Grand Opening 2022

Fler nyheter

 1. Ledarna höll för trycket
 2. Grand Opening

  Ledarna höll för trycket

  Den mycket populära tävlingen Grand Opening, som även i år har spelats på den vackra skånska golfbanan Vellinge Golfklubb är nu avgjord. Totalt kom 156 spelare till start under tävlingens första dag, 102 pojkar och 56 flickor. Vi har genom hela tävlingen bjudits på alla sorters väder, mycket fin golf, och en dramatisk avslutning.

  Fjolårets vinnare Elsa Svensson, Vasatorps GK, hade inför finalronden tre slags ledning som hon lyckades ta till vara på, men det var inte helt odramatiskt. Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens GK, jagade bakom och stod idag för en runda på 70 slag (-2). Förutsättningarna inför det sista avgörande hålet var enkla. Svensson behövde göra par eller bättre på det avslutande hålet för inte behöva möta Arwefjäll i ett särspel. Svensson lyckades hålla nerverna i styr och sänkte en vinnande parputt på det artonde hålet.

  ”Det känns väldigt bra. Idag var det lite jobbigt med vinden, men jag tycker att jag höll ihop det bra ändå. Tidigare under tävlingen var det speciellt bra utslag och bra spel med järnklubborna som hjälpte mig att lyckas”. – Säger Elsa Svensson efter finalronden.

  I pojklassen var det mindre dramatiskt under avslutningen. Kevin Dahlberg, Flommens GK, har likt Svensson varit i ledningen under alla tävlingsdagar. Dahlberg uppträdde oerhört kyligt och höll de jagade motståndarna med Elias Pettersson, Stockholms Golfklubb, i spetsen på ett behörigt avstånd. På det 17 hålet stod Dahlberg för en eagle och satte spiken i kistan. Den slutgiltiga segermarginalen skrevs till sex slag.

  ”Jag spelade stabilt idag. Mitt spel under fredag och lördag gjorde så att jag hade en ganska bekväm ledning och behövde inte jaga så mycket birdies. Jag är väldigt nöjd med min puttning och antal träffade greener, det kändes som att mycket rullade i.”. – Säger Kevin Dahlberg själv om sin tävling.

  Vi tackar Vellinge Golfklubb, alla funktionärerna, spelare samt övriga inblandade för en lyckad tävling. Nu blickar vi framåt mot nästa tävling på Barsebäck G&CC, 17 – 19 maj.

  Slutresultat

  Bilder

 3. Sol, vind och vatten – minus sol
 4. Grand Opening

  Sol, vind och vatten – minus sol

  Till skillnad från gårdagen var det en kylslagen dag ute på Vellinge golfklubb. Trots detta kämpade spelarna på och levererade många låga resultat. I pojkklassen avancerade 50 antal pojkar efter att cuten dragits på 155 slag (+11) efter två varv. I flickklassen drogs strecket vid 158 slag (+14), vilket skickade vidare 24 flickor till morgondagens avgörande runda.

  Bland flickorna leder Elsa Svensson, Vasatorps GK, på 141 slag (-3). Elsa verkar trivas i Vellinge, när hon nu försöker att försvara sin titel från förra årets upplaga av Grand Opening. Närmast bland de jagande hittar vi Mathilda Orring, Djursholms GK, på 145 slag (+1).

  I pojkklassen fortsätter Kevin Dahlberg, Flommens GK, att leda fältet. Kevin följde idag upp gårdagens 68 slag, fyra under par, med en runda på 67 slag. I och med det har Kevin en total score på 135 slag (-9) efter 36 hål. Detta har placerat honom i en fem slags ledning framför trion Elias Pettersson, Linus Jonsson och Oscar Abrahamsson som ligger på delad andra plats på 140 slag (-4).

  Dagens lägsta scorer undertecknades av Ellen Andersson, Falköpings GK, som tog sig runt på 68 slag (-4). I pojkklassen noterades Wilmer Ederö, Landeryds GK, för en 66-runda (-6).

  Vi ser framemot en spännande avslutningsrond på Vellinge Golfklubb imorgon, då spelet om pokalerna ska avgöras. Första start är kl 08.00 och ledarbollarna slår ut kl 09.50 samt 10.00. Upplösningen kan ni följa via länken nedan.

   

  Resultat

  Startlista söndag

  Bilder

 5. Bollen är i rullning
 6. Grand Opening

  Bollen är i rullning

  Tävlingssäsongen 2019 har nu dragit igång på riktigt. Landets bästa juniorer har samlats på Vellinge golfklubb för att göra upp i Grand Opening, årets första tävling. 102 pojkar och 54 flickor gör upp om titlarna och på söndag vet vi vilka som kommer att koras som vinnare.

  Under fredagen har totalt 156 spelare varit ute på Vellinges natursköna bana och kämpat i allt från gassande sol till friskande vindar. Elsa Svensson, Vasatorps GK, leder bland flickorna efter sin inledande rond på 70 slag, två under par. Tätt efter det hittar vi Kajsa Arwefjäll- Ljunghusens GK på 72 slag (Par).

  I pojkklassen har Kevin Dahlberg, Flommens GK, placerat sig bäst inför helgens spel. Med sina 68 slag, fyra under par, leder han fältet.  Tätt bakom skuggar Oscar Abrahamsson- Göteborgs GK, Rasmus Hjelm- Ljunghusens GK och Svante Palmgren-Kungsbacka GK med sina 69-rundor (-3).  

  Morgondagens runda kommer att avgöra vilka 45-pojkar och 24-flickor (plus delningar) som kommer att få vara med och spela om topplaceringarna under söndagens finalrunda. Förhoppningsvis kan både det fina vädret och den fina golfen hålla i sig här i Vellinge. Följ tävlingen på plats alternativt via vår resultatservice.

  Här finner ni lördagens starttider