Kulan i luften – Del 2 2020


En vecka sedan senaste ”Kulan i luften” och visst har det hänt grejer. LPGA har uppdaterat sitt tävlingsprogram likaså har Symetra Tour gjort. Justin Rose tävlingsserie för damer har kickat igång i Storbritannien
.

Första veckan av testning för Covid-19 på PGA Tour gav inga positiva test vilket är positivt. På Korn Ferry Tour rapporterades dock att en spelare och tre caddies fick lämna tävlingen efter att ha testats positivt. Inför andra tävlingsveckan var det återigen noll positiva på PGA Tour men två caddies på Korn Ferry testades positivt.       

SVERIGE
I Sverige har spelarna börjat vässa tävlingsformen. Idag dagen före midsommarafton och det är exakt 14 dagar till tävlingspremiär på svensk mark.

Tittar vi i anmälningslistan till Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson så hittar vi en del intressanta namn. Värden själv, Robert Karlsson, med elva segrar på Europatouren är anmäld. Likaså återfinns på anmälningslistan ett gäng svenska 90-talister med europatourseger på meritlistan i Björk, Kinhult, Lagergren och Söderberg samt några till svenskar med segrar på ET.

Publikfest? Nej!!!
När tourerna startar gör de det med spel efter ”Tillfälliga kompletterande tävlingsvillkor 2020”. Detta medför bland annat publikförbud, caddieförbud och start från en tee.

Både MoreGolf Mastercard Tour och Nordic Golf Tour har fått nya hemsidor. Där kommer alla som vill att hitta aktuell information, länkar till livescoring och där kommer även Klubb-TV  att finnas. Klubb-TV:stourbevakning lanseras under juli.

Det går således bra att följa landets två topptourer även om publik inte släpps in på tävlingsarenan.

SwGT Restart Cup
SwGT står för Swedish Golf Team, pratar vi svenska så blir det svenska landslaget. Veckan efter midsommar sammanstrålar spelare, både proffs och amatörer på Ombergs Golf Resort för att spela SwGT Restart Cup.

På programmet står en lagmatch där herrar ställs mot damer. Det kommer att spelas bra golf, det kommer att bli prestigefyllt och det kommer att bli en återstart för golf med tävlingsfokus efter den längsta försäsongen någonsin.

Håll koll på @swedishgolfteam på Instagram för uppdateringar.

INTERNATIONELLT
När The Evian Championship meddelade att de siktar på 2021 så påverkade det tävlingsschemat för LPGA Tour.

Tänkta återstarten i Marathon Classic tog den plats som Evian lämnade tom 6–9 augusti. Första ut med start sista juli blir LPGA Drive On Championship i Toledo. Detta innebär att LPGA:s återstart sker med två tävlingar i Ohio.

Symetra Tour annonserade i veckan att deras återstående spelprogram kommer att bestå av nio tävlingar. Start i Michigan 24 juli och final i North Carolina med Symetra Tour Championship.

Totalt blir det tio tävlingar under 2020 om planen följs. Om, 2020 behövs verkligen om i fler meningar än andra år. Om Symetra Tour spelar minst åtta tävlingar kommer det att finnas fem LPGA-kort för det fem bäst placerade på årets ranking. Exakt var dessa fem tourkort kommer att placeras i 2021-års prioriteringslista är ännu inte kommunicerat.  

ET+CT= Sant
Europatouren och Challengetouren startar med två gemesamma tävlingar i Österrike. Först ut är Austrian Open 9-12 juli och veckan därpå med start 15 juli spelas Euram Bank Open.   

Till start
Svenskar till start denna vecka är Alex Norén på PGA-tour och på Korn Ferry Tour peggar både David Lingmerth och Richard S Johnson. PGA Tour hittas på C More Golf, det blir både feature groups och huvudsändning.

Chopra i ny roll
Även Daniel Chopra finns med på Harbour Town Golf Links där veckans PGA Tour-tävling spelas. Vi som följer Jazz Janewattananods på Intagram, det gör väl alla, noterade att det är den tvåfladige svenske PGA Tour-segraren Daniel Chopra som återfinns på Jazz bag. Även om Daniel i bilden är taggad som samantha_chopra så vet vem han är. (se bilden ovan).

Planerad start på olika tourer
MoreGof Mastercard Tour: 2-4 juli Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson
Nordic Golf Tour startar: 23-25 juli Golf Uppsala Open
Ladies European Tour: 13-16 augusti Ladies Scottish Open
LET Access Tour: 20-22 augusti Tegelberga Open by Trelleborgs kommun
European Tour: 9-12 juli Austrian Open.  
European Challenge Tour: 9-12 juli Austrian Open.   
LPGA: 31 juli – 2 augusti LPGA Drive On Championship
Symetra Tour: 24-26 juli FireKeepers Casino Hotel Championship
PGA Tour: Har återstartat
Korn Ferry Tour: Har återstartat