Historia skrivs på Augusta National

Augusta National Women's Amateur avgörs lördag 6 april. Då skrivs historia.

Augusta National Golf Club har sedan decennier varit i fokus när vintern kysser våren in, några av de första dagarna i april. Det har varit Masters som skapat intresset när världens bästa herrar spelat om den gröna kavajen på den kanske mest igenkända banan i världen, en bana alla golfare vill spela någon gång i livet.

När Fred Ridley, ordförande i Augusta National, vid sin presskonferens i samband med Masters förra året annonserade Augusta National Women's Amateur blev det den dagens största nyhet.

När damer nu för första gången spelar ett mästerskap på Augusta National är det glädjande att sex svenskor kommer till start. Att Sverige vid sidan av USA denna vecka har flest spelare i startfältet är ytterligare ett bevis på den styrka och bredd som just nu finns i svensk damgolf på amatörsidan.

Att tävlingen spelas där den gör innebär att intresset från åskådare, media och TV är på en ny nivå. Det kommer troligen att vara om inte den största, så i alla fall en av de största scener som damgolf spelats på. Många av dem som kommer att slå på teven på lördag följer normalt inte damgolf och kommer att få uppleva hur bra dessa spelare verkligen är.

Den spelare som lyfter pokalen på lördag blir historisk och så blir alla andra i det 72 spelare starka startfältet. Pokalen är gjord av Tiffany & Co i 24 karats rött guld stående på en fot av magnolia skulpterad från ett träd som växt på Augusta National GC.

Följ tävlingen
Sportkanalen sänder i Sverige mellan kl. 18.00-21.00 kommenterad av Jörgen Larsson från C More som vid sin sida kommer att ha Katarina Vangdal, vår svenska förbundskapten.

Schema
3 april onsdag Rond 1 – Champions Retreat
4 april torsdag Rond 2 – Champions Retreat
5 april fredag inspel alla 72 spelare – Augusta National
6 april lördag Rond 3 topp 30 efter 36 hål – Augusta National -TV-sänds.

Svenska deltagare
Linn Grant, Rya Golfklubb
Maja Stark, Abbekås Golfklubb
Beatrice Wallin, Hills Golfklubb
Amanda Linnér, Hills Golfklubb
Michaela Finn, Vasatorp Golfklubb
Tilda Larsson, Emmaboda Golfklubb

Klicka på spelarnamnet för att komma till spelarpresentation.

Officiella kanaler
Hemsida 
Facebook 
Instagram: @anwagolf

Det går även att följa de svenska spelarna via Swedish Golf Teams Instagram och Facebook.