Klubbrådgivare

Tycker du om golf och vill ha ett varierande jobb där du får arbeta med rådgivning och stöd till Sveriges golfklubbar? Då kan det här vara jobbet för dig.

En av Svenska Golfförbundets sex klubbrådgivare går i pension i maj 2020 och vi söker nu en ersättare.

Om tjänsten

Som klubbrådgivare arbetar du med Svenska Golfförbundets (SGF) rådgivning och stöd till klubbarna. Du och dina fem kollegor på motsvarande tjänster utgör klubbrådgivargruppen, som organisatoriskt tillhör verksamhetsområdet Klubb- och anläggningsutveckling. 

Tjänstens ansvarsområde består av drygt 80 klubbar, inklusive distrikt, på Gotland, i Stockholm, Östergötland, Södermanland och Norrbotten. Därför är det bra om du utgår från Stockholm eller närliggande regioner.

Dina arbetsuppgifter

Som klubbrådgivare för SGF arbetar du strategiskt och klubbnära med ett omfattande ansvar som innebär allt från muntlig rådgivning avseende vardagliga klubbfrågor, till att aktivt hjälpa klubbar med att på olika sätt utveckla sin verksamhet.

 • Du ansvarar för att säkerställa att basverksamheten i Golfsverige fungerar och attraherar golfspelare.

 • Du instruerar, hjälper, implementerar och utbildar klubbarna gällande beslutade satsningar, goda exempel och omvärldsfakta.

 • Du arbetar utvecklingsorienterat med SGF:s verksamhetsinriktning där du coachar och stöttar klubbarna med såväl klubbspecifika som regionala och nationella utmaningar.

 • Du arbetar även med nationella utvecklingsprogram, seminarier och utbildningar. 

Ledstjärnan i jobbet är alltid att verka för välmående golfklubbar, avseende verksamhet och ekonomi i balans. I ditt arbete har du ett stort stöd från dina kollegor på fältet och i staben.

Vem är du?

För att trivas och lyckas i rollen som klubbrådgivare trivs du i mötet med människor. Du har mycket god förståelse för utmaningen i att parallellt driva och äga både en golfanläggning och en idrottsverksamhet, med olika fokus och krav på lönsamhet med mera.

Du är handlingskraftig och har förmågan att självständigt driva på ditt arbete på både operativt och strategiskt plan, samtidigt som du är lyhörd och har en vilja att ständigt utvecklas som en del i klubbrådgivargruppen.

För rollen behövs en pedagogisk förmåga och det är bra om du tycker det är roligt att tala inför folk. Vidare är du strukturerad och duktig på att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har:

 • Mångårig erfarenhet inom golfsporten, till exempel ledande administrativ roll som klubbchef eller motsvarande mångårigt styrelsearbete.

 • Praktisk erfarenhet och kunskap inom ekonomisk redovisning.

 • Vana av att driva och leda förändringsprocesser.

 • Mycket god förståelse för verksamhetsutveckling på en golfklubb och förståelse för en medlemsstyrds organisations särart.

 • B-körkort.

 • Goda språkkunskaper och är flytande i tal och skrift på svenska och gärna på engelska.

Det är även meriterande om du har en akademisk utbildning och/eller har gått golfens klubbchefsutbildning.

Övrig information

Start: 1 juni
Lön: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholmsregionen. Du utgår från "hemmakontoret" och kommer att behöva resa och arbeta utanför hemmet under huvuddelen av arbetsveckorna.
Arbetstid, varaktighet: Heltid, tillsvidare
Tillämpat kollektivavtal: Arbetsgivaralliansen och Unionen

Sista ansökningsdag är 14 februari 2020. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänsten eller vill skicka en ansökan?

Annica

Har du frågor om arbetets karaktär?

Porträttbild på Lena.
 • Lena Lindström
 • Klubbrådgivare. Ansvarig för klubbar i Gästrike-Hälsinge, Medelpad, Stockholm, Uppland, Västerbotten, Västmanland och Ångermanland.
 • Tel: 08-622 15 91
Porträttbild Pert Lindroth

Facklig kontakt

Anneli