Stärk kassan med Sverigelotten

Öka klubbens intäkter genom att sälja föreningslivets egen skraplott. Det är enkelt och klubben behåller tio kronor per såld lott.

Se filmen om Köpings Golfklubb som drar in tiotusentals kronor till juniorernas träningsmaterial och lägerverksamhet genom att sälja Sverigelotten. "Lättsålda och hög intäkt", säger klubbens junioransvarige.

Visste du att klubben även kan sälja lotterna digitalt?

Med digitala lotter är det nu enklare än någonsin att komma igång med  försäljningen – eftersom ni slipper hantera lotter, betalningar och returer själva. Ta del av Folkspels bästa tips för att lyckas här!

Stärk kassan med Sverigelotten

Det är enkelt att sälja Sverigelotten och få ett extra tillskott till klubbkassan. Samtidigt skapar det spänning för medlemmar och gäster. Sätt gärna upp ett konkret mål vad ni ska göra för pengarna så blir det enklare och roligare för alla.

Folkspel är en officiell partner till Svenska Golfförbundet med syfte att öka intäkterna för Sveriges golfklubbar genom försäljning av Sverigelotten. Folkspel är en ideell och politiskt obunden organisation som har 74 riksorganisationer som medlemmar, inklusive Riksidrottsförbundet.

Allt överskott från försäljningen av Folkspels spelprodukter Bingolotto och Sverigelotten går direkt tillbaka till föreningslivet. Genom åren har detta genererat över 16 miljarder kronor till ideella föreningar i Sverige!

Enkel att sälja

Sverigelotten är föreningslivets egen skraplott som kostar 25 kronor och har en högvinst på 25 miljoner kronor. Sverigelotten kan säljas 365 dagar om året och är ett snabbt och enkelt sätt att fylla på klubbkassan. Exempelvis ger 1000 sålda lotter 10 000 kronor (provisionen på Sverigelotten original är 10 kronor).

Alla ideella föreningar kan sälja Sverigelotten. På en golfklubb kan lotten med fördel säljas direkt i receptionen till medlemmar och gäster och bli ett naturligt inslag vid till exempel sponsordagar, tävlingar, Golfens dag, medlemsmöten, städdagar, familjedagar eller andra evenemang på anläggningen.

Sätt upp ett gemensamt mål

Det blir enklare att sälja lotter – och roligare att köpa dem – om medlemmarna vet vad pengarna går till. Ett tips är att sätta upp ett konkret årsmål över hur mycket pengar ni vill tjäna och vad pengarna från lottförsäljningen ska gå till. Några exempel är juniorverksamheten, banutveckling, trivsel i och runt klubbhuset, uppfräschning av hemsidan, en medlemsdag, nya mattor till rangen eller nya möbler till restaurangen.

Nå målet enbart med hjälp av Sverigelotten eller tillsammans med andra extraintäkter klubben kan generera, till exempel genom MoreGolf-kortet, LOK-stöd och idrottslyftsstöd.

Så här går det till

Skriv ut lista
  1. Anmäl ert intresse att sälja Sverigelotter genom att fylla i formuläret hos Folkspel

  2. Folkspel ser över ansökan. När den är godkänd skickas lotterna och klubben får inloggningsuppgifter till folkspel.se där ni bland annat ser era fakturor och kan rapportera eventuella returer.

  3. När ni får lotterna på posten är det bara att börja sälja! Fakturan kommer 1–2 veckor efter lottpaketet och den betalar ni inom 90 dagar.

  4. När ni sålt era lotter för konsumentpriset 25 kronor per lott är de pengar ni har kvar er förtjänst, alltså 10 kronor per såld lott direkt till klubben.

Använd gärna Folkspels Drömkalkylator för att ta reda på hur mycket just din förening skulle kunna tjäna på att sälja Sverigelotten.

Mer om Folkspel och Sverigelotten på folkspel.se.

För mer information, kontakta:

Porträttbild på John Lindberg.