Mentorskap och nya vänner på Snöå GK

I projektet "Golf för nya vänner" får nyanlända en möjlighet att integreras i samhället genom golfen. Snöå GK är en av landets klubbar som deltar i projektet.

Filmen ovan: Hör Kalle Björklund, projektledare för Golf för nya vänner på Snöå GK, och Stina Munters, ordförande i Vansbros kommunstyrelse, berätta om projekt och dess framgångar på klubben.

Filmen ovan: Möt Hevin och Mohamad som genom "Golf för nya vänner" lärt sig spela golf och har knutit nya kontakter på Snöå GK.

 

Hevin Hamo och Mohamad Attar kom till Sverige, närmare bestämt Vansbro i Dalarna, från Syrien 2017.

De började studera vid Vansbro Utbildningscenter där de fick möjligheten att lära sig ett nytt språk. Studierna gav även Hevin och Mohamad chansen att uppleva glädje, träffa nya vänner och skapa nya nätverk.

Genom integrationsprojektet ”Golf för nya vänner” har de även fått tillfälle att lära sig spela golf på Snöå Golfklubb. Här har klubbens mentorer hjälpt dem att både komma igång med golfen – och integreras i samhället.

Att alla nyanlända får chansen att komma in i samhället är avgörande för Sverige. Med nya vänner och genom nya nätverk skapas förutsättningar som kan hjälpa till när det är dags för nästa steg i livet.

Projektet ”Golf för nya vänner” skapades med förhoppningen att fler golfklubbar upptäcker möjligheten att göra skillnad – för samhället, klubben och den enskilde individen.

Golf för nya vänner är ett uppsving för integrationen av nyanlända.