Four Winds Invitational – Symetra Tour


I South Bend Indiana avgörs denna veckan Four Winds Invitational årets sjunde tävling på Symetra Tour.

Sju svenskor kommer till start; Jenny Haglund, Linnea Ström , Linnéa Johansson, Louise Stahle ,Elin Arvidsson Julia Roth och Emma Henrikson.

Två av dessa är topp-10 på rankingen Volvik Race For The Card, det är också Louise Ridderström men hon spelar inte denna veckan. Jenny leder Volvik Race For The Card, Louise ligger sexa och Linnea Ström är på tionde plats.

De som är Topp-10 efter tourfinalen i oktober har spelat till sig spelrättigheter på LPGA Tour till kommande säsong. De som placerar sig 11–30 går direkt till Q-Series på Pinehurst i slutet av oktober.

De två senaste tävlingar på Symetra Tour, har haft svenska segrare. Jenny Haglund tog hem Symetra Classic efter särspel. Louise Ridderström gick caddie åt Jenny i särspelet. Därefter delade de på bilkörningen på nio timmar till nästa tävling, Valley Forge Invitational

När Valley Forge Invitational var färdigspelad stod Louise som segare med fyra slag. Vad hände under den där bilresan? De sjöng svenska schlagerlåtar men säkerligen fick Louise också någon till pusselbit att lägga i pusslet om hur du ser till att sluta överst i prislistan i golftävlingar.

Louise är nog unik med att en vecka segra som caddie och nästa som spelare.

Tee off fredag och 54 hål senare vet vi om det blir svensk tredje tävlingen i rad.

Startlista rond 1