Landslagets verksamhet just nu

Vad händer i landslagets verksamhet dessa osäkra och svåra tider?
Under normala omständigheter skulle våra flick- och pojklandslag vara på väg till uppdrag utomlands, några till sitt allra första i landslagsdress.

Herr- och damamatörerna skulle vara i USA och i full gång med att tävla för sina collegelag samtidigt som de studerar.

Sveriges unga proffs som under hösten kämpat till sig en kategori på en proffstour, och nu till säsongen stod i startblocken för att leverera, har helt plötsligt ingen arbetsplats. Detta gäller även mer rutinerade proffs.

Det viktigast för landslaget den senaste tiden har varit att samtala med spelarna och kartlägga hur de egentligen mår och hur de tänker. I detta arbete deltar coacher, Perfromance team med fys och mentalt kompetenspersoner och övriga med andra roller.

Proffsen situation
Att vara golfproffs innebär att driva eget företag, där du och dina prestationer är avgörande för hur företaget går. Prispengar och i viss mån egna sponsorer utgör företagets intäkter.

För spelare i början av sina karriärer och för spelare på nivå bara ett steg ned från världstourerna, där är de ekonomiska förutsättningarna en utmaning en vanlig säsong. Säsongen 2020 är ingen vanlig säsong utan än så länge en säsong med ett fåtal tävlingar oavsett tour.

Utan tävlingar att spela innebär det drastiskt minskning av intäkter, för rätt många golfproffs är just nu intäkterna nära noll. Detta är en utmaning på flera plan.   

Plan och aktiviteter just nu
Den plan som landslaget nu jobbar efter innebär att ansvariga coacher och experter kommer sätta upp övningar, tester, tävlingar som kan genomföras, oavsett var spelare befinner sig med tanke på de begränsningar de för tillfället har.

Vi kommer att byta ut uppdrag utomlands till aktiviteter på hemmaplan. Folkhälsomyndigheten trycker det är viktigt att hålla igång barn- och ungdomsidrotten och det kan vi vara med och bidra till. Vi kommer genomföra mindre samlingar och läger där vi självklart tar hänsyn till de säkerhetsföreskrifter som gäller hela samhället kopplat till covid-19 och vi följer tätt de restriktioner och rekommendationer som ges från FHM och SGF.

Vi kommer också att för spelare inom landslaget att jobba vidare och utöka verksamhet på distans så som till exempel Puttligan, Närspelsligan, Söndagsligan med spel, Världscup och annat spännande som är på G.

Vi kommer även att öppnas upp för alla som vill, att lyssna och delta i den utsträckning det är möjligt. Här tittar vi på livesändningar med utbildning i olika ämnen främst på Instagram Stories där vi når flest.

Följ på @swedishgolfteam för mer information om vad och när.

Camp Sweden november 2020
I samband med att USA firar Thanksgiving har landslaget under ett flertal år haft läger för spelare baserade i USA både för collegespelare och amatörer. Bilden ovan är från hösten 2019 när det största lägret dittills genomfördes.

Till november 2020 siktar landslaget på att göra detta läger ännu större, ännu mer utvecklande och ännu roligare än någonsin tidigare. Detta har varit planen redan från början men det känns än viktigare nu så som läget är både att genomföra Camp Sweden med den målsättningen och att redan nu kommunicera detta.

Go Sweden!!!