Nyheter

 1. Martin Eriksson mästare matchspel
 2. MoreGolf Mastercard Tour

  Martin Eriksson mästare matchspel

  För andra året i rad kommer den svenska mästaren i matchspel från Kårsta Golfklubb. Fjol på grannbanan var det Oliver Gillberg som fick lyfta pokalen och i år på Öster by Stenson Martin Eriksson.

  -Tror inte det sjunkit in riktigt än, fantastisk kul. Jag har spelat ganska bra ett tag och haft tre femteplatser i rad. Att förbättra dessa och att till och med vinna, det finns ingen bättre känsla, säger Martin Eriksson efter segern.

  Avgörande kom först på hål 18 av finalmatchen. Martin tappade ledningen på hål 17 när Oscar Lengdén utjämnade vilket medförde att när finalisterna stod på 18:e tee var det mer fokus på uppgiften än att ta in vy som där bjuds.

  Martins birdie på det avslutande hålet efter att ha chippat till en meter och sänkt putten avgjorde till hans fördel.

  -Det var nervöst, jag darrade lite men jag slog den bra vilket var jättekul, säger Martin Eriksson om den avgörande putten.

  Seger i sex matcher under tre dagars spel är vad som krävs för att segra i Sveriges äldsta mästerskap. SM Match har anor tillbaka ända till 1904 då det första mästerskapet avgjordes på Hovås.

  Lindberg i ledning av rankingen
  Mikael Lindberg som slutade delad nia på Österåker leder fortfarande rankingen klart före amatören Ludvig Åberg som avstod spel i denna tävling.

  Premiär för Öster by Stenson
  Mästerskapsdebuten klarades av med glans för Öster by Stenson. Spelarnas uttalanden under tävlingen var tydliga, de gillar att tävla på Henrik Stensons första bana som designer. Ett jobb han genomfört tillsammans med arkitekt Christian Lundin.   

  Nästa tävling
  Nästa tävling på MoreGolf Mastercard Tour är PGA Championship Bråviken Open på på Bråvikens Golfklubb med start om två dagar torsdag 30 juli.


  Resultat – SM Match presented by Greatdays                       
  1. Martin Eriksson, Kårsta Golfklubb                                                    -             
  2. Oscar Lengdén, Kristianstads Golfklubb i Åhus                   
  t3. Pontus Widegren, Stockholm Golfklubb
  t3. Hannes Rönneblad, Kungsbacka Golfklubb

  Hela resultatlistan

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 3. Öster by Stenson nästa stopp för touren
 4. MoreGolf Mastercard Tour

  Öster by Stenson nästa stopp för touren

  Sveriges äldsta mästerskap avgörs i år på Sveriges nya mästerskapsbana, Öster by Stenson på Österåkers Golfklubb. Det första svenska mästerskapet i matchspel avgjordes 1904 på Hovås, Göteborg Golf Klubb.

  När Oliver Gillberg; Kårsta Golfklubb, segrade i SM Match presented by Greatdays i fjol gjorde han det på Västerled på Österåker Golfklubb. Titelförsvaret för Oliver blir på Öster by Stenson som invigdes 15 september 2019 med Henrik Stenson på plats för clinic och spel inför storpublik.

  Andreas Ljunggren klubbchef och VD för Österåkers Golfklubb säger så här om att mästerskapet han själv spelade hem 2006 nu avgörs på Öster By Stenson.

  -Vi tycker det är oerhört roligt att arrangera elittävlingar och det ska bli spännande att få hit morgondagens stjärnor och hoppas att de kommer att uppskatta och utmanas av vår nya bana Öster by Stenson.

  Tourledande Lindberg till start
  I startlistan till SM Match presented by Greatdays återfinns inte Henrik Stenson, men väl en del andra intressanta spelare.

  Till start kommer Mikael Lindberg, AIK Golfklubb, som har radat upp topplaceringar under säsongen. Två segrar och två andraplatser gör att han leder tourens ranking med god marginal.

  Nästa tävling på European Challenge Tour spelas först i september vilket medför att en hel del svenska spelare väljer att spela MoreGolf Mastercard Tour.

  Dessa åtta svenskar spelade i förra veckan i Österrike, nu peggar de i SM Match presented by Greatdays:  

  Philip Eriksson, Roslagen
  Oscar Lengdén, Kristianstad
  Robin Petersson, Barsebäck
  Jens Dantorp, Falkenberg
  Simon Forsström, AIK
  Per Längfors, Onsjö
  Henric Sturehed, Landeryd
  Jesper Sandborg, Landeryd

  Till start i detta öppna mästerskap kommer aven 14 spelare från Danmark och en från Tyskland. Även tre spelare från hemmaklubben kommer till start i Olle Ryberg, Martin Westerlund och Anton Wilbertsson.

  Åberg står över
  Amatören Ludvig Åberg, Eslövs Golfklubb, som segrade i de båda inledande tävlingar på svensk mark av årets MoreGolf Mastercard Tour har valt att stå över.

