Den blomstertid nu kommer...

Vi är nu snart inne i juni månad och tillväxten har satt rejäl fart (efter värmen och nederbörden) på gräset ute på många golfanläggningar. Tillväxten på gräset behövs för att läka alla skador efter vintern och att gräset ska förbereda sig på sommaren golfspel.

Men det finns ett dilemma……många golfspelare upplever är att greenerna inte ”rullar ut” eller är ”tröga” just nu………..många greenkeepers får klagomål eller synpunkter på detta men det är helt normalt under denna period då gräset växer 24/7. Inte nog med det så har vitgröen (väldigt vanligt gräs på svenska golfbanor) precis börjar blomma vilket också påverkar spelkvalitén. Att vitgröen blommar är också helt naturligt och något som alltid uppstår under första delen av golfsäsongen (typ slutet maj till midsommar!) Om någon vecka så kommer blommningen gå över eller bli lite mindre och då kommer åter spelbarheten på greenerna vara bättre!  

Nedan ser du två bilder på hur vitgröen blommar, de ljusgrön (nästan vita) är blommor som gärna "ställer" sig upp under dagen, på kvällen när gräset vuxit hela dagen är det särsklit lätt att se detta fenomen.  

En vanlig syn på våra kära golfgreener just nu!
Närbild på blommningen av gräset vitgröe!