Touren åter till Barsebäck

Barsebäck Golf Resort Sveriges mesta mästerskapsbana är återigen värd för en tävling på MoreGolf Mastercard Tour. Barsebäck Resort Masters avgörs 14–16 juli på Mastersbanan.

Till Barsebäck kommer tourledande Mikael Lindberg från AIK Golf. Senast i Katrineholm slutade Mikael tvåa efter särspel. Tidigare under säsongen när touren inleddes med två tävlingar på Lumine Golf Club i Spanien tog Mikael en seger och en delad åttondeplats.

Ludvig Åberg, Eslövs Golfklubb, som segrade senast finns även han med i startfältet denna gång.

Skåne väl representerat
Utöver Ludvig är det fler än trettio spelare från skånska klubbar varav åtta från Barsebäck Golf & Country Club som kommer till start.

Bland dessa förra årets segrare i Barsebäck Resort Masters tillika även totalsegraren av tourens rankingen Christopher Sahlström som från och med i år representerar Vasatorps Golfklubb. Noterbara start gör också Joakim Lagergren – Lydinge Golfklubb, Magnus Persson Atlevi PGA Sweden National amatören Alibin Bergström – Ljunghusen Golfklubb.

Barsebäck Golf Resort är som bana och anläggning ofta väl uppskattad av spelare på alla nivåer inte minst de som har det som sitt yrke. Här tre som ger sin syn på att spela Barsebäck Resort Masters.

Pontus Stjärnfeldt, Haninge Golfklubb.
-Det skall bli jätteroligt, det är alltid lika roligt att komma till Barsebäck, det är en grym anläggning. Eftersom lag-SM ställdes in i år så blir det otroligt kul att får spela en slagspelstävling på där istället.

Martin Eriksson, Kårsta Golfklubb.
-Det skall bli jättekul, kul att vara igång och tävla igen. Jag hade en bra vecka, förra vecka på Katrineholm så jag hoppas kunna föra det vidare. Väldigt bra bana normalt sett, den är ganska tuff ganska lång. Jag har inte varit där i år, men det är en fantastisk bra banan så man ser alltid fram emot att åka dit och spela bra golf.

Felix Pålson, Lidingö Golfklubb.

-Det skall bli kul, älskar den banan. Jag tycker det är roligt att vi fått börja spela riktigt bra banor på MoreGolf Mastercard Tour. Det bir mycket utmaning från tee, det skall bi kul att testa spelet på riktigt.

Skribent

Porträttbild på Göran.

Fler nyheter

 1. Petersson i topp på Landeryd
 2. MoreGolf Mastercard Tour

  Petersson i topp på Landeryd

  Barsebäckspelaren Robin Petersson tog med en avslutande rond på 66 slag vid Landeryd Masters by LiveCaddie sin första seger på MoreGolf Mastercard Tour.

  -Det känns fantastiskt. Jag har haft chansen någon gång innan och inte lyckats knyta ihop säcken. Så det faktum att jag gör det idag känns riktigt riktigt bra, sa Robin Petersson direkt efter segern i Klubb-TV.

  Han fortsatte med att utveckla varför första segern kom just nu.   

  -Jag har jobbat en del mentalt nu under våren, dels för att inte bli frustrerad bara för att man inte får spela, men även saker jag kan ta med mig ut på banan. Jag kommer från ett varv igår där jag spelade fantastiskt fint så jag vet om att jag är i hyffsat bra form och på denna bana handlar det bara om att träffa fairway och försöka träffa greenerna då de är riktigt svåra att göra up-and-down på.

  Robin var i ledning med ett slag före danske Marcus Helligkilde inför den avslutande ronden. Med fyra birdies de inledande sex hålen skaffade sig Robin en bekväm ledning som resten av tredje ronden pendlade mellan tre och fem slag.

  Efter ronder på 62, 67 och 66 slag skrevs segern till tre slag ned till Marcus Helligkilde och på tredje plats slutade Adam Blommé ytterligare tre slag bakom.

  Hemmaspelaren Henric Sturehed avlutade med 66 slag och klättrade till delad fjärde plats. Henric var en av hela nio spelare från Landeryd Golfklubb som spelade Landeryd Masters by LiveCaddie.  

  Lindberg fortsatt i topp av MoreGolf Mastercard Tour Ranking
  Tourledande Mikael Lindberg slutade för första gången utanför topp-10 vid årets MoreGolf Mastercard Tour när han slutade delad elva. Han leder fortsatt rankingen klart.

  Klubb-TV
  Klubb-TV sände från avslutningen ”Sista 9” med Svensk Golf chefredaktör Oskar Åsgård som kommentator. Trafiksiffrorna för Klubb-TV är stadigt ökande då fler och fler hittar till Golfsveriges streamingplattform.

  På Klubb-TV finns även intervjuer med spelare.  

  Resultat – Landeryd Masters by LiveCaddie
  1. Robin Petersson, Barsebäck   -18
  2. Marcus Helligkilde, Smörum  -15
  3. Adam Blommé, Bro-Bålsta    -12

  Hela resultatlistan

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 3. Touren till Landeryd
 4. MoreGolf Mastercard Tour

  Touren till Landeryd

  Landeryd Masters by LiveCaddie 12–14 augusti blir säsongens åttonde tävling på MoreGolf Mastercard Tour och den första sedan återstarten att räknas även på rankingen Golfbox Road To Europe.

  Landeryd Golfklubb är en rutinerad arrangör och även en klubb med många spelare på touren.

