Europatoursegrare till Katrineholm

Sverigepremiären av MoreGolf Mastercard Tour får ett starkare och mer meriterat startfält än någonsin tidigare i en inhemsk tourtävling. Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson avgörs 2–4 juli.

Värden själv, Robert Karlsson med elva segrar på European Tour, kommer till start. Likaså gör sex andra svenskar med seger på den europeiska herrtouren på sin meritlista.

– Vi är otroligt stolta över årets startfält år på Katrineholm Open. Vi har Sebastian Söderberg, Marcus Kinhult och ett helt koppel till av spelare som vunnit på Europatouren. Det är helt fantastiskt och vi är oerhört glada över att vara första tävling ut när vi nu kan spela igen på svenska MoreGolf Mastercard Tour, säger Robert Karlsson inför återstarten.


Marcus Kinhult högst rankad
Marcus Kinhult från Skaftö Golfklubb ligger för närvarande på 94:e plats på världsrankingen. Besöket i Katrineholm blir ett första steg mot återstarten av Europatouren, där Kinhult planerar att spela sin första tävling vid British Masters 22–25 juli, där han är titelförsvarare.

– Det blir stortävling hos Robban igen, det ska bli kul. Vi spelade Challenge Tour där 2016. Nu är det svenska touren, men med minst lika bra startfält känns det som. Det är många av mina kollegor från Europatouren som kommer att spela, så det blir ett bra gäng, säger Marcus Kinhult.

Marcus Kinhult siktar på att göra sitt bästa för att ta hem segern på Katrineholms Golfklubb och ser även fram emot en möjlighet att testa tävlingsformen.

– Tävlingen ingår i världsrankingsystemet, så jag kommer absolut göra allt jag kan för att göra så bra som möjligt ifrån mig. Men det är också en bra tävling för att komma igång efter uppehållet, att kunna börja på svensk mark i skarpt läge och testa mig och se var jag står.

Imponerande startfält
Utöver Robert Karlsson och Marcus Kinhult finns fler intressanta svenska spelare i startfältet. Sebastian Söderberg, Joakim Lagergren, Alexander Björk, Michael Jonzon och Oskar Henningsson har alla segrat på European Tour. En annan spelare att hålla koll på är Anton Karlsson, som segrat på European Challenge Tour i år och som ligger på andra plats på rankingen Road to Mallorca.

Hela deltagarlistan.

Publikfritt på touren
När herrarnas proffstour nu startar säsongen 2020 i Sverige, gör den det utan möjlighet för publik att närvara. Detta med anledning av coronapandemin. Publikförbudet gäller även på damernas Nordic Golf Tour och all annan tävlingsgolf i Sverige.

Spelarna har också en del restriktioner att förhålla sig till för att motverka smittspridning. Inga caddies är tillåtna, spelarna får värma upp max 60 minuter innan start och får inte träna på anläggningen efter spelad rond. Det blir heller inga gemensamma samlingar, ingen prisutdelning och spelarna måste hålla avstånd då de befinner sig på träningsområden.

Följ tävlingen via webb och TV
Tävlingen i Katrineholm kommer istället gå att följa via webb, livestream och linjär TV. Livescoring kommer att finnas från första till sista slag och ett sammandrag av tävlingen kommer att sändas i efterhand i Sportkanalen.

Det blir också tourpremiär för två nya livestreams. Varje dag visas ”Slow-TV”, en okommenterad livesändning från en fast punkt. Under finalronden sänds avslutningen via livestreamad mobildtelefon med Jocke Rask som kommentator.

Både Slow-TV och Sista 9 sänds på nya Klubb-TV, ett samarbete mellan Svenska Golfförbundet och video- och streamingleverantören YouPlay.

Leaderboard & startlistor.

Klubb-TV (livestreaming & videos).

Nyheter.

Facebook.

Instagram.

Fler nyheter

 1. Touren åter till Barsebäck
 2. MoreGolf Mastercard Tour

  Touren åter till Barsebäck

  Barsebäck Golf Resort Sveriges mesta mästerskapsbana är återigen värd för en tävling på MoreGolf Mastercard Tour. Barsebäck Resort Masters avgörs 14–16 juli på Mastersbanan.

  Till Barsebäck kommer tourledande Mikael Lindberg från AIK Golf. Senast i Katrineholm slutade Mikael tvåa efter särspel. Tidigare under säsongen när touren inleddes med två tävlingar på Lumine Golf Club i Spanien tog Mikael en seger och en delad åttondeplats.

  Ludvig Åberg, Eslövs Golfklubb, som segrade senast finns även han med i startfältet denna gång.

  Skåne väl representerat
  Utöver Ludvig är det fler än trettio spelare från skånska klubbar varav åtta från Barsebäck Golf & Country Club som kommer till start.

  Bland dessa förra årets segrare i Barsebäck Resort Masters tillika även totalsegraren av tourens rankingen Christopher Sahlström som från och med i år representerar Vasatorps Golfklubb. Noterbara start gör också Joakim Lagergren – Lydinge Golfklubb, Magnus Persson Atlevi PGA Sweden National amatören Alibin Bergström – Ljunghusen Golfklubb.

