Kulan i luften (10 2020)Tävlingar är igång på världens alla tourer. I och med att Ladies European Tour återstartar denna vecka med Ladies Scottish Open är det kula i luften över hela klotet.   

Även om vi inte lever helt som innan så är det nu i alla fall möjligt att kolla livescoring från tourer världen över samt från amatörtävlingar som U.S. Amateur, JMI eller JSM lag.

En major förra veckan och en nästa vecka.

Det är många blå-gula spelare som denna vecka lirar internationell tourgolf. Totalt är det 29 spelare med svenskt pass som denna vecka peggar på LPGA/LET (15), European Tour (8), PGA-tour (2), Symetra Tour (3) och Korn Ferry Tour (1).

Utöver dessa internationella tourer så liras det även tourgolf i Sverige. Både Nordic Golf Tour och MoreGolf Mastercard Tour är igång och där båda avslutar i morgon fredag.

Frågor att fundera över är om amatörerna skall fortsätta lägga beslag på pokalerna på Nordic Golf Tour och om Mikael Lindberg även denna tävling lirar ledarboll sista ronden.   

WOW – Tourgolf is back!

LET/LPGA mer prispengar än European Tour
European Tours UK Swing består av en tidigare planerad tävling och fem nya. Det är bra jobbat att få till dessa speltillfällen med kort varsel och under en de omständigheter som varit under det senaste halvåret.

Touren har också under de senaste veckorna presenterat några nya och något förlängt sponsorsamarbete. Förhoppningsvis kommer touren att kunna presentera ett bra spelprogram för kommande säsong.

Just denna vecka spelar damerna i Skottland om mer prispengar än vad herrarna gör i Wales. Det är nog första gången detta händer.

Vi kommer att återkomma här i bloggen om Europatouren och om alla andra tourer och hur de mår.

LET Access Series
Någon reflekterar möjligen över att LET Access Series ännu inte startat. Detta innebär dock inte att tävlingarna inte spelas för det gör de. Det är LET Access Serie som valt att inte räkna in de tävlingar som just nu spelas på Nordic Golf Tour, men tävlingar spelas och det är det som just nu är viktigast.

TV och Stream

Viaplay, V Sport Golf C, More Golf, Golf TV och Klubb-TV levererar dessa tävlingar till en skärm nära dig. Svensk Golf reder ut allt om tider och kanaler här.

VECKANS PROFIL 1
Julia Engström, Ringenäs Golfklubb, leder Race to Costa Del Sol när Ladies European Tour nu återstartar. Hon har en seger från de tre tävlingar hon spelat. Hon har slutat topp-10 i alla tre och som lägst har i år haft 64 slag.

Här hittas en intervju med Julia som gjordes åt Lifestyle Golf Magazine i början av året.

VECKANS PROFIL 2
Mikael Lindberg, AIK Golfklubb, har spelat åtta tävlingar under säsongen 2020, sju på MoreGolf Mastercard Tour och en på Ecco Tour.

Hans resultatrad är t8-1-2-2-1-t9-2-1. Snittscoren under dessa tävlingar är 67,8. Han leder MoreGolf Mastercard Tours ranking med fler poäng än vad tvåan och trean har tillsammans. Han är två på Golfbox Road to Europe.

VECKANS TIPS
Att följ Julia Engström på Instagram där hon hittas under @juliaengstrom1.

 TILL START

LET/LPGA
Ladies Scottish Open - $1,500,000
Julia Engström, Caroline Hedwall, Linnea Ström, Lina Boqvist, Emma Nilsson, Camilla Lennarth, Madelene Sagström, Anna Nordqvist, Johanna Gustavsson, Linda Wessberg, Louise Ridderström, Linnéa Johansson, Jenny Haglund, Dani Holmqvist, och Pernilla Lindberg.

EUROPEAN TOUR
Celtic Classic - EUR 1,000,000
Sebastian Söderberg, Alexander Björk, Jens Fahrbring, Oscar Lengdén, Rikard Karlberg, Anton Karlsson, Joel Sjöholm och Niklas Lemke.  

PGA TOUR
Wyndham Championship - $6,400,000
Henrik Norlander & Carl Pettersson

SYMETRA TOUR
Founders Tribute at Longbow - $125,000
Frida Kinhult, Mia Landegren, Anna Appert Lund,

KORN FERRY TOUR
Boise Open - $1,000,000
Richard S. Johnson

Bild: Tagen vid SwGT Restart Cup på Omberg i juni.