Handicapregistrering i Min Golf och GIT stängs tillfälligt

För att åtgärda de tekniska problem som drabbat vissa golfares handicap stängs funktionen att registrera handicapresultat i Min Golf och Golfens IT-system under några dagar.

Uppdatering 24 april, 10.00

Handicapregistreringen har öppnat igen i både Min Golf (spelare) och GIT Online (klubb). Det är väldigt många som är inne och registrerar samtidigt just nu, vilket gör att beräkningen kan ta något längre tid än vanligt.

Handicap är en av golfens viktigaste delar, som skapar förutsättningar få idrotter kan matcha. Trovärdigheten är därför väldigt viktig – något vi tar på största allvar.

Övergången till världshandicapsystemet har dock varit mer tekniskt utmanande än vi kunde förutse och den senaste tiden har vi haft återkommande tekniska problem. För många har systemet fungerat bra med korrekta beräkningar, men för vissa har felkalkyleringar uppstått.

Vi behöver därför kraftsamla för att golfens viktiga handicapsystem ska fungera, så att det ger korrekta förutsättningar för spel. Då vi delar tekniklösning för världshandicapsystemet med flera andra länder behöver nuvarande situation åtgärdas på flera håll.

Fokus på att åtgärda problemen

Fredag 17 april, klockan 15.00 stängde vi därför möjligheten att registrera handicapresultat i Min Golf och GIT Online. Systemet kommer att öppnas igen under torsdagen den 23 april. Ronder som spelas under tiden kan registreras när vi öppnar upp systemet igen.

Vi kommer att lägga alla tillgängliga resurser på att åtgärda dessa problem så fort som möjligt och beklagar det strul detta medfört och innebär under kommande vecka.

Spara dina resultat under tiden 

Spara scorekorten från de ronder som du spelar under kommande vecka. När vi sedan öppnar upp registreringen i Min Golf igen kan du föra över dina sparade resultat.

Din drömrond kommer alltså räknas, även om den spelas medan vi gör allt för att säkerställa leveransen i Min Golf framöver. Fortsätt med andra ord spela handicapgrundande ronder.

Mer om världshandicapsystemet

Världshandicapsystemet är ett omfattande regelverk med en hel del funktioner och beräkningar som automatiskt görs av systemet utan att du ser det. 

Beräkningen av exakt handicap är därför i många fall mer komplicerad än den något förenklade grundregeln att räkna ut snittet av dina åtta bästa av de 20 senaste ronderna.

Kompletta regelboken

Vill du veta hur världshandicapsystemet fungerar i detalj hittar du all information i regelboken. 

Ladda ner Handicapregler 2020 här

Kostnadsfri onlineutbildning

I vår kostnadsfria onlineutbildning kan du lära dig grunderna i världshandicapsystemet i din egen takt. Du som vill lära dig mer kan också djupdyka i funktioner och beräkningar. Utbildningen är tillgänglig för alla och du behöver inte logga in.

Till utbildningen