen och fick frågan om det finns något positivt med ett så långt uppehåll som nu varit, såhär svarade Fredrik på den frågan:

  -Det tror jag absolut, nu har spelare kunnat stanna upp och fundera över vad de verkligen behöver jobba på. Och kanske vågat jobba på saker de verkligen haft behov av, men som är svårt att jobbat på när man hela tiden har en ny tävling framför sig.

  Danska Emily Pedersen satte banrekord med 65 slag och var den av proffsen som slog sig in bland amatörerna med en delad tredjeplats. Även Camilla Lennarth svensk LET-spelare gjorde en bra tävling och slutade delad femma.   

  Resultat GolfUppsala Open

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 9. Följ touren
 10. Nordic Golf Tour

  Följ touren

  Tills vidare finns det inte möjlighet för publik att närvara vid tävlingar på Nordic Golf Tour. Detta med anledning av coronapandemin.

  Följ tävlingen via webb och TV
  Tävlingar på Nordic Golf Tour spelas utan möjlighet för publik att närvara. Touren går dock utmärkt att följa via webb, sociala medier och via Klubb-TV.

  Livescoring finns som vanligt afrån första till sista slag.

  Klubb-TV erbjuder intervjuer, livestreams som”Slow-TV” (en okommenterad livesändning från en fast punkt) samt under finalronder ”Sista 9”, en livestream via mobiltelefon med kommentator.

  Nya Klubb-TV är ett samarbete mellan Svenska Golfförbundet och video- och streamingleverantören YouPlay.

  Leaderboard & startlistor.

  Klubb-TV.

  Nyheter.

  Facebook.

  Instagram.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 11. Säsongsstart i Uppsala
 12. Nordic Golf Tour

  Säsongsstart i Uppsala

  Ett starkt och meriterat startfält peggar när Nordic Golf Tour inleder säsongen 23–25 juli med GolfUppsala Open.

  Jonas Ekström, VD GolfUppsala ser fram emot tävlingen och reflekterar:  

  -Att arrangera större tävlingar ligger oss varmt om hjärtat då vi vill skapa spelmöjligheter för Sveriges unga lovande spelare. Det är fantastiskt kul att tävlingen i år får ett otroligt starkt startfält, synd bara att vår hemmapublik inte kommer att ha möjlighet att följa tävlingen på plats.

  Till start
  Till start kommer självklart hemmaklubbens Isabell Ekström som innehar banrekordet på GolfUppsala Söderby. Banrekordet på 67 slag (-6) sattes när internationella juniortävlingen Swedish Junior Classics avgjordes 2018.

  För att utmana Isabell och banrekordet vid veckans tourpremiär kommer tre spelare som representerat Europa i Solheim Cup, några till med segrar på Ladies European Tour och Symetra Tour och tre amatörer rankade topp-10 i världen samt segraren från förra veckans Stockholm Amateur.

  Spelarna att hålla koll på via livescoring och i Klubb-TV är; Caroline Hedwall, Emily Pedersen Linda Wessberg, Jenny Haglund, Camilla Lennarth, Lisa Pettersson, Moa Folke, Maja Stark, Linn Grant, Beatrice Wallin, Ingrid Lindblad och Elsa Svensson.

  Erfaren tävlingsarrangör och hem för golfgymnasium
  Klubben har tidigare stått som arrangör av åtta tävlingar på herrarnas svenska tour, tre gånger har europaeliten i paragolf besökt GolfUppsala och Söderby.

  På klubben har det även spelats en hel del juniorgolf både tävlingar som SGF Junior Tour, JMI och inom internationella Global Junior Golf. Anläggningen är utöver en rutinerad tävlingsarrangör även hem för Sveriges största golfgymnasium med totalt 48 elever.

  Klubb-TV sänder
  Nyetablerade Klubb-TV, hela Golfsveriges streamingplattform finns på plats. Det blir både intervjuer och livesändningar. Sista 9 på lördag 25 juli är bästa sättet att följa upplösningen av GolfUppsala Open.

  23 juli kl. 10:00-13:00 - Live från hål 3.
  25 juli från kl. 11:00– Avslutningen Live av Golf Uppsala Open.

  Spelare från Uppsala
  Isabell Ekström, GolfUppsala
  Alicia Roth, GolfUppsala
  Ella Kraft, Upsala Golfklubb

  Hela startfältet

  Publikfritt på touren
  Publikförbudet gäller på tills vidare på Nordic Golf Tour och även för all annan tävlingsgolf i Sverige.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.

För frågor kontakta

Sofia Pettersson