  - Landeryd har en historik att arrangera tävlingar så som Landeryd Masters som nu spelas för femte året. Vi tycker det är viktigt att som stor klubb ta ett ansvar för att utveckla tävlingsverksamheten inom golfens alla nivåer. Där är Landeryd Masters by LiveCaddie en del i den strategin, säger Björn Sturehed klubbdirektör på Landeryd.

  Landeryd har åtta spelare till start i sin tävling på MoreGolf Mastercard Tour. I fjol och även tidigare år har Landeryd Masters varit en tävling som dragit stor publik. Tyvärr blir det inte så i år då alla tävlingar i Sverige spelas med publikförbud på grund av den pågående pandemin.

  Björn utvecklar vidare att klubben inte bara ser arrangörskapet av en proffstävling ur idrottsliga perspektiv.

  -Vi gör det också självklart för att positionera oss som golfklubb, en klubb som hela tiden vill utvecklas och ser denna del som en del i helheten som ska skapa nya intäkter till klubben både på kort och lång sikt.

  Idrott, ekonomin och även utveckling av personal och anläggning är vad Landeryd ser som fördelar med att touren bjuds in till besök även ett år som detta med högt tryck på spel från medlemmar och gäster.

  -Det är också en viktig och uppskattad tävling för våra medarbetare, med banarbetarna i spetsen, som får en möjlighet att utveckla sig själva i sin strävan att presentera en bana i toppklass.

  Banan
  Vesterby är årets tävlingsbana, den kommer att spelas 6100 meter med par 71. Nya utslagsplatser på hål 7, 10 och 16 kommer för första gången att användas för tourspel. Banrekordet har Pontus Gad, tidigare Landeryd-spelare, med 62 slag och det daterar sig ända tillbaka till 2013.

  Startfältet
  Ett sent återbud från Björn Hellgren som segrade senast det spelades tourtävling i Sverige gör att han inte kommer till start.

  Till start kommer tourledande AIK-spelaren Mikael Lindberg som sedan andraplatsen på Bråviken har varit i Danmark och lyft en pokal på Ecco-tour. Segern i Thisted Forsikring Championship blev Lindbergs tredje för säsongen och han har även fyra andraplatser.

  Ecco-tour är den tour som tillsammans med MoreGolf Mastercard Tour utgör tävlingarna som räknas på rankingen Golfbox Road To Europe. Topp-3 på den rankingen vid säsongens slut får en biljett till European Challenge Tour.

  Från hemmaklubben kommer dessa åtta spelare till start: Gabriel Axell, Johannes Axell, Wilmer Ederö, Malte Lindell, Jesper Sandborg, Henric Sturehed, Niclas, Weiland och William Östlund.

  Hela startfältet.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 5. Hellgren PGA-mästare
 6. MoreGolf Mastercard Tour

  Hellgren PGA-mästare

  Fyra särspelshål krävdes för att kora segrare i PGA Championship Bråviken Open. Västeråssonen Björn Hellgren avgjorde med en birdie från 4 meter för att besegra Mikael Lindberg som återigen var med i den absoluta toppen denna säsong på MoreGolf Mastercard Tour.

  - Tack, hur många hål blev det?

  Björn tackar för gratulationer direkt i Klubb-TV och lite förvirringen uppstår om hur många särspelshål som spelats. Fyra eller fem?

  Björn reflekterar därefter om hur han slutade i topp av årets PGA-mästerskap.
   
  -En fantastisk vecka. Jag var här förra året också och spelade bra golf. Jag gillar Bråviken! Jag tog mig i kragen efter 14:e hålet. Då kollade jag leaderboarden och såg att det stod mellan mig och Micke. Skönt med seger, det var ett tag sedan. Senaste vinsten på den här touren var 2016 i Winter Series på Lumine.

  Bana i toppskick
  Bråvikens Golfklubb presenterade en bana i absolut toppskick, greenerna var jämna och till finalronden rullade de 11,2 på stimpmetern.

  Björn la grunden till segern igår när han satte banrekord med 60 slag vid rond två, putten för att nå drömgränsen 59 slag stannade någon decimeter kort i linjen.

  -Jag var taggad, det var det enda jag tänkte på att ge mig en chans, att ge mig en putt för 59. Det gjorde jag. I efterhand känns det rätt tungt att jag la den kort i linjen, den var inte sned. Det var generalfel. Men det känns jättebra ändå, jag gick personbästa, sa Björn efter gårdagens rond.  

  Det blev en seger för Björn i tourproffsen egna mästerskap. Han får sitt namn ingraverat för alltid på pokalen som en i raden av mästare där spelare som Alexander Björk, Rikard Karlberg, Anders Forsbrand, Niclas Fasth och även Vijay Singh tidigare har sina namn.  

  Lindberg fortsatt i topp av MoreGolf Mastercard Tour Ranking
  Mikael Lindberg spel håller fortsatt hög nivå, för fjärde slagspelstävlingen i rad gick han sista ronden i ledarboll.

  Han drar ifrån på rankingen, raden av topplaceringar är imponerande. I SM Match slutade han delad nia efter att åkt på en förlust trots bra spel. I de senaste fem slagspelstävlingar på årets tour är Lindbergs resultatrad 1-2-2-1-2.  

  Klubb-TV
  Klubb-TV sände från avslutningen ”Sista 9” med John Lindberg som kommentator. Vi kan konstatera att fler och fler hittar till Klubb-TV, Golfsveriges streamingplattform.    

  Resultat – PGA Championship Bråviken Open
  1. Björn Hellgren -21, fjärde särspelshålet
  2. Mikael Lindberg -21
  3. Jonathan Göth-Rasmussen -19

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.