  Hela startfältet

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 5. Mikael Lindberg i topp på Vidbynäs Golf
 6. MoreGolf Mastercard Tour

  Mikael Lindberg i topp på Vidbynäs Golf

  En efterlängtad seger för AIK:s Mikael Lindberg blev det när Stockholm Trophy by Folksam avgjordes på Vidbynäs Golf under fredagen.

  I de tävlingar som avgjorts på svensk mark av årets MoreGolf Mastercard Tour har Mikael Lindberg haft ledningen med en rond kvar att spela i alla tre. I både Katrineholm och på Barsebäck spelade sig Ludvig Åberg förbi under avslutningen, men idag lyckades Lindberg ta hem segern.

  -Äntligen! Det var har varit två veckor i rad då det varit väldigt nära, så det var skönt att äntligen få stå högst upp på pallen. Skönt att få ihop ett bra sistavarv. Det har varit lite sådär vid tredjevarven de sista två veckorna, sa Mikael Lindberg direkt efter segern.


  Lindberg berättade vidare om när han kände att det skulle kunna gå vägen.

  -Jag fick bra vibbar när jag fick i birdien på 14:e hålet, då kändes det sim om jag hade några slag tillgodo. Både Jocke och Charlie spelade också väldigt bra, men jag var några slag före både innan och även under ronden så det kändes som om någon bakom skulle komma ikapp skulle de behöva spela riktigt bra.


  Klubb-TV
  I Klubb-TV som sände live från avgörandet reflekterade kommentator Lars Holmberg på väg nedför 18:e fairway att ledarbollen spelat bra under den avslutande ronden. En korrekt analys, de slutade i topp och alla i bollen gick under par den tredje ronden.

  Den andra ronden där Lindberg, i utmanande förhållanden, spelade sig runt på 66 slag lade grunden för segern. Lindberg signerade för 66 slag även efter den tredje ronden. Segermarginalen ned till Charlie Lindh blev tre slag, Lindh som avslutade med birdie för att bli ensam tvåa ett slag före Joakim Wikström.


  Åberg närmar sig U.S. Open
  Ludvig Åberg, amatören från Eslöv, som i väntan på att kunna återvända till sina studier och golfspel vid Texas Tech University spelar på MoreGolf Mastercard Tour. Hans båda segrar har lyft honom till en nionde plats på World Amateur Golf Ranking.  Vad dagens delade femteplats medför gällande världsrankingen får vi se vid uppdatering på onsdag.


  De sju högst rankade på amatörernas världsranking den 19 augusti som inte redan är kvalificerade till U.S. Open får en plats i majortävlingen på Winged Foot Golf Club i september.

  Lindberg fortsatt i rankingtopp  
  Mikael Lindberg resultat i årets tävlingar är imponerande t8-1-2-2-1. I de fyra senaste tävlingar är det bara Ludvig Åberg som någon gång varit före Lindberg.  

  Dagens seger medför att Lindberg utökar sin ledning av  MoreGolf Mastercard Tour Ranking.

  Resultat – Stockholm Trophy by Folksam   
  1. Mikael Lindberg -7                                                                     
  2. Charlie Lindh -4
  3. Joakim Wikström -3

  Hela resultatlistan

  Nästa tävling på MoreGolf Mastercard Tour är SM Match presented by Greatday på Österåkers Golfklubb med start söndag 26 juli.

 7. Strokes Gained - Barsebäck Resort Masters
 8. MoreGolf Mastercard Tour

  Strokes Gained - Barsebäck Resort Masters

  När Ludvig Åbergs segrade i Barsebäck Resort Masters gjorde han det genom att tjäna slag på fältet i alla kategorier och totalt 6,5 slag. Ludvig tjänade även slag mot fältet på PGA-tour, även där i alla kategorier.

  SWGT.se är ett statistiksystem utvecklat av Ola Lindgren med flera inom landslaget och är nu inne på sitt tredje år. Systemet är gratis att använda för alla satsande spelare i Sverige.

  Fältets SG jämfört mot PGA-touren (SG per rond):
  Fältet tappar 2,1 slag per rond i jämförelse med snittet på PGA-touren. Största tappet är från tee på par 4 och 5 med 1,1 förlorade slag.

  Från tee: -1,12
  Inspel 40+ meter: -0,6
  Närspel 0-40 m: +0,17
  Puttning: -0,55
  Totalt: -2,1

  Segraren mot fältet
  Mäter vi Ludvig Åbergs ronder ser vi följande i genomsnitt per rond, där första siffran är mot PGA-touren och siffran inom parantes är mot fältet i Barsebäck.

