2017: Hallå där Ljusdals GK – 200:e klubben att anmäla sig

Optimismen inför årets golfsäsong är stor och det brinner av entusiasm ute i Golfsverige. Det finns en förväntan kopplat till att utveckla verksamheterna på landets anläggningar. Under årets SGF verksamhetsseminarier svarar över 90 procent av deltagarna att de anser att deras klubb ska vara med på Golfens dag 2017. Kul! 

Tisdag den 21 februari anmälde sig den 200:e klubben till Golfens dag. Vi ringde upp Ljusdals GK:s projektledare och pro, Ulf Norrby, för att höra om klubbens förväntningar på Golfens dag.

###

Claes Björklund: Hej Ulf, hur har ni det?
Ulf Norrby: Här är det bra bortsett från den så kallade vintern. Tyvärr är det mycket is på banan. Vi har inlett operationen med att få bort isen så att gräset kan få lite syre. Det är hopp om det.

CB: Vad har ni för förväntningar på Golfens dag?
UN: Idag har vi runt 700 medlemmar. Vi har ett stort behov av nya och fler medlemmar. Golfens dag blir en viktig dag. Vi tycker att det är bra med en nationell dag för att sprida golfen. Självklart vill vi synas och hoppas att så många som möjligt kommer ut till banan och blir intresserade. Banan ligger centralt placerad vilket möjliggör att man kan cykla och promenera från stan. Vi tänker marknadsföra evenemanget på stan och i skolorna veckorna innan så att vi lockar både unga och gamla.

CB: Kommer ni att samarbeta med någon annan golfklubb?
UN: Det är långt till närmsta grannklubb. Men vi kommer att försöka skapa ett samarbete med andra idrottsföreningar och ska arbeta så att Golfens dag kommer med som ett evenemang i ”Ljusdal i centrum”, som är kommunens marknadssida.

CB: De som kommer ut till er, vad kan de förvänta sig?
UN: Vi erbjuder ett färdigt koncept till de som kommer. Dels får de testa att spela och uppleva Ljusdals GK, dels snickrar vi på ett uppföljningsprogram med spel och träning för respektive målgrupp. Det kommer helt enkelt att bli en trevlig och rolig dag!

CB: Lycka till med arrangemanget!
UN: Tack detsamma!

###

Vi hoppas kunna samla på oss fler goda exempel från de arrangerande klubbarna. Om ni vill tipsa oss om ett gott exempel är ni välkomna att maila till mig på claes.bjorklund@golf.se.

Lycka till med planeringen av Golfens dag!

Skribent

Porträttbild på Claes.

Fler nyheter

 1. Nyhet 2020 – välj ditt eget datum
 2. Golfens dag

  Nyhet 2020 – välj ditt eget datum

  Nu är det klart – golfens stora rekryteringsdag fortsätter 2020. Samma härliga golffest på landets golfanläggningar – nu med möjlighet för klubbar och distrikt att själva bestämma datum.

  Under projektets tre första år har Golfens dag genomförts på ett gemensamt datum i hela Sverige. Efter utvärdering och feedback från deltagande golfklubbar kommer projektet att fortsätta under 2020 – men nu utan ett fastställt nationellt datum.

  Det innebär att golfklubben kan planera och anordna ett Golfens dag-event på ett datum som passar utifrån just er anläggning, verksamhet och säsongsstart. 

  Engagerar hela Golfsverige

  Precis som tidigare är Golfens dag ett gemensamt projekt, där förbund, klubbar och distrikt arbetar tillsammans för att skapa en rolig dag där golfintresserade får möjlighet att testa golf.

  SGF kommer precis som tidigare att ta fram ett marknadsföringsmaterial som klubben och/eller distriktet kan använda i sin marknadsföring och kommunikation. Det kommer inte längre att hänvisa till ett specifikt datum. 

  Många golfdistriktsförbund kommer att samordna Golfens dag i sitt respektive distrikt. Med ett gemensamt datum för alla klubbar i distriktet kan ni dra nytta av en samordnad kommunikation och nå fler potentiella besökare i er region.

  En rekryteringsaktivitet för klubben 

  Syftet med Golfens dag är fortsatt att ge golfintresserad allmänhet i olika åldrar en enkel och rolig möjlighet att testa på golf. 

  För klubben blir det möjlighet att rekrytera nya medlemmar och skapa lokal synlighet för golfen genom att bjuda in till och arrangera Golfens dag på er anläggning och visa upp de värden vår idrott kan ge.

