Harrogate

Vecka fyra var jag och Bobban på Harrogatemässan i England. Med på resan var Göran Niva Göteborgs GK som blev HGU stipendiat 2019 och Per Nyman Växjö GK. Vi gjorde tre stycken banbesök förutom att vi deltog i ett antal seminarium under veckan. Seminarierna kan ni läsa om i nästa nummer av Greenbladet.

Royal Birkdale var ett av besöken där vi blev visade runt banan av banchefen och hans assistent, mycket inspirerande! Generellt för skötseln av banorna vi besökte så var det minimal input som gällde på alla ytor, de jobbar med låga kvävenivåer för att gynna Svingel som är det gräs de vill ha på fairways och greener. Jag fick uppfattningen att växtskydd används bara när alla andra möjligheter är uttömda, det är IPM som gäller! Klimatet har var väldigt varmt denna vinter med mycket regn precis som i stora delar av Sverige.

En säljare jag pratade med sa att det var ett 80 tal svenskar som hade besökt mässan i år. Jag kan varmt rekommendera en tripp till nästa år då det går snabbt att ta sig från Sverige. Är du medlem i BIGGA så fanns det 20 st gratis seminarier att välja på detta år.