Sliten personal på golfklubbarna!

Ingen kan ha undgått att det har varit ett exceptionellt golfår med massor av morgonspel från morgon till kväll. Tänk om vi kunde dra tillbaka klockan till månadsskiftet mars/april när det talades om och man skred till verket med personalneddragningar, investeringsstopp, omarbetade driftbudgetar samt att vi faktiskt inte visste om golfbanorna skulle få vara öppna eller ej.

Oerhört glädjande så tog våra beslutsfattare det sunda beslutet att låta golfbanorna vara öppna för spel. Relativt snabbt märkte man att Corona effekten gjorde att betydligt fler golfare hade tid över att vara på golfbanan. Det har gjort att det historiskt sett troligtvis aldrig spelats så mycket golf på våra anläggningar med allt vad det innebär.

Men tyvärr så hade många klubbar redan permitterat och skickat hem delar av sin banpersonal eller skjutit på att ta in säsongspersonal. Det gjorde att den ordinarie personalen fick betydligt mera att göra och var tvungna att prioritera bort massor av viktiga skötselåtgärder för tiden räckte helt enkelt inte till.

Detta har sammantaget gjort att nu idag är banpersonalen (och naturligtvis även övrig personal på klubbarna) rejält slutkörda och trötta. Jag har samtidigt mött och sett ett par exempel där personalen fullständigt gått in i väggen, med lång sjukskrivning som följd. Nu hoppas jag att alla beslutsfattare lyfter upp denna fråga på agendan i styrelserummet!

Mera om detta jag skrivit om ovan, står att läsa här!