Nyheter

 1. Banrekord gav seger för Joakim Wikström
 2. MoreGolf Mastercard Tour

  Banrekord gav seger för Joakim Wikström

  Joakim Wikström från Hills Golfklubb segrade i V Sport Golf Challenge at PGA Sweden National efter bländande spel vid den avslutande ronden. Nytt banrekord, 61 slag, elva under och seger med ett slag.

  Wikström fick frågan direkt i Klubb-TV när han precis sänkt sista putten om det var han livs rond.

  -Det kändes som det, det mesta gick vägen så det var bara att köra på så mycket jag kunde. Det var ett flow på hög nivå.

  Wikströms form är bra, i förra veckan slutade han tvåa på Ecco Tour i Danmark och detta var hans andra banrekord denna säsong, det första kom vid Stockholm Trophy by Folksam på Vidbynäs.

  -När jag drog i birdieputten på 15:e efter att hålat bunkerslaget på 14, det var då det kändes som att det finns chans. Jag hade ingen koll på leaderboarden utan kände bara, kör hela vägen!

  Niclas Johansson var i delad ledning inför den avslutande ronden av V Sport Golf Challenge at PGA Sweden National. Det händer inte ofta att som ledare avsluta med 64 slag, åtta under par, och ändå få se sig besegrad. Det skedde idag och är ett bevis på att det spelas bra golf på MoreGolf Mastercard Tour.

  MoreGolf Mastercard Tour Ranking
  Tourledande Mikael Lindberg slutade delad fyra och har fortsatt en klar ledning på rankingen.

  Klubb-TV
  Klubb-TV sände från avslutningen ”Sista 9” och på Klubb-TV finns även intervjuer med spelare.  

  Resultat – V Sport Golf Challenge at PGA Sweden National
  1. Joakim Wikström, Hills                                  -17
  2. Niclas Johansson, Flommen                           -16                       
  3. Adam Eineving, Chalmers                              -12   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 3. V Sport Golf Challenge at PGA Sweden National
 4. MoreGolf Mastercard Tour

  V Sport Golf Challenge at PGA Sweden National

  MoreGolf Mastercard Tour är denna vecka på PGA Sweden National en anläggning som tidigare stått värd för Europatouren.

  Touren har blivit mer internationell nu när tävlingarna även räknas på den nordiska rankingen, Golfbox Road to Europe vilken är som namnet antyder en väg till spel i Europa.

  De tre främsta på Golfbox Road to Europe vid säsongens slut har spelat till sig status på European Challenge Tour till 2021. För närvarande ligger Mikael Lindberg trea på rankingen med två danska spelare framför sig.

  Startfältet
  Till PGA Sweden National för V Sport Golf Challenge at PGA Sweden National kommer alla de spelare som under säsongen segrat på MoreGolf Mastercard Tour.

  När touren inleddes i Spanien med två tävlingar vid Winter Series var det danska Marcus Helligkilde och Mikael Lindberg som segrade i varsin tävling.

  Lindberg har segrat i en ytterligare tävling sedan MoreGolf Mastercard Tour återstartade i början av juli. Amatören Ludvig Åberg har också två segrar medan Martin Eriksson, Björn Hellgren och Robin Petersson har fått lyfta segerpokalen en gång vardera.

  I veckans startfält har arrangörsklubben, PGA Sweden National sju spelare till start: Magnus Persson Atlevi, Pelle Edberg, Jesper Olsson, Filip Lundell, Fredrik Henge, Gustav Andersson och Michael Fossto.

  Hela startfältet

  Banan
  V Sport Golf Challenge at PGA Sweden National avgörs på Lakes Course. Tournament director Anders Persson har satt upp en banan som spelas 6781 meter, par 72. Den kan kortas något om väderprognosen stämmer, det väntas vindar upp mot 15 m/s.

  v

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 5. Petersson i topp på Landeryd
 6. MoreGolf Mastercard Tour

  Petersson i topp på Landeryd

  Barsebäckspelaren Robin Petersson tog med en avslutande rond på 66 slag vid Landeryd Masters by LiveCaddie sin första seger på MoreGolf Mastercard Tour.

  -Det känns fantastiskt. Jag har haft chansen någon gång innan och inte lyckats knyta ihop säcken. Så det faktum att jag gör det idag känns riktigt riktigt bra, sa Robin Petersson direkt efter segern i Klubb-TV.

  Han fortsatte med att utveckla varför första segern kom just nu.   

  -Jag har jobbat en del mentalt nu under våren, dels för att inte bli frustrerad bara för att man inte får spela, men även saker jag kan ta med mig ut på banan. Jag kommer från ett varv igår där jag spelade fantastiskt fint så jag vet om att jag är i hyffsat bra form och på denna bana handlar det bara om att träffa fairway och försöka träffa greenerna då de är riktigt svåra att göra up-and-down på.

