Reflektioner U.S Women´s Open

I december 2020 spelade fyra svenska amatörer majorn U.S. Women´s Open på Champions Golf Club i Houston Texas.

Vid tredje ronden på lördagen gick Linn Grant ut i ledarboll. När alla slag var räknade slutade Maja Stark på delad 13:e plats och även Ingrid Lindblad och Linn slutade bland de 30 främsta. Beatrice missade kvalgränsen men tog även hon med sig erfarenheter från sin första tävling mot världseliten.

Vi ställde samma tre frågor till alla fyra spelarna någon månad efter att tävlingen avslutats, läs deras svar nedan.

Mer reflektioner från U.S. Women´s Open finns att läsa i senaste numret av Lifestyle Golf Magazine. Där får landslagets coach Fredrik Wetterstrand kommer till tals i en artikel med rubriken- Svensksucceé i årets sista major.  

HUR VAR UPPLEVELSEN?

Linn Grant
Tycker det är en så häftig tävling för jag känner att jag lär mig så mycket. Lärorikt att gå i ledarboll tredje dagen och lärorikt att strula till det även om det sög.

Maja Stark
Det var sjukt kul. Det var min födelsedag på torsdagen så jag tänkte att det skulle varit tråkigt att spela dålig på min födelsedag, så det blev lite extra press.

Beatrice Wallin
Att spela min första major var i sig en stor upplevelse, det fanns mycket nerver och förväntningar. Det var såklart en dröm att få spela på den nivån och möta de bästa i världen. Det var väldigt lärorikt att se hur de stora spelarna gör under sina träningsdagar, men också att få spela en sådan tuff bana.

Ingrid Lindblad
En cool utmaning och en annorlunda tävling mot vad jag är van vid. Det var mycket som hände runtom förutom bara att spela golf och mycket människor i rörelse även om det inte var någon publik. Egentligen var det inget speciellt som hände förutom att jag hörde att jag syntes i TV-sändningen varje dag.

HUR PASSADE DITT SPEL PÅ EN MAJORBANA?

Linn Grant

Det jag tar med mig mest är att U.S. Open är ett maraton. De två första dagarna kommer vara uppsatta betydligt enklare än dag 3 och 4. Hade jag lagt mer fokus på att det inte krävs ronder på -4 de sista dagarna, utan att par är riktigt bra, tror jag att jag hade lämnat tävlingen med ett bättre resultat

Maja Stark
Jag tror att det passade ganska bra att det var så långt. Jag är verkligen inte van vid så snabba och undulerade greener, men puttningen var nog min bästa del av spelet under veckan.

Beatrice Wallin
Jag är väl inte nöjd med mitt spel den veckan, men anser att det inte var allt för långt bort från att spela den banan bra. Mina långa järn var hyfsade och det krävdes verkligen att den delen av spelet var bra. Det jag tror skulle ha hjälpt är om mina utslag och mitt närspel varit bättre.

Ingrid Lindblad
Mitt spel passade banan väldigt bra. Jag slår ganska höga järnslag som stannade snabbt på de hårda greenerna. Tror också jag hade fördel med lång carry med drivern då det var ganska blött de två sista dagarna.

VAD TAR DU MED DIG FRÅN MAJORVECKAN?

Linn Grant

Jag slår generellt sett ganska långt, så längden passade mig bra. Jag gillar att spela längre banor och hålla tålamodet när man inte kommer lika nära flaggan och få utmaningar runt green med lite kluriga lägen.

Maja Stark
Mer självförtroende och motivation. Jag kände inte att jag spelade superbra, så det bådar ju gott inför framtiden.

Beatrice Wallin
Det är mycket intryck och andra saker som man inte har någon kontroll över, så det var mycket energi man la på saker runt omkring. Till nästa gång kan jag lägga fokus på rätt saker och vara mer bekväm med att vara på denna nivå.

Ingrid Lindblad
Jag tar med mig att mitt spel är på en hög nivå, ett kvitto på att jag faktiskt kan spela golf på den nivån.

Foto: Christer Höglund