Paragolf på SM-veckan

Svenska mästerskapen i paragolf är en del av den stora årliga idrottsfesten under Riksidrottsförbundets SM-vecka.

SM-veckan 2021 inställd

Med anledning av rådande situation och pågående coronapandemi har styrgruppen för SM-veckan i Halmstad enhälligt beslutat att ställa in SM-veckan sommar 2021. Det är nu andra gången som SM-veckan sommar i Halmstad ställs in på grund av coronapandemin. 

SM-veckan sommar i Halmstad skulle ha genomförts mellan den 30 juni och 6 juli 2021 med SM-tävlingar i drygt 30 olika idrotter – inklusive Paragolf-SM. Läs mer om beslutet.

En paragolftävling kommer trots detta att spelas som planerat på Haverdals Golfklubb den 2–3 juli, men istället för Paragolf-SM blir den i år en vanlig omgång på Folksam Paragolf Tour.

Om Paragolf-SM

Logo SM-veckan

SM i paragolf avgörs med slagtävling scratch över 36 hål. De tävlande har antingen fysisk eller intellektuell/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Oavsett funktionsnedsättning tävlas det i de två klasserna dam och herr.

Anmälan görs som vanligt via Min Golf. Önskemål om golfbil eller eventuell caddie anger du i samband med anmälan.

När vi kommunicerar SM-veckan använder vi #smveckan. Följ gärna facebookeventet för SM-veckan för att hålla koll på allt som händer. 

Jonsson och Kammerstad guldmedaljörer 2019

Matilda Jonsson och Johan Kammerstad, så heter svenska mästarna i paragolf som spelades på Hinton Golf Club – Sofiedal 28–29 juni.

Läs hela pressmeddelandet.

Matilda Jonsson och Johan Kammerstad med Riksidrottsförbundets SM-guldmedalj.

För mer information

Porträttbild på Helena Brobeck