  Hoppas att just din golfklubb vill vara med även 2020! 

 3. Dags att utvärdera dagen!
 4. Golfens dag

  Dags att utvärdera dagen!

  Först och främst ett stort tack till alla arrangörer för ert engagemang i samband med Golfens dag 2019. Hoppas att ni är nöjda med era event och att ni får bra effekt från dagen.

  För att kunna följa upp och utvärdera resultatet har den sista projektledarinformationen för 2019 fokus på enkäter – en riktat till er som arrangör och en för era besökare.

  Utvärderingsenkät för arrangörer

  Vi behöver din hjälp för att genomföra en bra utvärdering så att vi kan utveckla Golfens dag vidare. Jag skulle önska att du tar dig tid att svara på vår korta klubbenkät (fem frågor). Era synpunkter är viktiga för att vi tillsammans ska kunna vässa Golfens dag till nästa år.

  Till klubbenkäten


  Utvärderingsenkät för besökare

  Jag ber er också att skicka också ut en enkätförfrågan till de besökare ni samlat in mejladresser till, för att få mer kunskap om vad de tyckte om ert arrangemang. Enkäten är öppen till tisdagen den 11 juni.

  Förslag på text i ert mejlutskick till besökarna, samt länk till besökarenkäten vi förberett:
  _______________________________

  Hej och tack för att du besökte vår golfklubb under Golfens Dag. Vi hoppas att du hade en bra upplevelse och vill prova på golf hos oss igen. 

  För att vi ska få reda på vad du tyckte om vårt arrangemang har vi gjort en kort enkät som tar cirka två minuter att besvara. Vi skulle uppskatta om du tog dig tiden att ge oss feedback. Enkäten är öppen till och med 11 juni. Tack på förhand och varmt välkommen åter till oss på klubben! 

  Vänliga hälsningar XYZ
  Till enkäten
  _______________________________

  Återigen tack för ert bidrag till årets stora golffest. 

 5. Bara några dagar kvar till Golfens dag 2019!
 6. Golfens dag

  Bara några dagar kvar till Golfens dag 2019!

  Efter flera månaders planering kliver vi nu in i genomförandefasen och får äntligen välkomna medlemmar och gäster till årets stora golffest.

  Kartan på golfensdag.se visar nu cirka 170 klubbar som kommer att manifestera vår idrott under Golfens dag. Det visar verkligen på kraften som finns i svensk golf! Med bara några dagar kvar informerar vi i det femte nyhetsbrevet om några sista saker att tänka på.

  Sista chansen att marknadsföra ert event

  En sista påminnelse i nyhetsbrev, hemsida och sociala medier kan vara det som blir avgörande för att medlemmar, partners och andra aktörer tar med vänner och familj till er på Golfens dag.

  Tips: Marknadsför inlägg på Facebook och/eller Instagram så når ni många människor i närområdet för bara några hundralappar. Bilder och filmer finns i kommunikationspaketet. Använd gärna #golfensdag2019 när ni publicerar inlägg i sociala medier så hjälps vi åt att sprida glädjen.

  Kontakta lokalmedia

  Idag har vi skickat ut ett pressmeddelande brett till nationell och lokal press i hela Sverige. För bästa effekt, ta kontakt med era lokala medier och informera om just ert evenemang och bjud in dem att besöka er på lördag. Se till att någon från klubben – gärna klubbchef eller ordförande – tar hand om journalister som dyker upp. Ta chansen att prata varmt om Golfens dag, er klubb och golfen i stort.

  Dokumentera dagen – men tänk på GDPR

  Ta gärna mycket härliga bilder från Golfens dag som ni kan använda för att tacka besökarna, skicka till media och inför kommande evenemang. Informera då om att ni fotograferar så att personer som inte vill synas på bild får en chans att säga till. Gör en egen informationslapp eller skriv ut den som nu finns att ladda ner i kommunikationspaketet.

  Följ upp från besök till medlemskap

  När ni väl etablerat en relation med nyfikna besökare är tillgången till kontaktuppgifter värda sin vikt i guld. Det finns ett enkelt sätt att lägga in dem direkt i GIT genom kategorin ”Prospects” Då blir det lätt att följa upp besöket och se deras väg till ett eventuellt framtida medlemskap. Ladda ner instruktionen här.

  Lycka till med ert genomförande!