Ludvig Åberg segrade efter särspel

Ludvig Åberg från Eslövs Golfklubb slutade i topp efter särspel när Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson avgjordes på Katrineholms Golfklubb under lördagen. Efter tre ronder slutade både Ludvig och AIK:s Mikael Lindberg på tio under par. Med birdie på första särspelshålet avgjorde Ludvig till sin fördel.

Amatör i topp   
Inför tävlingen var det med rätta en hel del fokus på det starka och meriterade startfältet, Ludvig Åbergs namn nämndes då inte.  Han är fortfarande amatör och har inga proffsmeriter och fick efter segern svara på frågan, vem är Ludvig Åberg?

-Jag är 20 år gammal, kommer från Eslöv i Skåne och pluggar för närvarade i USA på Texas Tech. Jag har läst ett läsår där och skall förhoppningsvis fortsätta nu till hösten.

Ludvig har meriter dock inte på denna nivå. I fjol var han med i det svenska lag som segrade i lag-EM och individuellt har han segrat i Fairhaven Trophy.      

Robert Karlsson har Ludvig som förebild
I samband med prisceremonin avslöjade tävlingens värd, Robert Karlsson, att han av sin tränare fått en film på Ludvigs sving att ha i sin mobil som referens för hur det bör se ut.

Det kan låta underligt att en spelare med elva segrar på Europatouren har en 20-årig amatör som sving-förebild. Men det om något är ett bevis på en av Ludvigs styrkor som spelare, hans sving.  Tränaren i fråga är Hans Larsson som är både Roberts och Ludvigs tränare.

Ludvig fick mer än en pokal att ta med sig hem till Eslöv, både segerpokal och pokal för bäste amatör. Däremot inga prispengar då det bara är proffs som får ta emot pengar vid golftävlingar. En hel del rankingpoäng lär dock ramla in på kontot för Ludvig.

Bra säsongsstart av Lindberg
Mikael Lindberg som slutade tvåa har inlett årets säsong på ett bra sätt. Veckans tävling på MoreGolf Mastercard Tour var den första i år i Sverige, men touren startade redan i slutet av februari i Spanien med två tävlingar.  Där slutade Mikael delad åtta och den andra tävlingen på Lumine Golf Resort slutade med seger för AIK-spelaren.

Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson
1. Ludvig Åberg, Eslövs Golfklubb                                                   
2. Mikael Lindberg, AIK                                                                      
3. Åke Nilsson, Kristianstads Golfklubb i Åhus                         

Hela resultatlistan

Nästa tävling på MoreGolf Mastercard Tour är Barsebäck Resort Masters den 14–16 juli som spelas på Barsebäck Golf & Country Club.

 

Skribent

Porträttbild på Göran.

Fler nyheter

 1. Barncancerfonden Pro Am – till minne av Fredrik Andersson Hed
 2. MoreGolf Mastercard Tour

  Barncancerfonden Pro Am – till minne av Fredrik Andersson Hed

  Köp ett lag till Pro Am-tävlingen på Laholms Golfklubb den 3 maj och bidra till Barncancerfonden. Tävlingen arrangeras till minne av hemmaspelaren Fredrik Andersson Hed som gick bort i cancer hösten 2021.

  Fredrik Andersson Hed
  Fredrik Andersson Hed.

  Premiären på svensk mark för MoreGolf Mastercard Tour 2022 är Barncancerfonden Open presented by Ahlsell. Tävlingen spelas den 4–6 maj på Laholms Golfklubb och är ett sätt att hedra minnet av hemmaspelaren Fredrik Andersson Hed, som gick bort i cancer hösten 2021.

  Fredrik var älskad såväl i golfvärlden som utanför. Förutom framgångsrika resultat på Europatouren med bland annat seger i Italien Open 2010, var han även aktiv efter sin spelarkarriär, bland annat som kommentator på SVT:s golfsändningar.

  Fredrik blev 49 år och efterlämnade fru och två barn.

  Köp ett Pro Am-lag och bidra till Barncancerfonden

  Dagen före tourtävlingen, den 3 maj, spelas en Pro Am-tävling där tre amatörer bildar lag med en proffsspelare. Totalt finns 40 lag till Barncancerfonden Pro Am – in memory of Fredrik Andersson Hed tillgängliga att köpa.

  Vi hoppas att du eller ditt företag vill medverka till att hedra Fredrik Andersson Hed och samtidigt stötta Barncancerfondens viktiga forskning i kampen mot cancer.

  Kostnaden per lag är 6 800 kronor inklusive moms och intäkterna går oavkortat till Barncancerfonden. Anmälan och betalning görs i Min Golf.

  Välgörenhetsauktion med unika golfprylar

  I samband med Pro Am-tävlingen arrangerar vi en auktion på Tradera till förmån för Barncancerfonden. Där kommer du ha chans att ropa in unika golfrelaterade upplevelser och golfutrustning, skänkta av bland annat tourens spelare.

  Utöver intäkterna från Pro Am och auktion kommer MoreGolf Mastercard skänka 100 kronor till Barncancerfonden för varje birdie som görs under finalvarvet den 6 maj. 

