Alla svenska landslag vidare i lag-EM


På hemmaplan spelade flicklandslaget bra golf under andra dagen av slagspel och slutade trea efter ett Italien som spelade riktigt bra golf och som får ses som favoriter inför matchspelet. Även Spanien slutade före Sverige i slagspelet.

-Det kändes bra, fick flyt på slutet och träffade alla greener sista nio hålen och till slut även några puttar som gick i. Nycklar idag var att hålla koll på vinden för att träffa många greener och komma nära flaggan då greener inte är de lättaste, säger Louise Rydqvist efter dagens rond.

-Det skall bli riktigt, riktigt roligt och hoppas på en bra lottning och inte behöva möta Italien i första matchen, men blir det så tar vi det som det kommer och kommer att kämpa då. Vi känner oss starka, säger Louise Rydqvist om morgondagens kvartsfinal.

I kvartfinalen i morgon möter det svenska flicklandslaget Danmark som slutade sexa i slagspelet.

Kvartfinalerna avgörs genom två matcher i foursome på morgonen och fem singelmatcher på efter middagen.

Alla matcher skall avgöras innan lagmatchen är avgjorde vilket innebär att innan något lag har fyra segrar så spelas särspelshål för att avgöra enskilda matcher.

Bilden ovan vidar Louise Rydqvist som efter spelad rond tog sig ut och gick caddie år Andrea Grimber-Lignell de sista hålen. Lag-EM handlar om att jobba tillsammans. 

Övriga svenska landslag är också vidare i lag-EM och det med stil.

Pojklandslaget slutade tvåa och möter i morgon Irland i kvartfinal.

Herrlandslaget segrade i slagspelet på samma score som England och möter Finland i kvartsfinal.

Även damlandslaget står inför en finnkamp i morgon i sin kvartsfinal. De slutade trea i slagspelet.

Frida Kinhult segrade i slagspelet efter bländande spel. Hon hade 66 slag första dagen och följde upp det med en bogeyfri rond på 64 slag andra dagens spel, totalt 14 under par och seger med ett slag.