Finalen i JSM Klubblag inställd

26–29 oktober skulle årets final ha spelats på Kristianstads GK i Åhus. Tävlingen anordnades med strikta åtgärder för att minimera risken för smittspridning enligt myndigheternas gällande råd och riktlinjer, samt enligt golfens kompletterande tävlingsvillkor med anledning av Covid-19. Allt för att kunna genomföra ett så säkert JSM Klubblag som möjligt för alla på plats.

Efter att en av spelarna i ett av de fyra lagen testat positivt för Covid-19 fattades dock beslutet att ställa in tävlingen efter första dagens spel.

Det var efter inspelsdagen som en spelare uppvisade symptom. Spelaren lämnade genast tävlingsområdet i egen bil och de tre spelarna som bodde tillsammans med spelaren isolerades i deras gemensamma boende. Under måndagen kom spelarens testsvar, som visade positivt för Covid-19. Tävlingsledningen beslutade då att, med omsorg om alla inblandade och med människors hälsa och smittsäkerhet i fokus, ställa in finalen.

JSM Klubblag och Covid-19

Läs mer om SGF:s riktlinjer kring tävlingsverksamhet under coronapandemin. Du kan också fråga din arrangörsklubb om vilka villkor som gäller.

JSM klubblag 2020

Lagkram på green

Vill du och din klubb åka till Spanien i oktober och spela om att bli svenska mästare i lag för juniorer, eller vill du bara känna glädjen av att spela i lag med din klubb och se hur långt ni kan ta er?

I så fall är det självklart att klubben ska ställa upp i JSM Klubblag! 

Tävlingen avgörs i fyra kvalomgångar med start i ditt distrikt/region och final utomlands.

Laget består av max nio spelare varav minst två representanter av samma kön. Sju spelare får spela i varje omgång. Tävlingen spelas som lagmatcher, mixad foursome, valfri foursome, flicksingel, pojksingel och valfri singel. Med undantag för slutspelet som spelas som slagspel.

 1. Tävlingsprogram
 2. Tävlingsvillkor och lokala regler
 3. Antidoping
 4. För dig som spelar SGF Juniortävlingar gäller, liksom inom all idrott, att all form av doping är förbjuden.

  Detta gäller även intag av dopingklassade medel. Vilka läkemedel som är dopingklassade framgår av den Röd-Gröna listan och WADA:s Dopinglista som finns på Riksidrottsförbundets hemsida, Om du är osäker på om ett preparat är tillåtet ska du alltid rådfråga din läkare.

  Antidoping på Teen Tour

  Dispensansökan

  Nya dopingregler från 1 januari 2015

  På ett övergripande plan så kan nyheterna i dopingreglerna sammanfattas i några huvudrubriker. 

  Besök SGF:s sida om antidoping om du vill få mer information!