EM och VM i Sverige

Varje år arrangeras minst ett internationellt amatörmästerskap i golf i Sverige. Få koll på var de spelas och hur du kan följa Sveriges jakt på medaljer.

Att årligen arrangera minst ett internationellt mästerskap är en del i Svenska Golfförbundets ambition att, som en av de ledande golfnationerna i Europa, stötta europeisk amatörgolf.

Sverige har en lång tradition av att spela och ta medaljer i de stora mästerskapen. Majoriteten av dagens svenska golfproffs har någon gång varit en del av Swedish Golf Team och representerat de blågula färgerna i EM och VM.

EM och VM är i de flesta fall öppna för publik. Här har du som golfspelare chansen att se morgondagens stjärnor spela om de åtråvärda mästerskapsmedaljerna. 

Inga internationella mästerskap i Sverige 2021 

Lag-EM för herrar skulle ha spelats på Vasatorp 2021, men har flyttats till Spanien med anledning av Covid-19 och reserestriktioner.
Lag-EM för herrar skulle ha spelats på Vasatorp 2021, men har flyttats till Spanien med anledning av Covid-19 och reserestriktioner.

2021 var planen att arrangera två europamästerskap i Sverige – individuella EM för paragolfare på Bokskogens Golfklubb samt lag-EM för herrar på Vastatorp.

I maj stod det dock klart att reserestriktioner till och från Sverige omöjliggör båda dessa tävlingar, varför de har flyttats till andra länder och anläggningar. 

Under 2021 kommer därför inget europeiskt mästerskap att anordnas i Sverige.

Se datum och spelplats för samtliga EM 2021 på EGA:s hemsida

Vid frågor vänligen kontakta

Porträttbild på Magnus.