Drömmarnas tour har kickat igång


Swedish Golf Tour, toppen av den inhemska tävlingstrappan, mår bättre än på många år och är för många där drömmar föds, stärks och även uppfylls. Säsongen 2018 erbjuder den svenska proffstouren 13 tävlingstillfällen för damer och 14 för herrar och skapar ett bra första steg för svenska spelare in i livet som proffs.

Ett bra exempel på detta att ta sina första steg är Filippa Möörk. Efter ett år på University of Miami valde hon att inte fortsätta på college, hon tvekade dock om hon var mogen att bli proffs. I augusti 2017 gjorde hon sin första start på Swedish Golf Tour och det blev seger direkt i debuten. Denna framgång gjorde beslutet om att bli proffs enklare, hon kände att hon var redo.

När touren denna söndag, den första i maj, avslutade årets premiär Tegelberga Open så var det Filippa Möörk från Sunne representerande Karlstads Golfklubb som lyfte den ståtliga kristallpokalen mot solen vid prisutdelningen.

Filippa var den första spelare som intervjuades i Golfpodden efter att podden och Swedish Golf Tour inlett ett samarbete. Filippa berättade för Christian Nilsson och Tobias Sandén att hon vill ut i världen och spela tourgolf. Seger i Tegelberga Open är ett steg på vägen.

På Swedish Golf Tour finns också spelare med andra drömmar än att ta sina första steg ut i den internationella proffsvärlden. Drömmar om att kvala in till U.S. Senior Women´s Open.

Sofia Grönberg-Whitmore berättade att det är hennes mål med året. Hon kommer att spela tävlingar på Swedish Golf Tour inför kvalet för att ge sig själv bästa möjliga chans att spela sig till Chicago Golf Club där den första upplagan av U.S. Senior Women´s Open avgörs i mitten av juli.

Bästa amatör på Tegelbergas utmanande bana blev Maja Stark som är med i det svenska damlandslaget. Förra året var hon med och tog EM-guld i lag i Finland, spelade till sig en plats i Europas Solheim Cup-lag för flickor och har även bestämt sig för att spela collegegolf för svenskskolan framför andra, Oklahoma State University, dock just nu utan svenska inslag om vi bortser från damernas assisterande coach.

Om Maja har drömmar, det har hon säkert och de är troligtvis rätt coola och balla. Vad de är har jag dock ingen koll på.

Säsongen är igång, nu blir det full fart tills i höst både för damer och herrar.