OS-UTTAGNING HERRAR

Alex Norén och Henrik Norlander presenterades idag av Sveriges Olympiska Kommitté som del av den svenska truppen till OS i Tokyo. Golf herrar avgörs 29/7-1/8.

Den svenska OS-truppen består just nu av 92 namngivna idrottare plus icke namngivna i fotboll och ridsport.

”När jag hade en kanonstart på det här året och klättrade på världsrankingen så blev det ett stort mål att ta mig in i OS. Nu när det är klart så är det kul. Det skall bli en stor ära att representera Sverige och åka till Tokyo, det känns som en dröm går i uppfyllelse att få spela ett OS för Sverige.”
//Henrik Norlander

”Det skall bli jättekul. Det är skönt när man åker i väg som ett lag om man gillar den andra spelaren. Vi spelade en tävling tillsammans för en månad sedan, vi kommer bra överens och våra caddies kommer bra överens. Det kommer att bli skitkul att representera Sverige ihop."
//Alex Norén

Den 25 juli flyttar spelarna in i ”svenskhuset” i Kawagoe nära golfbanan där SGF tillsammans med SOK skapat en miljö för att ge spelarna förutsättningar att prestera.

I miljön finns ett resursteam bestående av KG Nissén - sjukgymnast, Tom Forsberg - kock, Ola Lindgren - coach samt förbundskapten Katarina Vangdal.

OS-caddies:
Timothy Thalmueller – Norlander.
David McNeilly – Norén.