Rehab med golf och bowling

Bor du i Arboga med omnejd, har en fysisk funktionsnedsättning och vill prova på en kul aktivitet? Då är du välkommen att träna upp rörelseförmågan och träffa nya vänner på O'Learys Köping och Arboga Golfklubb.

Samtliga aktiviteter är pausade

På grund av virusutbrottet och risken för smittspridning är samtliga aktiviteter pausade tills vidare. Observera dock att projektet inte är inställt, utan kommer att återupptas så snart det är möjligt.

Mer information kommer.

Jonas Andersson, handigolfare, sträcker klubben ovanför huvudet med sin amputerade arm.

Informationsträff 29 mars

Välkommen till Café 2 skator i Arboga, den 29 mars klockan 15.00. Där får du träffa ledare och tränare från golfen och bowlingen och höra mer om verksamheten och de 20 träningstillfällen vi erbjuder under 2020.

Träffen är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något. Vill du sedan börja med träningen kostar det 750 kronor per person, för alla tillfällen. Är du med på minst 13 av tillfällena får du däremot tillbaka 250 kronor.

Anmäl dig här, senast 24 mars.

Är du intresserad av träningen men kan inte komma på informationsträffen? Fyll i anmälan ändå och kryssa i alternativet "kan inte komma".

Med smarta hjälpmedel och anpassad verksamhet kan alla spela golf och bowling, oavsett fysiska förutsättningar. Är du född 2004 eller tidigare och har en fysisk funktionsnedsättning, är du varmt välkommen att delta i vår träning. Ta gärna med en familjemedlem eller vän som också vill spela.

Säg ja till ett friskare och socialare liv genom idrotten.

Bowlinghall med flera spelare. Kvinna kastar ett rosa klot.

Bowlingen

Bowlingträningen sker på O'Learys i Köping på måndagar klockan 17.00–18.00, vid tio tillfällen under 2020.

Datum:

5 oktober, 12 oktober, 19 oktober, 26 oktober, 2 november, 9 november, 16 november, 23 november, 30 november och 7 december.

Manlig golfspelare i en paragolfer (specialbil för handigolfare) svingar ur en bunker.

Golfen

Golfträningen sker på Arboga Golfklubb på tisdagar klockan 16.30–18.00, vid tio tillfällen under 2020.

Datum:

5 maj, 12 maj, 19 maj, 26 maj, 2 juni, 9 juni, 16 juni, 23 juni, 30 juni och 7 juli.

Så läggs träningen upp

Träningen kommer att vara flexibel och individanpassad. Först görs övningar på individnivå av projektets fysioterapeut, för att öka din balans, koordination och motorik. Sedan går vi in på de specifika rörelsemönstren för bowling och golf.

Vi utlovar ett roligt aktivitetsår där du får möjligheten att träna upp din rörelseförmåga med målet att kunna bowla och golfa tillsammans med nya kompisar i en social härlig miljö.

Golf och bowling passar alla

Kampanjbild "Framåt för fler i rörelse" med texten "Ja till idrott för alla hela livet", paragolf.

Är du rullstolsburen, amputerad, kortväxt eller har fått stroke eller Parkinson? Har du haft en funktionsnedsättning hela livet eller nyligen råkat ut för en sjukdom eller olycka?

Oavsett din situation och fysiska förutsättning kan golfen och bowlingen hjälpa dig med rehabilitering och erbjuda ett mer aktivt och socialt liv.

– Golf är en lågintensiv idrott och därför bra i rehabiliteringssyfte. På ett lustfyllt sätt tränar du upp motorik, koordination och balans i ett socialt sammanhang.

Sten Forsberg, förbundsläkare golf

Vad kostar det att delta?

Kostnaden för dig som deltagare är subventionerad genom Framåtfonden. Du betalar endast 750 kronor per person, för alla tillfällen. Deltar du däremot vid 13 eller fler tillfällen får du tillbaka 250 kronor på avgiften.

Du får självklart låna utrustning som gör att du kan spela oavsett fysisk förutsättning. Vid informationsträffen berättar vi mer och gör en lista över vad vi behöver införskaffa.

Bakgrund till verksamheten

Projektet »Ja! Tillsammans för ökad livskvalitet« har beviljats medel ur Framåtfonden för att erbjuda dig med fysisk funktionsnedsättning och din familj året runt-verksamhet på golfklubbar och bowlinghallar.

Arboga är en av fem orter där denna verksamhet kommer att starta under 2020. Hoppas att du vill vara med!

Vid frågor, vänligen kontakta

Porträttbild på John Lindberg.