Tio svenskar i årspremiär

Jonnie Eriksson, Pontus Widegren, Fredrik Lundgren och Jesse Karlsson kollar sving per telefon.

Jag var ute i Ullna Indoor strax före nyår och träffade Pontus Widegren som har ett nytaget tourkort i kategori 17 på Europatouren.

Pontus körde ett pass med sitt närverk för att få en sista koll innan han begav sig till Dubai för finslipning inför årets första tävling. På plats fanns tränare Fredrik Lundgren, coach Jonnie Eriksson och caddie Jesse Karlsson. De körde ett pass och stämde av så att alla var på samma våglängd och för att få koll på vad och hur saker ska göras den närmsta tiden.

Även Anton Karlsson fanns på plats i Ullna Indoor den dagen och han verkade full av nyfikenhet och förväntan att ta sig an spel på Europatouren 2017.

På torsdag startar Europatouren om säsongen efter jul- och nyårsfirande. Spelplats för BMW SA Open hosted by City of Ekurhuleni är Glendower GC i Johannesburg.

Glädjande är att tio svenskar kommer till start vilket är dubbla antalet jämfört med 2016. Alla sex, inklusive Pontus och Anton som spelade sig in på Europatouren vid höstens kval, peggar upp. Det gör även Alexander Björk som spelade sig in via topplacering på Challenge Tour, Niclas Fasth som lutar sig mot kategorin career money, och Christofer Blomstrand och Jonathan Ågren som båda får plats i tävlingen via den nationella sydafrikanska rankingen. Detta till följd av att de spelat bra på mindre tävlingar i Sydafrika.