Anmälan öppen till Swedish Golf Team Invitation

Anmälan öppen för SwGT Invitation

Landslaget bjuder för andra året in till Swedish Golf Team Invitation. En tävling för både spelare och tränare med utveckling i centrum.

Utmanande bana
Swedish Golf Team Invitation är för spelare med sikte att tävla internationellt. Här möter de tävlande en banan av utmanande internationellt snitt både gällande längd, flaggplaceringar och andra delar av banuppsättning. Det som väntar vid internationellt tävlande.  

Tränare välkomna
Tränare är inbjudna till Swedish Golf Team Invitation. Det blir nätverkande och fortbildning för tränare till Sveriges bästa flick- och pojkspelare.

# Niclas Fasth med erfarenhet från Europatouren, majors och Ryder Cup kommer att hålla i en workshop med fokus på närspel.

# Ola Lindgren coach för herrar proffs delger erfarenheter från OS i Tokyo.

Landslagsuppdrag
Segraren bland pojkarna och flickorna kommer att erbjudas ett landslagsuppdrag utanför Sverige under säsongen 2022.

Startfält
Internationell flick- och pojkålder 18 år och yngre, dvs. född 2003 eller senare.
Totalt startfält är 36 pojkar + 21 flickor
Startfält tas ut efter uppdaterad SGF Golfranking efter anmälningstiden gått ut.

Anmälan spelare
Senast 27 september kl.12:00.

Anmälan tränare
Tränare definieras som spelarens hemmatränare som har idrotten golf som aktivt yrke.
Tränare till spelare som vill följa med kommer erbjudas boende, kontakta Carl Magnusson för anmälan och info.

Mer information om Swedish Golf Team Invitation hittas här.

 

Skribent

Porträttbild på Göran.

Fler nyheter

 1. Tre medaljer vid Lag-EM 2021
 2. Landslag

  Tre medaljer vid Lag-EM 2021

  Efter tre raka guld för Sverige vid lag-EM för damer blev det i år silver efter att England på Royal County Down visat sig för starka.

  Lagen delade på förmiddagens båda foursome-matcher. Det såg länge jämt ut under singelspelet men England hade hela tiden ledning och när Charlotte Heath på 17:e hålet lyckades besegra Maja Stark innebar det att England besegrat Sverige.   

  - England var starka i singelmatcherna. De spelade det här spelet något bättre än vi. Om vi ska se det positivt på lång sikt hoppas jag silvret leder till insikter i att vi inte är fullärda. På en sån här bana upptäcker man slag som man inte visste att man behöver kunna. Men också att vi kommit långt i utvecklingen på väldigt många plan. Det bevisar den här streaken av medaljer. Golf är ett spel under icke perfekta förhållanden. Tillfälligheter har stor inverkan. Särskilt på linksgolf. Om man alltid är i toppen är det ett tecken på att man kommit en bra bit längre än andra, säger Fredrik Wetterstrand coach damlandslaget.

  Silvermedaljörer:
  Linn Grant, Rya GK
  Maja Stark, Abbekås GK
  Ingrid Lindblad, Ringenäs GK
  Beatrice Wallin, Hills GK
  Sara Kjellker, Ljunghusens GK
  Andrea Lignell, Hills GK

  Fredrik Wetterstrand, coach
  Marcus Börjesson, kapten

  Spelplats: Royal County Down GC, Nordirland

  Brons till pojklandslaget
  Efter att ha delat förmiddagens två foursome kom avgörande i singelspelet. Sverige visade sig tydligt strakare än Tjeckien då endast en match gick hela vägen till hål 18 och även i den segrade Sverige.

  - Som vanligt levererade lag-EM precis den kombination av tuffa matcher, euforisk medgång och brutal motgång som få andra tävlingar erbjuder. I slutspelet är varje match den svåraste för veckan känns det som. Att snubbla på mållinjen i semin och sedan spela hem en medalj är enormt tillfredsställande för spelarna som har gett 100% hela veckan. Även stort tack till alla supportande föräldrar på plats, ni gör skillnad, säger Carl Magnusson coach pojklandslaget.

  Europamästare för pojkar blev Tyskland efter att ha besegrat Italien i EM-finalen. Tyskland tog ledningen med 2-0 redan vid förmiddagens foursomespel och även om Italien gjorde motstånd tog Tyskland en säker seger.

