Upplevelse på Idrefjäll

Golf är en fantastiskt hobby/sport att utöva för många och vi spelar förmodligen golf av olika skäl!

Något som vi troligtvis har gemensamt är upplevelsen av något slag!? Det första som många tänker på är säkert hur spelet har fungerat eller fungerar, dvs hur många slag eller poäng har vi på rundan. Men det finns ju så många andra aspekter vi kan väga in, såsom: hur är spelytorna att lira på? hur upplevs naturen och omgivningen? Hur är spelstrategin på banan? Vilket umgänge spelar jag med osv. Man kan rada upp frågeställningar men jag tror det handlar om någon form av upplevelse vi vill ha när vi spelar.

Många golfanläggningar vill vara ”unika” och hitta ”sin” idé till upplevelsen. Det finns många bra exempel på detta i Sverige!

En anläggning som gjort detta som det ”lilla” extra är Idrefjäll golfklubb. Utöver att hela deras banan ligger fin fjällmiljö och har sagolika vyer så har de också skapat roliga och konstnärliga skapelser runt om sin banan. Idéskapare till detta är anläggningens banchef Trond Lia. Han har under några års tid satt upp olika ”installationer” så att både medlemmar och gäster blir glada och får med sig minnen från golfbanan.

Vid ett banbesök i veckan så sa han så här: ”jag gillar att göra det oväntade” ”jag smyger alltid ut när ingen är (tidig morgon) för att sätta upp sina skapelser” ”ibland tar det veckor innan någon märker något, ibland bara några dagar”

 Jag gillar skarp detta och det blir en ”snackis” som man tar med sig hem!  

Nedan ser lite bilder från mitt besök!

Trond Lia visar en av sina "hus"
Vem bor här?
Fågelbo?
Fiskare?
Vy från 12:ans tee