Hur många varv runt jorden kan vi gå på Hills?

Publik som besöker golftävlingar är världens mest aktiva. För i hur många andra idrotter motionerar du samtidigt som du är åskådare? Under Scandinavian Invitation kan du vara med i ett kul test och samtidigt göra (golf)nytta.

Under de två första dagarna av europatourtävlingen Scandinavian Invitation på Hills i Göteborg den 22–25 augusti genomförs en stegräkningsundersökning bland publiken av Svenska Golfförbundet (SGF) i samarbete med tävlingsarrangören, Göteborgs golfdistrikt och elever på golfgymnasiet.

Det ska bli en studie över hur mycket vi motionerar, det vill säga hur långt går du som publik under tävlingen och vad betyder det som friskvård?

Hämta en stegräknare och hjälp oss med studien!

Du som besöker tävlingen torsdag 22 och fredag 23 augusti och vill vara, gå till More Golf Mastercards tält nära entrén och hämta en stegmätare eller så läser vi av stegräknarappen i din mobil.

Innan du lämnar tävlingen för dagen, gå via More Golf Mastercard-tältet där stegräknaren/mobilen läses av. Då är du med i utlottningen av en driver och golfbollar från Callaway.

Faktaunderlag till möten med beslutsfattare

Hur många steg tar en åskådare i snitt under en tävlingsdag? Hur många steg – och varv runt jorden tar publiken på tävlingen totalt? Hur många steg tar en spelare och caddie under tävlingsveckan?

En analys av siffrorna för att bedöma golfspel och en tävlingsveckas hälsoeffekt för samhället görs efter tävlingen. Resultatet av studien kommer att användas som faktaunderlag inom Svenska Golfförbundets process Golfnyttan i samhället, där golfens betydelse för friskvård, miljö och besöksnäring lyfts fram till politiker och andra beslutsfattare i samhället.

PS. Visste du att det spelades drygt fem miljoner bokade golfronder i Sverige under årets första sju månader? Det motsvarar 1 400 varv runt jorden!