  Kontakt

  Har du frågor eller vill veta mer – välkommen att kontakta John Lindberg, projektledare på Svenska Golfförbundet: e-post john.lindberg@golf.se, mobil 070-687 73 11. 

 3. Säsongsstart med GolfStar Winter Series
 4. MoreGolf Mastercard Tour

  Säsongsstart med GolfStar Winter Series

  Det är dags för premiären av säsongen 2022 på MoreGolf Mastercard Tour. Från den 18-24 februari genomförs GolfStar Winter Series I och II på Empordá Golf Club.

  Solen lyser och det är vår i luften på Empordá Golf Club när GolfStar Winter Series ska inleda säsongen 2022. 

  145 elitspelare, mestadels proffs men också amatörer, är på plats och kommer under två veckors tid göra upp om två titlar och massor av viktiga rankingpoäng. 

  Tävlingarna spelas på Empordá Golfs båda banor, Links och Forest. Banorna är, precis som det låter, av helt olika karaktärer. Forest utspelar sig till stor del i skogsmiljö medan Links bjuder på öppna ytor och många vattenhinder. 

  GolfStar är titelsponsor för tävlingarna

  "GolfStar är mycket glada att vara Titelsponsor för ”GolfStar Winter Series” och vi tackar arrangören MoreGolf Mastercard Tour samt promotor CC Consultancy för att vi fått denna chans.

  Vi ser på sponsorskapet som ett långsiktigt samarbete vilket ligger helt i linje med GolfStar strategi att främja golfen och att stödja framtida golfstjärnors möjligheter att lyckas på den stora golfscenen.

  Därtill är tajmingen helt rätt för vår stora satsning att etablera oss som Golf Management-bolag och potentiella ägare av multipla golfanläggningar inte bara i Norden utan nu även på den Iberiska halvön.

  Nu ser vi fram mot spännande tävlingsdagar här på härliga Emporda Golf, säger Stefan Brikell, Golf Sales Director, på GolfStar."

  Startfältet

  I startfältet finns ett flertal namn som vi känner igen. Marcus Kinhult har ledigt från DP World Tour och ser till att fylla på med extra tävlingstillfällen. Mikael Lundberg som har ett flertal meriter genom åren och dessutom segrade i en av tävlingarna när Winter Series senast genomfördes är på plats. Pojklandslaget är samlat och förbereder sig för att mäta sig med eliten. Därutöver har vi bland annat Joakim Wikström, Sebastian Petersen och Hannes Rönneblad som toppade rankingen och tilldelades spelrättigheter på European Challenge Tour i år. 

  Tävlingarna är en viktig del av säsongen och spelare som placerar sig bra här får en ordentlig skjuts på rankingen inför att huvudsäsongen börjar på svensk mark i maj. 

  Resultaten går att följa hål för hål på moregolfmastercardtour.se. 

 5. Junet Open presented by Alexander Björk
 6. MoreGolf Mastercard Tour

  Junet Open presented by Alexander Björk

  Följande är ett pressmeddelande från tävlingsarrangören

  Golffest väntar på Sand Golf Club – tourtävling arrangeras

  Junet Open presented by Alexander Björk. Det är namnet på golftävlingen som avgörs på Sand Golf Club den 30 juni-2 juli, där spelare på Moregolf Mastercard Tour deltar.
  – Vi kommer att få hit spelare som håller hög klass, säger Peter Kindh, vd på Sand Golf Club.

  156 spelare kommer att göra upp i säsongens femte tävling på MoreGolf Mastercard Tour, där flera av Nordens främsta spelare ingår.

  – Vi fortsätter förstås att följa restriktioner och rekommendationer, men det vore fantastiskt att bjuda in alla golfintresserade till den här tävlingen. Vi tror att hela den här veckan kan bli något alldeles extra, säger Peter Kindh. 

  Alexander Björk, till vardags proffsspelare på Europatouren med Sand GC som hemmaklubb, kommer att vara samarbetspartner och delta i planeringen inför tävlingen. 

  Veckan inleds med en ProAm-tävling den 29 juni, dagen innan huvudtävlingen drar igång, där många lokala företag deltar för att få känna på hur det är att spela en runda med tourspelarna. 

  – Med tanke på att golfen har utvecklats otroligt mycket de senaste åren ger det oss möjlighet att få hit spelare som håller hög klass. Det är framtidens stjärnor, där många av dem tillhör toppen i Norden redan nu. Att vi får en sådan här tourtävling till Sand och Jönköping betyder oerhört mycket, säger Peter Kindh. 

  Internetleverantören Junet är huvudsponsor till tourtävlingen på Sand GC och Mattias Lind, vd, säger följande:

  – Junet försöker att vara med och sponsra mycket idrott, både kring elit- och breddidrotten. Vi ser väldigt mycket fram emot veckan.

  – Det känns väldigt roligt att vara med och skapa något nytt, framför allt inom golfen där vi inte har varit så involverade tidigare. Dessutom är ju Sand Golf Club en unik golfpärla i Sverige.

   

  Presskontakter
  Peter Kindh, VD Sand Golf Club. 0735-234886
  Mattias Lind, VD Junet. 0703-631352
  Greger Wanderfeldt, Partneransvarig. 0735-177331

  Bilder och media
  https://bit.ly/3uR5IYf