Landeryd vid Slutspelet 2021

Final JSM klubblag

Fyra klubblag gör upp om titeln i den 25:e upplagan av JSM Klubblag på Kristianstads Golfklubb I Åhus 1-3 november. Landeryds GK är titelförsvarare och för motståndet i finalen står Gävle GK, Ringenäs GK och Delsjö GK.

Finalen är fjärde omgången av årets mästerskap där de två första omgångarna spelas under sommaren medan slutspelet med 16 klubblag till start avgjordes första helgen i september.

Finalen avgörs genom att alla möter alla under tre dagars spel. Lagen består av max nio spelare varav minst två representanter av underrepresenterat kön.

Sju spelare spelar i varje lagmatch som består av:
Mixad foursome
Valfri foursome
Flicksingel
Pojksingel
Valfri singel.  

Årets upplaga blir den 25:e sedan starten 1996. Flest segar genom tiderna har Stockholms Golfklubb och Barsebäck Golf & Country Club med tre var. Av årets finallag är det bara Ringenäs GK som ännu inte fått äran att höja segerpokalen.

JSM Klubblag
2020 Landeryds GK
2019 Landeryds GK
2018 Hills GK
2017 Hills GK
2016 Stockholms GK
2015 Delsjö GK
2014 Flommens GK
2013 Delsjö GK
2012 Karlstad GK
2011 Karlstad GK
2010 Landskrona GK
2009 Stockholms GK
2008 Stockholms GK
2007 Alingsås GK
2006 Barsebäck G&CC
2005 Barsebäck G&CC
2004 Barsebäck G&CC
2003 Gävle GK
2002 Öijared G&CC
2001 Sollentuna GK
2000 Ängsö GK
1999 Gävle GK
1998 Wittsjö GK

 

Skribent

Porträttbild på Göran.

Fler nyheter

 1. Dags för kvalomgång 3
 2. JSM Klubblag

  Dags för kvalomgång 3

  16 lag ska bli fyra inför höstens final. Slutspelet går 8–10 september på Norrköping Söderköping GK.

  Efter de två första omgångarna har 16 lag tagit sig vidare till slutspelet i årets JSM Klubblag. De fyra klubbarna som placerar sig högst upp i resultatlistan får spela final på Barsebäck G&CC den 31 oktober – 2 november. Läs mer om JSM Klubblag här. 

  Kvalomgång 3 spelas som lagmatcher i spelformerna mixad foursome, valfri foursome, flicksingel, pojksingel och valfri singel. 

  Deltagande klubbar

  Delsjö GK
  Djurholms GK 
  Halmstad GK 
  Hills GK 
  Kungl. Drottningholms GK 
  Kristianstads GK 
  Landeryds GK (titelförsvarare)
  Lidingö GK 
  Lidköping GK 
  Ringenäs GK 
  Skaftö GK 
  Upsala GK 
  Vasatorp GK 
  Ågesta GK 
  Örebro City G&CC 
  Österåkers GK

  Följ spänningen via länkarna nedan

  JSM Klubblag slutspel - slagspelskval

  JSM Klubblag slutspel - matchspel

 3. Landeryds Golfklubb vinner JSM Klubblag 2022!
 4. JSM Klubblag

  Landeryds Golfklubb vinner JSM Klubblag 2022!

  I våras startade JSM klubblag 2022 där 48 lag deltog. Efter tre kvalomgångar stod det klart att följande fyra klubblag tog sig till finalen som spelades 1–3 november på West Cliffs Resort i Portugal:

  Delsjö GK
  Flommens GK
  Landeryds GK
  Vasatorps GK

  När alla ronder och matcher var spelade stod det klart att Landeryds juniorer drog det längsta strået och kan nu titulera sig svenska mästare 2022. Stort grattis till guldet!

  Ett stort tack till alla spelare, ledare och supportrar för en väldigt rolig, lärorik och spännande vecka och en stor eloge till alla fantastiska spelare för den underbara golf som vi fått njuta av under denna tävling. 

  Sammandrag från matcherna och intervjuer hittar du på klubbtv.nu

  Fullständig resultatlista hittar du här

 5. SM-guld till Ringenäs
 6. JSM Klubblag

  SM-guld till Ringenäs

  Seger för Ringenäs Golfklubbs vid JSM Klubblag efter en stark laginsats. Nino Palmquist blev den som sänkte den avgörande putten på 18:e hålet i den sista matchen kvar ute banan.

  Ringenäs spelade tre lagmatcher vid final av årets JSM Klubblag och segrade i alla tre, mer värdiga guldmedaljörer är svåra att hitta.

  -Nästan lite overkligt, det såg mörkt ut ett tag. Men vi vände på det, starkt. Jag har varit i några sådana här situationer innan så det känns gött att vinna en. Förra året avslutade jag ganska tråkigt, men sedan dess har jag stängt dem, säger Nino Palmquist på sista green efter avgörandet.  

  -Det här är livet. Det är känslor, jag är så stolt över laget idag. Det är en så genomstark laginsats, det är så kul att se. Jag blir gråtfärdig och kommer att vara så stolt över den där inteckningen på bucklan, säger Thomas Lindström coach Ringenäs på 18:e green efter avgörandet.   

  Segersiffrorna i dagens match mot titelförsvarande Landeryd skrevs till 3-2. Utöver Ninos seger var det två segrar i foursome som bäddade för Ringenäs första SM-guld i JSM Klubblag. Båda dessa matcher avgjordes på 19:e hålet.

  Var silver och brons skulle hamna avgjordes i ett särspel mellan Landeryd, Gävle och Delsjö. Här visade sig Gävle strakast och knep silvermedaljerna redan på det första särspelshålet.

  Landeryd spelade därefter hem bronset på nästa hål.

  Avslutningsvis ett stort tack till Kristianstads Golfklubb i Åhus som presenterade en tävlingsbana i ypperligt skick.    

  JSM Klubblag 2021
  1. Ringenäs GK
  2. Gävle GK
  3. Landeryds GK

  Skribent

  Porträttbild på Göran.