Golftjej Sverige

Golftjej Sverige syftar till att inspirera tjejer till mer golf och stödja tjejer inom golfen. Vi vill ha fler aktiva tjejer och fler tävlande tjejer inom svensk golf.

Vår vision är att ha 50 % flickor och 50 % pojkar i golfen – då behöver vi aktivt rekrytera och göra bra verksamhet för båda.

Vi vet att det är viktigt med kompisar men att tjejer ofta är ganska ensamma på sina klubbar. Det är också viktigt att vara med i intressanta och utvecklande verksamheter och vi vill att tjejer får härliga upplevelser inom golfen. Verksamheten vi gör inom Golftjej Sverige har följande ledord: inspiration, träning, tävling & utveckling. All verksamhet vi gör vill vi ska genomsyras av dessa ledord.

Distrikt med tjejsatsningar

Blekinge, Golftjej Blekinge
Bohuslän-dal, Golftjej Bohuslän dal
Göteborg, Golftjej Göteborg
Halland, Golftjej i Halland
Norr-Västerbotten, Golftjej NVGF
Skåne, Golftjej Skåne
Småland, Tjejer och Idrott
Stockholm, Golftjej Sthlm
Södermanland, Golftjej Södermanland
Uppland, Flickprojektet
Värmland, Golftjej Värmland
Västergötland, Golftjej Västergötland
Västmanland, Golftjej Västmanland
Ångermanland, ÅGF tjejsatsning
Örebro, Golftjej Örebro
Östergötland, Golftjej Östergötland

Distriktssatsningar

Golftjej Sverige stödjer golfdistriktsförbunden i särskilda satsningar på tjejer. För distrikten finns en möjlighet att söka idrottslyftsstöd för en tjejsatsning. Läs mer om idrottslyftstöd för tjejsatsning. På sidan framgår vilka krav som behöver uppfyllas.

Vi påminner de distrikt som har tjejsatsning att skicka in er bidragsansökan för 2018. Har ni frågor - kontakta projektledare för Golftjej Sverige - Ulrika Jorsell, ulrika.jorsell@golf.se

År 2014 hade nio distrikt en särskild golftjejsatsning och 2017 var det 14 distrikt.

Övriga aktiviteter inom Golftjej Sverige

Ni är varmt välkomna att delta i de aktiviteter som passar geografiskt och tidsmässigt. Återkom med information och en preliminär intresseanmälan om ni planerar att delta på någon/några av aktiviteterna, så att er plats kan garanteras. Anmäl intresse till Ulrika Jorsell. OBS! Vi kommer inte att vara på plats om inga distrikt anmäler intresse.

Supercamp

Regionala läger där Svenska Golfförbundet och distriktsförbunden samarbetar för att inspirera spelare i åldern 13 till 15 år. Läs mer om Supercamp

ANNIKA Invitational Europe

19-21 juni 2018 spelas tävlingen på Kungl. Drottningsholms GK. Annika, Sveriges mest framgångsrika golfare genom tiderna, är själv på plats som värd för tävlingen. Läs mer om ANNIKA Invitational Europe.

ANNIKA Cup

Den 17-19 juni 2018 arrangeras ANNIKA Cup på Kungl. Drottningholm GK. ANNIKA Cup är ett kombinerat träningsläger och lagtävling för Sveriges tolv mest lovande 13–15-åringar som arrangeras årligen i samband med att Annika Sörenstam är i Sverige. Läs mer om ANNIKA Cup.

Stenson Sunesson Junior Challenge

Stenson Sunesson Junior Challenge är en juniortävling för flickor och pojkar 13-21 år, som arrangeras 4-6 juli på Barsebäck GCC. I samband med den kommer olika prov-på aktiviteter att genomföras. Läs mer om Stenson Sunesson Junior Challenge.

Lag-EM flickor

Lag-EM för flickor under 18 år genomförs den 10-14 juli på Forsgårdens GK. Golfövningar och aktiviteter kommer att arrangeras för närliggande distrikt som är på plats med sina tjejsatsningar.

Anna Nordqvist Västerås Open

I samband med SGT-tourtävlingen på Västerås GK den 9-11 augusti arrangerar vi aktiviteter för närliggande distrikt som är på plats med sina tjejsatsningar.

Swedish Golf Tour

I samband med damtävlingarna på Swedish Golf Tour finns det möjlighet att göra olika events med tjejsatsningarna. Allt från att delta i Pro-Am till att vara caddie, clinic med proffstjejerna, frågestund osv. Tävlingsdatum för tävlingarna hittar ni här.

För mer information, kontakta oss

Porträttbild av Petra Lindström med mörkbrunt axellång hår och vit tröja.
Porträttbild på Ulrika.
Porträttbild på Linda Appelblad med axellångt hår och mörkblå tröja