Nyttigt fotarbete i Visby

Ni får titta på bilden ovan och dra er egen slutsats. Bråkar lite med varandra eller...? SD utmanar ju Socialdemokraterna rejält som arbetarparti så det kanske är en flirt istället. I alla fall – i Almedalen trängs de mest udda inslagen med tv-bolag och tidningsutdelare (hjärtligt trött på alla som i varje gathörn försöker pracka på en samma printprodukt som i förra gathörnet. Tre dagar i Visby närmar sig sitt slut.

För SGF:s del är jag mycket nöjd med de samtal som förts med ett antal riksdagspolitiker som varit både öppna och nyfikna på vad golfen har att erbjuda i samarbetsväg. Gamla och befintliga mediekontakter har odlats och inte minst bjöd torsdagen på ett riktigt bra frukostsamtal med en av golfens stora samarbetspartners.

SGF:s nya ordförande Maria Möller är ett namn som politiker känt nyfikenhet inför. Maria har också på sitt första uppdrag för Golfnyttan i samhället, tillsammans med Johan Kannerberg och Gunnar Håkansson entusiastiskt "sålt in" golfen till politiker från S, L, MP. Jag kan nu också skriva att ett samtal över en kaffe med blåbärspaj lett fram till att SGF och Golfsverige kommer att vara en av avsändarna för och en arrangör av ett seminarium i Riksdagen i oktober. Kan faktiskt bli ett seminarium till, då i miljöfrågor. Men ni får hålla er ett tag till...

Bostadsbristen och förtätningen i tätorters betydelse för öppna landskap och därmed golfen har diskuterats både med företrädare för oppositionen i Stockholm (Årsta) och politiker från Linköping, samt journalister på Dagens Samhälle. Generalsekreterare Håkanssons insats i debatten om jämställdhet har med rätta lovordats av åhörare och att golfen inte bara finns med utan också driver dessa frågor, har likaså uppmärksammats.

Det känns som att det är färre besökare än i fjol. Det kan ha att göra med i vilken ordning partierna har sina respektive taldagar. Eller att det är kämpigt att få ut sitt budskap här, svårt att få boende och så vidare. Det känns bra om politikerveckan krymper. Färre men värre och mer engagerad politik skulle behövas för att ta tillbaka en del mark i kampen mot rika branschers jippon.

Välbesökt var det i alla fall hos Ulrika Jorsell och Jasper Kamukama som körde Golfäventyret. Stundtals kö och många nyfikna som testade denna roliga och enkla form av golf. Ett lyckat inslag under Idrottens Dag!