Här får du svar på de vanligaste frågorna.

Are you an international player interested in the Nordic Golf Tour or Swedish Golf Tour? Please email sofia.pettersson@golf.se if you have any questions.

 1. Vem kan spela på Nordic Golf Tour och Swedish Golf Tour?
 2. Tourerna är öppna för både proffs och amatörer från alla nationaliteter. 

  Handicapgränser

  Tävlingar som ingår i LET Access Series: -2,0.

  Övriga tävlingar som ingår i Nordic Golf Tour och Swedish Golf Tour: -8,4.

  Åldersgräns

  För att kunna spela på touren behöver du vara född 2007 eller tidigare.

 3. Hur anmäler jag mig till en tävling?
 4. För att kunna anmäla dig till en tävling på Nordic Golf Tour eller Swedish Golf Tour måste du registrera dig som spelare hos oss. Det gör du genom att logga in med ditt Golf-ID och lösenord i Min Golf. Första gången du loggar in behöver du bekräfta dina kontaktuppgifter och eventuellt komplettera med några ytterligare uppgifter. Se fliken Entry.

  Väl inne i systemet klickar du på fliken ”competitions”. Klicka därefter på knappen "Add" bredvid den tävling du vill anmäla dig till. Följ instruktionerna på skärmen.

  Tänk på att du inte automatiskt är deltagare i tävlingen bara genom att anmäla dig. 14 dagar före tävlingsstart stänger vi anmälan och då gör vi en uttagning av deltagare till tävlingen enligt kategorisystemet. Först när vi har publicerat deltagarlistan vet du om du kommit med i tävlingen eller ej.

 5. Vad kostar det att spela på Nordic Golf Tour och Swedish Golf Tour?
 6. Anmälningsavgift för tävling som ingår i LETAS: 80 EUR.

  Anmälningsavgift för övriga tävlingar: 1400 SEK för proffs och 900 SEK för amatörer.

  Ingen touravgift.

  Avgifterna är inklusive 6% moms.

 7. Vad är LETAS?
 8. LETAS står för Ladies European Tour Access Series och är undertouren till Ladies European Tour. Vissa tävlingar på Nordic Golf Tour ingår också i LETAS program och innebär oftast en högre prissumma och internationellt startfält. Efter avslutad säsong på LETAS får de fem bästa spelarna på rankingen tourkort till LET nästkommande säsong.

 9. Vad har tourerna för regler och bestämmelser?
 10. Hur fungerar uttagning till tävlingarna?
 11. Uttagningen görs via ett så kallat kategorisystem. För tävlingar som ingår i LETAS har Nordic Golf Tour rätt till hälften av startfältet, det så kallade "host tour field". Uttagningen till host tour field görs enligt kategorisystemet. 

  Kategorisystem 2020 

 12. Vad gäller för PGA, NA och amatörer?
 13. Svenska Golfförbundet (SGF) ansvarar för att föra register över vilka spelare som är amatörer (AM) respektive professionella (PGA, NA) samt att administrera övergången från professionell till amatör för de spelare som väljer att reamatörisera sig (REAM).

  Professional Golfers Association of Sweden (PGA) ansvarar för att föra register över vilka spelare som är professionella och vilka av dessa som är medlemmar i PGA och vilka som är professionella spelare utan att vara medlemmar i PGA (NA) samt att administrera övergången från amatör till professionell spelare.

  För att få delta i och ha möjlighet att vinna prispengar i tävlingar som spelas på svenska golfklubbar måste en spelare ha spelarkategori PGA (medlem i Professional Golfers Association) eller NA (Non-Amateur).

  En amatör som vill bli NA och som vill delta i tävlingar med prispengar måste göra följande:

  1. Kontakta PGA och be dem göra övergången till NA (görs i GIT).
  2. Betala avgiften för att få delta i tävlingar med prispengar (görs på länk nedan).

  OBSERVERA att en amatör som enbart betalar avgiften för att få delta i tävlingar med prispengar inte per automatik får spelarkategori NA.

  Från och med 2016 måste NA årligen betala en avgift på 1 000 kronor inklusive moms för att få delta i tävlingar med prispengar. Avgiften betalas genom att logga in i Min Golf och anmäla sig till en tävling med prispengar (ej tävlingar på Swedish Golf Tour). Spelaren kommer då att informeras om kravet på betald avgift och dirigeras vidare till en sida där betalning kan ske online med kort.

  NA som enbart spelar tävlingar på Swedish Golf Tour och/eller proffstävlingar utanför Sverige måste betala avgiften innan spelaren startar i sin första tävling innevarande år.

  Förändringen beror på att alla tävlingar med prispengar från och med 2016 måste ha tillstånd av SGF för att få arrangeras.

  Prispengar får enbart betalas ut av SGF. På detta sätt kan SGF kontrollera att utbetalningar görs på ett korrekt och lagligt sätt och enbart till spelare som har rätt att ta emot prispengar och att pristagarna får kontrolluppgift.

  För frågor om övergång från proffs till amatör, kontakta Magnus Grankvist.

  För frågor om övergång från amatör till proffs, kontakta PGA:s kansli.

  Länk till betalning av avgift för NA för att få delta i tävlingar med prispengar.

För frågor kontakta

Sofia Pettersson