  Robin var i ledning med ett slag före danske Marcus Helligkilde inför den avslutande ronden. Med fyra birdies de inledande sex hålen skaffade sig Robin en bekväm ledning som resten av tredje ronden pendlade mellan tre och fem slag.

  Efter ronder på 62, 67 och 66 slag skrevs segern till tre slag ned till Marcus Helligkilde och på tredje plats slutade Adam Blommé ytterligare tre slag bakom.

  Hemmaspelaren Henric Sturehed avlutade med 66 slag och klättrade till delad fjärde plats. Henric var en av hela nio spelare från Landeryd Golfklubb som spelade Landeryd Masters by LiveCaddie.  

  Lindberg fortsatt i topp av MoreGolf Mastercard Tour Ranking
  Tourledande Mikael Lindberg slutade för första gången utanför topp-10 vid årets MoreGolf Mastercard Tour när han slutade delad elva. Han leder fortsatt rankingen klart.

  Klubb-TV
  Klubb-TV sände från avslutningen ”Sista 9” med Svensk Golf chefredaktör Oskar Åsgård som kommentator. Trafiksiffrorna för Klubb-TV är stadigt ökande då fler och fler hittar till Golfsveriges streamingplattform.

  På Klubb-TV finns även intervjuer med spelare.  

  Resultat – Landeryd Masters by LiveCaddie
  1. Robin Petersson, Barsebäck   -18
  2. Marcus Helligkilde, Smörum  -15
  3. Adam Blommé, Bro-Bålsta    -12

  Hela resultatlistan

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 7. Touren till Landeryd
 8. MoreGolf Mastercard Tour

  Touren till Landeryd

  Landeryd Masters by LiveCaddie 12–14 augusti blir säsongens åttonde tävling på MoreGolf Mastercard Tour och den första sedan återstarten att räknas även på rankingen Golfbox Road To Europe.

  Landeryd Golfklubb är en rutinerad arrangör och även en klubb med många spelare på touren.

  - Landeryd har en historik att arrangera tävlingar så som Landeryd Masters som nu spelas för femte året. Vi tycker det är viktigt att som stor klubb ta ett ansvar för att utveckla tävlingsverksamheten inom golfens alla nivåer. Där är Landeryd Masters by LiveCaddie en del i den strategin, säger Björn Sturehed klubbdirektör på Landeryd.

  Landeryd har åtta spelare till start i sin tävling på MoreGolf Mastercard Tour. I fjol och även tidigare år har Landeryd Masters varit en tävling som dragit stor publik. Tyvärr blir det inte så i år då alla tävlingar i Sverige spelas med publikförbud på grund av den pågående pandemin.

  Björn utvecklar vidare att klubben inte bara ser arrangörskapet av en proffstävling ur idrottsliga perspektiv.

  -Vi gör det också självklart för att positionera oss som golfklubb, en klubb som hela tiden vill utvecklas och ser denna del som en del i helheten som ska skapa nya intäkter till klubben både på kort och lång sikt.

  Idrott, ekonomin och även utveckling av personal och anläggning är vad Landeryd ser som fördelar med att touren bjuds in till besök även ett år som detta med högt tryck på spel från medlemmar och gäster.

  -Det är också en viktig och uppskattad tävling för våra medarbetare, med banarbetarna i spetsen, som får en möjlighet att utveckla sig själva i sin strävan att presentera en bana i toppklass.

  Banan
  Vesterby är årets tävlingsbana, den kommer att spelas 6100 meter med par 71. Nya utslagsplatser på hål 7, 10 och 16 kommer för första gången att användas för tourspel. Banrekordet har Pontus Gad, tidigare Landeryd-spelare, med 62 slag och det daterar sig ända tillbaka till 2013.

  Startfältet
  Ett sent återbud från Björn Hellgren som segrade senast det spelades tourtävling i Sverige gör att han inte kommer till start.

  Till start kommer tourledande AIK-spelaren Mikael Lindberg som sedan andraplatsen på Bråviken har varit i Danmark och lyft en pokal på Ecco-tour. Segern i Thisted Forsikring Championship blev Lindbergs tredje för säsongen och han har även fyra andraplatser.

  Ecco-tour är den tour som tillsammans med MoreGolf Mastercard Tour utgör tävlingarna som räknas på rankingen Golfbox Road To Europe. Topp-3 på den rankingen vid säsongens slut får en biljett till European Challenge Tour.

  Från hemmaklubben kommer dessa åtta spelare till start: Gabriel Axell, Johannes Axell, Wilmer Ederö, Malte Lindell, Jesper Sandborg, Henric Sturehed, Niclas, Weiland och William Östlund.

  Hela startfältet.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 9. Hellgren PGA-mästare
 10. MoreGolf Mastercard Tour

  Hellgren PGA-mästare

  Fyra särspelshål krävdes för att kora segrare i PGA Championship Bråviken Open. Västeråssonen Björn Hellgren avgjorde med en birdie från 4 meter för att besegra Mikael Lindberg som återigen var med i den absoluta toppen denna säsong på MoreGolf Mastercard Tour.