  Bronsmedaljörer:
  Jakob Melin, Göteborgs G K  
  Nino Palmquist, Ringenäs GK
  Daniel svärd, Viksjö GK  
  Albert Hansson, Skaftö GK  
  Alfons Bondesson, Kungsbacka GK  
  Wilmer Ederö, Landeryds GK  

  Carl Magnusson, coach
  Martin Olsson, ass. coach

  Spelplats: Furesø Golfklub, Danmark

  Brons till flicklandslaget
  Det stod 1-1 efter förmiddagens båda foursome i bronsmatchen mot Danmark. Efter lunch kom de svenska spelarna ut och dominerade singelspelet totalt, de var hetare än vädret som ändå visade på 37 grader i skuggan. De svenska spelarna släppte inte en enda av eftermiddagens fem singelmatcher och avgjorde säkert.

  - Tjejerna har verkligen spelat på en nivå som visar att Sverige är med i toppen! Att ta sig ur dom tuffa situationerna dom varit i och även bara köra på när det går lätt. Att få med sig medalj är bra framför allt när hela laget står bakom den. Det finns många viktiga erfarenheter alla kan ta med sig vidare i livet och i golfen, säger David Olsson coach flickladslaget.

  Europamästare för flickor blev Spanien efter att ha besegrat Frankrike i en tät och välspelad final.

  Bronsmedaljörer:
  Meja Örtengren, Landeryds GK
  Nora Sundberg, Stockholms GK
  Mathilda Orring, Djursholms GK
  Matilda Jonsson, Kumla GK
  Rebecca Gyllner, Gävle Gk
  Filippa Sundqvist, Hills GK

  David Olsson, coach
  Petra Lindström, ass coach
   
  Spelplats: Montado Golf Resort, Portugal.

  Herrarna slutade åtta
  Efter att ha gjort ett bra slagspelskval och förlorat i kvartfinal via särspelshål i sista och avgörande matchen mot Danmark mäktade de svenska laget inte resa sig.

  De slutade åtta medan Danmark gick vidare och tog sitt lands första guld vid lag-EM för herrar när de spelade ut Frankrike i finalen och tog fyra matchsegrar innan motståndarna tagit hem någon match.

  - Ett bra slagspelkval följdes tyvärr upp med ett matchspel där vi inte riktigt nådde upp i nivå. Vi hade svårt att ladda om efter den oerhört jämna kvartsfinalen mot mästarna Danmark, säger Jonnie Eriksson coach herrlandslaget.

  Svenska laget:
  Ludvig Åberg, Eslövs GK
  Hugo Townsend, Bodens GK
  Gustav Andersson, PGA Sweden National
  David Nyfjäll, Upsala GK
  Adam Wallin, Ulricehamns GK
  Pontus Nyholm, Gävle GK

  Jonnie Eriksson, coach
  KG Nissén, kapten
  Niclas Fasth, ass. Coach

  Spelplats: PGA Catalunya, Spanien

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 3. Lag-EM så funkar det
 4. Landslag

  Lag-EM så funkar det

  Lag-EM för fyra olika kategorier spelas som i år normalt andra veckan i juli. De olika kategorierna är pojkar, flickor, damer och herrar. Alla spelare behöver vara amatörer samt för pojkar och flickor finns även en åldersgräns på 18 år, i år innebär det att spelare måste vara födda 2003 eller senare.

  Ledare
  Lagen har även några ledare med sig, en av dessa får ge råd på banan under spel och kallas Team Advisor, denna roll kan innehas av både proffs och amatörer. En annan roll är Kapten som leder laget vid officiella ceremonier som invigning, avslutning och prisutdelning. En Kapten måste vara amatör, har laget ingen ledare som är amatör utses en spelare till Kapten.
  Spelformat

  Spelformat
  Ett lag-EM inleds med två dagar och två ronder av slagspelskval. Lagets alla sex spelare deltar och de fem bästa scorerna varje rond räknas tillsammans som lagscore.

  De åtta främsta lagen efter slagspelskvalet spelar vidare om pokalen, medaljerna och placeringarna 1-8 via lagmatchspel. Övriga lag spelar också vidare om placeringar 9 och nedåt, i några fall kan lag även åka ned till en andradivision till kommande år.

  Matchspel om medaljerna innebär två foursome på förmiddagen och fem singlar på eftermiddagen. Alla enskilda matcher skall avgörs så länge lagmatchen lever, dvs för att segra krävs seger i minst fyra enskilda matcher.

  Caddie
  Spelare i laget får gå caddie åt lagkompis, inga andra caddies får nyttjas. Att gå caddie sker oftast att den spelare som inte spelar singelmatch går caddie samt att spelare vars singelmatch är färdigspelad söker upp lagkompis och går caddie.

  EGA
  Lag-EM arrangeras av EGA, European Golf Association. EGA består 48 nationsförbund som medlemmar.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 5. Landslaget & sociala medier
 6. Landslag

  Landslaget & sociala medier

  Bilder, intervjuer, livesändningar, Gulblå Topp och massor av annat är vad du får om du följer landslaget i sociala medier.