  Barsebäck Golf Resort är som bana och anläggning ofta väl uppskattad av spelare på alla nivåer inte minst de som har det som sitt yrke. Här tre som ger sin syn på att spela Barsebäck Resort Masters.

  Pontus Stjärnfeldt, Haninge Golfklubb.
  -Det skall bli jätteroligt, det är alltid lika roligt att komma till Barsebäck, det är en grym anläggning. Eftersom lag-SM ställdes in i år så blir det otroligt kul att får spela en slagspelstävling på där istället.

  Martin Eriksson, Kårsta Golfklubb.
  -Det skall bli jättekul, kul att vara igång och tävla igen. Jag hade en bra vecka, förra vecka på Katrineholm så jag hoppas kunna föra det vidare. Väldigt bra bana normalt sett, den är ganska tuff ganska lång. Jag har inte varit där i år, men det är en fantastisk bra banan så man ser alltid fram emot att åka dit och spela bra golf.

  Felix Pålson, Lidingö Golfklubb.

  -Det skall bli kul, älskar den banan. Jag tycker det är roligt att vi fått börja spela riktigt bra banor på MoreGolf Mastercard Tour. Det bir mycket utmaning från tee, det skall bi kul att testa spelet på riktigt.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 3. Ludvig Åberg segrade efter särspel
 4. MoreGolf Mastercard Tour

  Ludvig Åberg segrade efter särspel

  Ludvig Åberg från Eslövs Golfklubb slutade i topp efter särspel när Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson avgjordes på Katrineholms Golfklubb under lördagen. Efter tre ronder slutade både Ludvig och AIK:s Mikael Lindberg på tio under par. Med birdie på första särspelshålet avgjorde Ludvig till sin fördel.

  Amatör i topp   
  Inför tävlingen var det med rätta en hel del fokus på det starka och meriterade startfältet, Ludvig Åbergs namn nämndes då inte.  Han är fortfarande amatör och har inga proffsmeriter och fick efter segern svara på frågan, vem är Ludvig Åberg?

  -Jag är 20 år gammal, kommer från Eslöv i Skåne och pluggar för närvarade i USA på Texas Tech. Jag har läst ett läsår där och skall förhoppningsvis fortsätta nu till hösten.

  Ludvig har meriter dock inte på denna nivå. I fjol var han med i det svenska lag som segrade i lag-EM och individuellt har han segrat i Fairhaven Trophy.      

  Robert Karlsson har Ludvig som förebild
  I samband med prisceremonin avslöjade tävlingens värd, Robert Karlsson, att han av sin tränare fått en film på Ludvigs sving att ha i sin mobil som referens för hur det bör se ut.

  Det kan låta underligt att en spelare med elva segrar på Europatouren har en 20-årig amatör som sving-förebild. Men det om något är ett bevis på en av Ludvigs styrkor som spelare, hans sving.  Tränaren i fråga är Hans Larsson som är både Roberts och Ludvigs tränare.

  Ludvig fick mer än en pokal att ta med sig hem till Eslöv, både segerpokal och pokal för bäste amatör. Däremot inga prispengar då det bara är proffs som får ta emot pengar vid golftävlingar. En hel del rankingpoäng lär dock ramla in på kontot för Ludvig.

  Bra säsongsstart av Lindberg
  Mikael Lindberg som slutade tvåa har inlett årets säsong på ett bra sätt. Veckans tävling på MoreGolf Mastercard Tour var den första i år i Sverige, men touren startade redan i slutet av februari i Spanien med två tävlingar.  Där slutade Mikael delad åtta och den andra tävlingen på Lumine Golf Resort slutade med seger för AIK-spelaren.

  Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson
  1. Ludvig Åberg, Eslövs Golfklubb                                                   
  2. Mikael Lindberg, AIK                                                                      
  3. Åke Nilsson, Kristianstads Golfklubb i Åhus                         

  Hela resultatlistan

  Nästa tävling på MoreGolf Mastercard Tour är Barsebäck Resort Masters den 14–16 juli som spelas på Barsebäck Golf & Country Club.

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 5. Följ touren
 6. MoreGolf Mastercard Tour

  Följ touren

  När herrarnas proffstour nu startar säsongen 2020 i Sverige, gör den det utan möjlighet för publik att närvara. Detta med anledning av coronapandemin. 

  Följ tävlingen via webb och TV
  Tävlingar på MoreGolf Masteracard Tour spelas utan möjlighet för publik att närvara. Touren går dock utmärkt att följa via webb, sociala medier och via Klubb-TV. 

  Livescoring kommer som vanligt att finnas från första till sista slag.

  Klubb-TV erbjuder intervjuer, livestreams som”Slow-TV” (en okommenterad livesändning från en fast punkt) samt under finalronder ”Sista 9”, en livestream via mobiltelefon med kommentator.

  Nya Klubb-TV är ett samarbete mellan Svenska Golfförbundet och video- och streamingleverantören YouPlay.

  Leaderboard & startlistor.

  Klubb-TV. 

  Nyheter.

  Facebook.

  Instagram.