  - Tack, hur många hål blev det?

  Björn tackar för gratulationer direkt i Klubb-TV och lite förvirringen uppstår om hur många särspelshål som spelats. Fyra eller fem?

  Björn reflekterar därefter om hur han slutade i topp av årets PGA-mästerskap.
   
  -En fantastisk vecka. Jag var här förra året också och spelade bra golf. Jag gillar Bråviken! Jag tog mig i kragen efter 14:e hålet. Då kollade jag leaderboarden och såg att det stod mellan mig och Micke. Skönt med seger, det var ett tag sedan. Senaste vinsten på den här touren var 2016 i Winter Series på Lumine.

  Bana i toppskick
  Bråvikens Golfklubb presenterade en bana i absolut toppskick, greenerna var jämna och till finalronden rullade de 11,2 på stimpmetern.

  Björn la grunden till segern igår när han satte banrekord med 60 slag vid rond två, putten för att nå drömgränsen 59 slag stannade någon decimeter kort i linjen.

  -Jag var taggad, det var det enda jag tänkte på att ge mig en chans, att ge mig en putt för 59. Det gjorde jag. I efterhand känns det rätt tungt att jag la den kort i linjen, den var inte sned. Det var generalfel. Men det känns jättebra ändå, jag gick personbästa, sa Björn efter gårdagens rond.  

  Det blev en seger för Björn i tourproffsen egna mästerskap. Han får sitt namn ingraverat för alltid på pokalen som en i raden av mästare där spelare som Alexander Björk, Rikard Karlberg, Anders Forsbrand, Niclas Fasth och även Vijay Singh tidigare har sina namn.  

  Lindberg fortsatt i topp av MoreGolf Mastercard Tour Ranking
  Mikael Lindberg spel håller fortsatt hög nivå, för fjärde slagspelstävlingen i rad gick han sista ronden i ledarboll.

  Han drar ifrån på rankingen, raden av topplaceringar är imponerande. I SM Match slutade han delad nia efter att åkt på en förlust trots bra spel. I de senaste fem slagspelstävlingar på årets tour är Lindbergs resultatrad 1-2-2-1-2.  

  Klubb-TV
  Klubb-TV sände från avslutningen ”Sista 9” med John Lindberg som kommentator. Vi kan konstatera att fler och fler hittar till Klubb-TV, Golfsveriges streamingplattform.    

  Resultat – PGA Championship Bråviken Open
  1. Björn Hellgren -21, fjärde särspelshålet
  2. Mikael Lindberg -21
  3. Jonathan Göth-Rasmussen -19

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 11. PGA Championship Bråviken Open
 12. MoreGolf Mastercard Tour

  PGA Championship Bråviken Open

  MoreGolf Mastercard Tour är i Östergötland för PGA Championship Bråviken Open. PGA Mästerskapen är och har under lång tid varit en prestigefylld och årligen återkommande tävling på den svenska proffstouren.

  Det är tourproffsens egna mästerskap och genom åren har många segrare korats där ibland Alexander Björk, Anders Forsbrand, Niklas Lemke, Vijay Singh, Rikard Karlberg och Niclas Fasth för att nämna några.

  -Det är med ett beundransvärt och imponerande engagemang och ett gediget arbete som klubben med sin personal, ideella och medlemmar förbereder veckans tävling. Vi är mycket glada och stolta att Bråvikens Golfklubb står som värd för årets PGA-mästerskap. Vi ser fram emot att kora ännu en mästare vid PGA Championship Bråviken Open, säger Johan Hamph VD PGA of Sweden.

  Mästerskapet har en gedigen historia och tar sitt ursprung i Dunlop Cup som spelades första gången 1932 och som spelades fram till 1968 då den utvecklades och har sedan 1970 spelats som PGA-mästerskapet.

  Tourledande trio till start
  De tre som toppar MoreGolf Mastercard Tour ranking kommer alla till start. Mikael Lindberg AIK som vid SM Match presented by Greatdays förlorade en välspelad åttondelsfinal mot Oscar Lengdén och därmed slutade delad nia, hans lägsta placering på årets tour.


  De två övriga i topp är de två som också segrat på svensk mark i år, Eslövs Ludvig Åberg och Kårstas Martin Eriksson spelar också på Bråvikens Golfklubb.

  Ingen ur topptrio har slutat utanför topp-10 sedan touren återstartade i början av juli.

  Hemmaspelare till start
  Från arrangörsklubben, Bråvikens Golfklubb, kommer sex spelare till start. Andre Fröjdh, Wesley Monier, William Monier, Tommy Carlsson, Arvid Rosberg och Anton Möllerfors.


  Hela startfältet