OS-UTTAGNING DAMER


Anna Nordqvist och Madelene Sagström presenterades idag av Sveriges Olympiska Kommitté som del av den svenska truppen till OS i Tokyo. Golf damer avgörs 4-7 augusti
.

Den svenska OS-truppen består just nu av 129 idrottare, några kan komma till innan avfärd mot Tokyo. SOK har satt det svenska medaljmålet till åtta, i Rio 2016 tog Sverige elva medaljer. 

”Ett OS-guld skulle slå väldigt högt. Är man sportintresserad som jag och växte upp med att kolla OS varje gång, så jag tror att den OS-kultur vi har i Sverige med så många duktiga idrottare. Så OS är väldigt speciellt, nu är det andra gången golf är med så det skulle kännas otroligt stort med ett OS-guld.”
//Anna Nordqvist

”Alltid när jag spelar tävling är målet att ge mig själv chansen att vinna. OS är häftigt och en annan typ av tävling, jag är tacksam att få denna chans att representera Sverige i OS. Det är helt magiskt! Jag kommer ihåg när vi var på läger i Spanien och det visades en video med massor av OS-minnen och jag fick gåshud, tänk att det här kan bli verklighet för en sådan som mig som innan inte ens kunnat drömma om OS då det inte funnits på kartan för oss golfare.”
//Madelene Sagström

Under OS kommer spelarna att ha tillgång till ”svenskhuset” i Kawagoe nära golfbanan där SGF tillsammans med SOK skapat en miljö med ett resursteam bestående av KG Nissén - sjukgymnast, Tom Forsberg - kock, Patrik Jonsson - coach samt förbundskapten Katarina Vangdal.

OS-caddies:
Paul Cormack – Nordqvist.
Shane Codd – Sagström.