Grönt ljus för Linköping

Nu är det klart att Linköpings GK kan andas ut. Golfbanan blir kvar. Detta sedan den styrande koalitionen insett att den saknar brett stöd för att bygga bostäder på just det området.

Kommunalrådet Elias Aguirre (S) meddelade på fredagen att de tre partierna i Koalition för Linköping, S, MP, L, insett att de måste ändra sig.

– Vi behöver ett brett stöd i fullmäktige eftersom det är en plan som ska gälla i 20–30 år framöver, så golfbanan blir kvar, säger Elias Aguirre, kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor till corren.se.

Det är framför allt Moderaterna och Kristdemokraterna som tydligt sagt att de vill ha kvar den förhållandevis centrala golfbanan. För att kunna planera för mer än de fyra år som en mandatperiod är så krävs helt enkelt överenskommelser där även oppositionen är med.

Golfklubben med ordföranden Carl Falkenberg och klubbchefen Steven McDaniel har med stöd från Svenska Golfförbundet och Kreab, näringslivet i Mjärdevi, universitetet och den allmänna opinionen gjort ett strålande jobb med att övertyga oppositionspolitiker om att Linköpings GK behövs och spelar en stor roll för rekreation och friskvård för boende i Linköping. Starkt jobbat.

Hoppas nu politikerna i Stockholm inser samma sak när det gäller Årsta Golf!