  Från tee: +0,47 (+1,59)
  Inspel 40+ meter: +1,08 (+1,68)
  Närspel: +1,41 (+1,24)
  Puttning: +1,44 (+1,99)
  Totalt: +4,4 (+6,5)

  1500 användare
  Glädjande nog nådde SWGT.se nyligen 1500 registrerade spelare och coacher som tillsammans lagt in 1,4 miljoner slag.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 9. Touren till Vidbynäs Golf
 10. MoreGolf Mastercard Tour

  Touren till Vidbynäs Golf

  Lindberg, Åberg och Lagergren kommer till start i Stockholm Trophy by Folksam som avgörs 22–24 juli på Vidbynäs Golf. Tävlingen blir den tredje på svensk mark säsongen 2020 på MoreGolf Mastercard Tour.

  Touren startade med två tävlingar i Spanien i slutet av februari där AIK Golfs Mikael Lindberg tog hem segern i den ena av de två som spelades på Lumine Golf Club.

  Två andraplatser har det blivit för Lindberg när touren de senaste veckorna besökt Katrineholms Golfklubb och Barsebäck Golf Resort. AIK-spelaren återfinns i topp av MoreGolf Mastercard Tour Ranking.

  Eslövs amatör Ludvig Åberg är den som ligger på platsen efter Lindberg på rankingen. Han gör det efter att ha tagit två segrar i rad. Först spelade han hem Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson och än mer imponerade han på Masters Cours på Barsebäck när han se3grade med fem slag.

  Både dessa formstarka spelare kommer till start vid Trophy by Folksam. Till start kommer även Europatourspelaren Joakim Lagergren som gör sin tredje start på MoreGolf Mastercard Tour. Senast avslutade Lagergren stark och slutade fyra.

  Dessa tre och de övriga i det 144 spelare stora startfältet kommer att möta en utmaning när de onsdag till fredag tar sig an Vidbynäs North Course som spelas 6009 meter med par 70.  

  Det är som vanligt kvalgräns efter 36 hål där de 45 främsta proffsen och de som delar plats 45. Amatörer som Åberg räknas inte in när kvalgräns dras, de får heller inte vara med och dela på prispengarna.  

  Hela startfältet

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 11. Andra raka segern för Ludvig Åberg
 12. MoreGolf Mastercard Tour

  Andra raka segern för Ludvig Åberg

  Ludvig Åberg från Eslövs Golfklubb imponerade stort när han under torsdagen spelade hem Barsebäck Resort Masters. Han var bogeyfri sista ronden på Masters Course och säkrade sin andra seger i rad på MoreGolf Mastercard Tour.

  I Klubb-TV:s direktsändning kommenterade Ludvig sin seger direkt efter att scorekortet var påskrivet.

  - Det är andra gången på två veckor, jag vet inte riktigt vad jag skall säga men det är jättekul. Det var ganska tufft idag med vinden så jag visste att en bra runda kommer att sätta press på de andra killarna. Så det var vad jag tänkte i morse, att sätta press på de andra vilket var vad jag gjorde också.

  Bogeyfri på Masters Course på Barsebäck och sin form kommenterade Ludvig på detta sätt.

  -Det är jag jättenöjd med. Den golf jag spelat de sista två veckorna är absolut den bästa jag spelat speciellt på tävling.

  Avgjorde sista nio hålen
  Med nio hål kvar att spela var det jämt i toppen. Ludvig gjorde fem birdies på sex hål under avslutningen och avgjorde säkert till sin fördel. Segermarginalen blev till slut fem slag före AIK:s Mikael Lindberg och sju före Björn Hellgren.

  Fortfarande amatör
  Ludvig är amatör och behöver vara det så länge som han studerar och spelar golf på Texas Tech University i USA. Det innebär att han inte får ta emot prispengar, däremot ramlar rankingpoäng in. Dels tar sig Ludvig upp på andra plats efter Mikael Lindberg på MoreGolf Mastercards Order of Merit och han får även tillgodoräknas sig poäng på World Amateur World Ranking.

  Rankinglyft kan leda till U.S. Open
  Segern i Katrineholm Open i början av juli tog Ludvig upp från 38:e plats till 14:e plats på amatörernas världsranking. I nästa vecka på onsdag när rankingen uppdateras får vi se hur långt denna seger tar Eslövspelaren.

  Dessa segrar och fortsatt bra spela kan ta Ludvig hela vägen till U.S. Open på Winged Foot Golf Club i september. De sju högst rankade på amatörernas världsranking den 19 augusti som inte redan är kvalificerade till U.S. Open får en plats i majortävlingen.

  Mikael Lindberg i topp av Order of Merit
  Mikael Lindberg som idag slutade tvåa för andra tävlingen i rad har under årets säsong även en seger och en delad åttonde plats. Dessa placeringar gör att Mikael leder Order of Merit på MoreGolf Mastercard Tour före Ludvig.

  Resultat - Barsebäck Resort Masters
  1. Ludvig Åberg                       -15
  2. Mikael Lindberg                   -10                                                   -
  3. Björn Hellgren                      -8

  Hela resultatlistan

  Nästa tävling på MoreGolf Mastercard Tour är Stockholm Trophy by Folksam på Vidbynäs Golf 22–24 juli.

   

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.